BasBQ
Beef en Steak

Pulled porkje

 
 

Veluwse Bob

Stoker
Berichten
456
Gisteren lekker begonnen met de voorbereidingen van ons pulled porkje.
Ik heb bewust de griekse mix gekozen omdat wij dol zijn om grieks eten dit in combinatie met een zoete lak en een injectiemixje van honing, soyasaus, appelsap, appelcider moest dit wel goed komen.
Het was een 2.5kg stuk procureur.
Ik had zitten twijfelen of ik er wat af moest snijden ( vet ) zodat de rub beter in zou trekken heb er toch voor gekozen dit niet te doen.
20220730_143355.jpg


Na een goede dag in de marinade te hebben gezeten was het dan zover.
Onze oudste dochter van 2.5 wekte mij al om 6 uur, normaal heb ik niet zo'n haast met opstaan was het niet dat ik dit op de planning had staan.
Om 06:30 stond de Q al aan om op temperatuur te geraken.
Rond 07:30 had ik weer even tijd voor mezelf en kon ik in rust het stuk vlees op de bbq leggen.

20220731_073900.jpg


Na 6 uur was de kerntemperatuur 70 graden en heb ik hem gedurende een uur gelakt.

20220731_133401.jpg


Hij smaakte heerlijk, ik heb geen foto's van opgemaakte borden.
We hadden visite over de vloer die mee wouden genieten nadat het pullen begonnen was werd iedereen ongeduldig.
Het vleessap wat in de folie zat hebben we nog weer gebruikt in combinatie met een sausje.

Al om al zeer tevreden met de eerste run!
Volgende keer misschien wat sterkere injectievloeistof, welke hoeveelheid hanteren jullie hierbij?


Heb nog een beetje over voor morgen 😄
20220731_175945.jpg
 
Lekker hoor, ziet er goed uit!

Gefeliciteerd met je 🐷
 
ziet er top uit.
Gefeliciteerd met je knor🐷
 
Welke mix gebruike jullie voor je injectievloeistof? en hoeveel ml injecteer je dan
 
Owow. Dat ziet er geweldig lekker uit. Staat meteen op de ToDo list. Toppertje

Verstuurd vanaf mijn SM-T510 met Tapatalk
 
Owow. Dat ziet er geweldig lekker uit. Staat meteen op de ToDo list. Toppertje

Verstuurd vanaf mijn SM-T510 met Tapatalk
Afhankelijk van het gewicht van de procureur bij die van mij (2500gr) heeft die erop gelegen van 07:30 - 17:00 op de Q gelegen waarvan zo'n kleine 2 uur in de folie.
Bij de kerntemp van 90 graden folie open gemaakt en effe zitten prikken met een lange sateprikker. Botertje zacht.
Van de Q gehaald en in een grote pan gedaan om nog hem nog te laten rusten.. 30 minuten.. wou eigenlijk uurtje maar hongerige maagjes enzo.

Wat ik eigenlijk zeggen wil.
Trek er goed veel tijd voor uit 😄
Ik dacht dat ik optijd begonnen was maar met kleine kinderen enzo is wachten geen succes.
 
Mooie run!!

Ik kijk nooit naar de hoeveelheid die ik injecteer. Stop wanneer er de vloeistof op is of alles onder zit 😂.
Een sterkere vloeistof zou ik niet te veel energie in steken. Je wil vooral uitdrogen voorkomen. Smaak kun je eventueel ook na het pullen extra toevoegen.
Ikzelf gebruik altijd bouillon/sap, dat ik uit een eerdere run heb opgevangen. Zo staan er altijd een paar kleine HAK-potjes in de vriezer en 1 potje is doorgaans ook voldoende.
 
Je dochter kwam je wekken om er een lekkere dag van te maken
En dat is gelukt
 
Vandaag nog 4 heerlijke broodjes nog meer kunnen beleggen.
Beetje colesla erbij :giggle:



20220801_165646.jpg
 
Welke mix gebruike jullie voor je injectievloeistof? en hoeveel ml injecteer je dan
dit is een mooi broodje geworden hoor!

ik injecteer altijd. en altijd met pork soak van kosmos
ik maak er altijd 1 bacth van aan, en injecteer net zo lang tot alles vol zit
 
Heerlijke broodjes, gefeliciteerd met je knor (y)
 
Vandaag weer pulled pork gemaakt, 04:45 was de baby wakker dus heb ik de Q voorbereid en aangestoken.
05:25 procureur erop 2.7kg
Bekijk bijlage 43627
na 6 uur garen (70 graden kern ) gelakt
20220812_112505.jpg

20220812_112703.jpg

15:55 eraf
uurtje binnen gelegen
20220812_155648.jpg


Resultaat
Heerlijke broodjes weer.. extra dik belegd zat al een uur te kwijle ben van ellende, ben maar buite gaan wachten haha

20220812_170814.jpg


20220812_053420.jpg
 
Laatst bewerkt:
Mooi gedaan weer, wat had je voor rub gebruikt nu?
Weer alles hetzelfde of wat nieuws geprobeerd?
 
Mooi gedaan weer, wat had je voor rub gebruikt nu?
Weer alles hetzelfde of wat nieuws geprobeerd?
Dit keer pulled pork van Noskos :) ditmaal ook meer ingespoten ( appel kersensap, soyasaus, honing En gelakt met goede bbq saus..dusdanig dik gesmeerd dat de kerntemperatuur zelfs 1 graden zakte waarnaar die weer steeg.
Was een erg goede run.
smorgens nog een dutje gedaan van 6 tot 7.
Pas tegen een uur of 2 moest ik pas met de schuifjes spelen toen kwam de Q in de zon en dat scheelde wel +- 20 graden met toen ik begon ( in het donker )
Daarna de Q effe doorgestookt naar 300 had ik nog niet gedaan. Ben in afwachting van 75kg vlees van'n schoonvader daar zit o.a. dan weer lekker wat goede biefstuk bij
 
Terug
Bovenaan Onderaan