BasBQ
Beef en Steak

Kamados onder overkapping afzuiging

 

Frans Jansen

Vuurmaker
Berichten
55
Omdat mijn kamado’ onder de overkapping staan en deze gesloten wordt als het weer iets minder wordt, toch maar een afzuiging gemaakt.
36D7C99C-6B95-45D9-9EAB-E0C237597192.jpeg

8D85D1DF-0309-4E90-A8AB-93B64D3C7627.jpeg

Spirobuis met Ruck afzuigmotor.
Moet nog een paar kleppen plaatsen om de buizen apart dicht te kunnen zetten.
(Buis links vertekend op de foto, hangt echt recht🤔)
 
Tjah, mooi is het niet, maar wel handig en goed uitgevoerd zo te zien. Daar zal je plezier aan hebben!

De afblaas van de afzuiging zit onder de overkapping van de buren zeker? 😜
 
Tjah, mooi is het niet, maar wel handig en goed uitgevoerd zo te zien. Daar zal je plezier aan hebben!

De afblaas van de afzuiging zit onder de overkapping van de buren zeker? 😜
Haha ja dat zou ik wel een goeie vinden, afblazen op de ventilatieroosters vd buren
 
Mooie oplossing!

Brainfart: Nu nog een thermometer eraan en echt aansluiten op je BBQ "uitlaat". Dan kan je temperatuur gestuurd laten afzuigen en je hebt een zelfgemaakte bbq controller die werkt op basis van lucht afzuiging i.p.v. toevoer ;-)
 
Mooie oplossing!

Brainfart: Nu nog een thermometer eraan en echt aansluiten op je BBQ "uitlaat". Dan kan je temperatuur gestuurd laten afzuigen en je hebt een zelfgemaakte bbq controller die werkt op basis van lucht afzuiging i.p.v. toevoer ;-)

Dat gaat dat buisventilatortje niet heel lang leuk vinden.
 
Ziet er goed uit! Wat heb je precies gebruikt voor het einde (trechter) boven de grote kamado?

Ik heb een soort zelfde oplossing, werkt prima als de kamado dicht is.
Maar zodra je gaat grillen en veel rook hebt, gaat er veel langs de afzuiging...
Einde buis is een standaard verloop voor spirobuis. Van 100 naar 250. Er gaat nog steeds wel iets langs de afzuiging. De ruimte tussen kamado topvent en buis blijft iets te groot. Kamado staat ook vlak bij de deur van de overkapping, als die opengaat gaat de rook toch die kant op.
 
Lijkt me wel wat overkill, maar het ziet er echt wel mooi uit. Hou wel van dat industriële erbij.
 
Nu dat ik de constructie op het dak nog eens bekijken, denk ik dat de kans bestaat dat je in de winter condensatie gaat krijgen. Hopen van niet natuurlijk, maar de kans bestaat. Normaal zijn deze extractoren gemaakt om op een vierkante 'geïsoleerde' opstand te zetten met flenzen zodat deze netjes met de dakdichting kan ingepakt worden.

Er komt nu wel geen extreme warmte door waardoor de kans bestaat dat het zich niet gaat voor doen, maar je gaat wel altijd warme lucht van binnen naar buiten trekken.

Hou dat wel even in de gaten.
 
Nu dat ik de constructie op het dak nog eens bekijken, denk ik dat de kans bestaat dat je in de winter condensatie gaat krijgen. Hopen van niet natuurlijk, maar de kans bestaat. Normaal zijn deze extractoren gemaakt om op een vierkante 'geïsoleerde' opstand te zetten met flenzen zodat deze netjes met de dakdichting kan ingepakt worden.

Er komt nu wel geen extreme warmte door waardoor de kans bestaat dat het zich niet gaat voor doen, maar je gaat wel altijd warme lucht van binnen naar buiten trekken.

Hou dat wel even in de gaten.
Dank je. Ik hou het in de gaten
 
Lijkt me wel wat overkill, maar het ziet er echt wel mooi uit. Hou wel van dat industriële erbij.
Stand 6 heb ik alleen nodig tijdens aansteken en soms met grillen waar veel rook bij komt. En dan alleen als ie open gaat anders gaat er teveel langs. Als ie dicht zit is stand 3 of 4 voldoende.
 
Terug
Bovenaan Onderaan