- Berichten
- 549
Gisteren chicken wings op 2 wijzes gemaakt. Inspiratie van bbq junkie en YouTube. Ongeveer half uur op indirect, temperatuur tussen 180 en 200 graden. 1 kleine chunk kers gebruikt.
Eerste helft met Lemon Pepper rub en gelakt met mengsel van boter, rub en beetje honing.
Had al eens eerder Lemon Pepper op zalm gedaan en dat was heel lekker. De rub op de wings was van een ander merk en bevatte blijkbaar veel meer zout. Resultaat: bijna niet te eten wings, zò zout.
Tweede helft met een meer standaard rub ingesmeerd (recept bbq junkie) en gelakt met een mengsel van bbq saus, boter, honing en wat hot sauce.
Deze smaakten veel beter.
Na het rubben trouwens de wings nog voorzien van een laagje maïzena. Dat zou voor een krokanter vel moeten zorgen.
Had ook telkens één zonder maïzena gelaten om het verschil te proeven.
Conclusie: de maïzena maakte ze iets krokanter, maar ècht krokant is het toch niet geworden. Ik had ook de indruk dat ik de maïzena wat proefde.
Als bijgerecht wat krielaardappelen en gegrilde slaharten. Wat olijfolie en peper en zout op de sla gedaan en na het grillen paar druppels ketjap manis.
Die sla vond ik erg geslaagd. Helaas waren vrouw en kinderen het niet eens met mij...
Al bij al wel goed gegeten, maar geen wauw gevoel. Chicken wings op de bbq gaan niet meer snel op de menukaart staan.
Helaas is opeens mijn Kamado Joe top vent op de grond gevallen. Wat lak eraf en bout gebroken. Moet vandaag de schade nog tegoei bekijken. Hopelijk krijg ik het gemaakt.
Eerste helft met Lemon Pepper rub en gelakt met mengsel van boter, rub en beetje honing.
Had al eens eerder Lemon Pepper op zalm gedaan en dat was heel lekker. De rub op de wings was van een ander merk en bevatte blijkbaar veel meer zout. Resultaat: bijna niet te eten wings, zò zout.
Tweede helft met een meer standaard rub ingesmeerd (recept bbq junkie) en gelakt met een mengsel van bbq saus, boter, honing en wat hot sauce.
Deze smaakten veel beter.
Na het rubben trouwens de wings nog voorzien van een laagje maïzena. Dat zou voor een krokanter vel moeten zorgen.
Had ook telkens één zonder maïzena gelaten om het verschil te proeven.
Conclusie: de maïzena maakte ze iets krokanter, maar ècht krokant is het toch niet geworden. Ik had ook de indruk dat ik de maïzena wat proefde.
Als bijgerecht wat krielaardappelen en gegrilde slaharten. Wat olijfolie en peper en zout op de sla gedaan en na het grillen paar druppels ketjap manis.
Die sla vond ik erg geslaagd. Helaas waren vrouw en kinderen het niet eens met mij...
Al bij al wel goed gegeten, maar geen wauw gevoel. Chicken wings op de bbq gaan niet meer snel op de menukaart staan.
Helaas is opeens mijn Kamado Joe top vent op de grond gevallen. Wat lak eraf en bout gebroken. Moet vandaag de schade nog tegoei bekijken. Hopelijk krijg ik het gemaakt.






