- Berichten
- 339
Voor vaderdag de Joetisserie gekregen, alleen was het er nog niet van gekomen om deze te gebruiken. Vandaag was het eindelijk zover!
Gyros stond op het menu om de Joetisserie eens te proberen
Gisteravond begonnen met een kleine kilo procureur snijden en in de marinade te leggen van olie, azijn, ui, tijm, knoflook en citroensap. Dit mocht lekker een nachtje intrekken.
Vanmorgen in de rub gezet (Noskos the greek) en op het spit geregen.
Wat een geur zeg heerlijk!
Na een goed 2,5 uur op 150 graden was de kern van 72 bereikt en vond ik hem prima.
Alles gesneden
Simpel pitabroodje (niet zelf gemaakt) belegd met de gyros en de ui van de marinade die even is gebakken in de koekenpan. Heerlijk gegeten.
En dan komt er een vraag: klopt het dat eigenlijk al redelijk snel nadat de spit is gaan draaien de verf los geschraapt werd door de spies? Ook de spies klapperde zo nu een beetje, de motor draaide wel netjes maar doordat de spies wat heen en weer klapperde zag je de motor wat op en neer bewegen, is dit normaal?
Gyros stond op het menu om de Joetisserie eens te proberen
Gisteravond begonnen met een kleine kilo procureur snijden en in de marinade te leggen van olie, azijn, ui, tijm, knoflook en citroensap. Dit mocht lekker een nachtje intrekken.
Vanmorgen in de rub gezet (Noskos the greek) en op het spit geregen.
Wat een geur zeg heerlijk!
Na een goed 2,5 uur op 150 graden was de kern van 72 bereikt en vond ik hem prima.
Alles gesneden
Simpel pitabroodje (niet zelf gemaakt) belegd met de gyros en de ui van de marinade die even is gebakken in de koekenpan. Heerlijk gegeten.
En dan komt er een vraag: klopt het dat eigenlijk al redelijk snel nadat de spit is gaan draaien de verf los geschraapt werd door de spies? Ook de spies klapperde zo nu een beetje, de motor draaide wel netjes maar doordat de spies wat heen en weer klapperde zag je de motor wat op en neer bewegen, is dit normaal?