- Berichten
- 187
Vandaag op de Q heerlijke Iberico ribs.
Gisteren de ribs vanuit de vriezer in de koelkast gelegd. Tijdens het opwarmen van de Q kon ik mooi de ribs ontvliezen. Dit ging gelukkig vrij makkelijk en snel. De Q was nog niet helemaal op de gewenste tempratuur van 150/160 graden. De ribs mooi nog even terug in de koekast en een lekker biertje open getrokken tot de Q op de juiste temperatuur was. Bewust gekozen om alleen peper en zout op de ribs te doen omdat ze genoeg smaak van zich zelf hebben. Het was tijd om het rookhout toe te voegen. De tips die ik gekregen had van Frits en Dennis kon ik nu mooi gelijk gebruiken. Ik had 1 blokje in de directe kolen gelegd en die andere lag onder een laagje kolen toegevoegd. De platesetter het rooster met de ribs erop en ander half uur wachten. Eerste half uur mooie rook van het eerste blokje appelhout. Ongeveer 10 tot 15 minuten later kregen we weer mooie took ontwikkeling van blokje 2.
Af en toe tussen door gekeken hoe de ribs zich ontwikkelde dit ging boven verwachting goed. Na ander half uur konden ze eraf en konden ze mooi nog even 15 minuten rusten.
Ik heb nog nooit zulke lekkere ribs op echt een aanrader!!
Gisteren de ribs vanuit de vriezer in de koelkast gelegd. Tijdens het opwarmen van de Q kon ik mooi de ribs ontvliezen. Dit ging gelukkig vrij makkelijk en snel. De Q was nog niet helemaal op de gewenste tempratuur van 150/160 graden. De ribs mooi nog even terug in de koekast en een lekker biertje open getrokken tot de Q op de juiste temperatuur was. Bewust gekozen om alleen peper en zout op de ribs te doen omdat ze genoeg smaak van zich zelf hebben. Het was tijd om het rookhout toe te voegen. De tips die ik gekregen had van Frits en Dennis kon ik nu mooi gelijk gebruiken. Ik had 1 blokje in de directe kolen gelegd en die andere lag onder een laagje kolen toegevoegd. De platesetter het rooster met de ribs erop en ander half uur wachten. Eerste half uur mooie rook van het eerste blokje appelhout. Ongeveer 10 tot 15 minuten later kregen we weer mooie took ontwikkeling van blokje 2.
Af en toe tussen door gekeken hoe de ribs zich ontwikkelde dit ging boven verwachting goed. Na ander half uur konden ze eraf en konden ze mooi nog even 15 minuten rusten.
Ik heb nog nooit zulke lekkere ribs op echt een aanrader!!