- Berichten
- 2.982
Spaghetti alle vongele cozze,
Met mijn gedachten nog in Italië, kwam ik met met het onderwerp voor de fotowedstrijd.
Altijd mooi wanneer je gelijk een bepaald gerecht voor ogen hebt dat je terug doet denken aan je vakantie: Spaghetti alle vongele.
Makkelijk, simpel, weinig ingrediënten en zeer smaakvol. Meer hoeft dat niet te zikn, toch....
... Nou niet dus
.
Gezien het aantal ingrediënten dacht ik niet dat dit zo moeilijk zou zijn, alleen blijkt dat je een zeer zeer vermogend man moet zijn voor een kilootje (kweek) vongele. Nou, mooi niet dus. Dan maar, of beter gezegd: Graag kies ik voor onze Zeeuwse roem.
Half geld voor eens zoveel en ook zeer smaakvol en absoluut het vakantiegevoel
.
Spaghetti met mosselen
.
Al watertandend liep ik door de Jumbo.
-uitje
-pepertje
-peterselie
-zeekraal
-aspergetips
-slagroom
-spaghetti
En natuurlijk
-mosselen.
De mise en place.
Ui, peper en peterselie snijden, mosselen een keer afspoelen en controleren op breuk, zeekraal en aspergetips blancheren en natuurlijk de Q met DO warm stoken naar 200 graden.
Uitje, knoflook en peper fruiten.
Hierna de mosselen toegevoegd en roerbakken voor ongeveer 5/6 minuten. Afgebust met witte wijn en hierna een klein scheutje slagroom toegevoegd.
Op smaak gebracht met pezo.
Ondertussen de spaghetti gekookt en de zeekraal en aspergetips toegevoegd.
Afgewerkt met wat peterselie.
Lekker hoeft niet moeilijk te zijn
.
Met mijn gedachten nog in Italië, kwam ik met met het onderwerp voor de fotowedstrijd.
Altijd mooi wanneer je gelijk een bepaald gerecht voor ogen hebt dat je terug doet denken aan je vakantie: Spaghetti alle vongele.
Makkelijk, simpel, weinig ingrediënten en zeer smaakvol. Meer hoeft dat niet te zikn, toch....
... Nou niet dus

Gezien het aantal ingrediënten dacht ik niet dat dit zo moeilijk zou zijn, alleen blijkt dat je een zeer zeer vermogend man moet zijn voor een kilootje (kweek) vongele. Nou, mooi niet dus. Dan maar, of beter gezegd: Graag kies ik voor onze Zeeuwse roem.

Half geld voor eens zoveel en ook zeer smaakvol en absoluut het vakantiegevoel

Spaghetti met mosselen

Al watertandend liep ik door de Jumbo.
-uitje
-pepertje
-peterselie
-zeekraal
-aspergetips
-slagroom
-spaghetti
En natuurlijk
-mosselen.
De mise en place.
Ui, peper en peterselie snijden, mosselen een keer afspoelen en controleren op breuk, zeekraal en aspergetips blancheren en natuurlijk de Q met DO warm stoken naar 200 graden.
Uitje, knoflook en peper fruiten.
Hierna de mosselen toegevoegd en roerbakken voor ongeveer 5/6 minuten. Afgebust met witte wijn en hierna een klein scheutje slagroom toegevoegd.
Op smaak gebracht met pezo.
Ondertussen de spaghetti gekookt en de zeekraal en aspergetips toegevoegd.
Afgewerkt met wat peterselie.
Lekker hoeft niet moeilijk te zijn

