BasBQ
Beef en Steak

Stoofvlees

 
 

Faxie

Stoker
Berichten
309
Vandaag op het menu: stoofvlees. Normaal maak ik dat in de keuken, maar vandaag leek het mij leuk om dit op de BBQ te maken.

Ingrediënten:

1 kg riblap
2 winterpenen
1 prei
paar stengels bleekselderij
2 uien
3 tenen knoflook
2 plakken ontbijtkoek
tijm (2tl)
peper (1el)
zout
bouillonblokje
Leffe bruin 0.0% ( kinderen eten ook mee)
Mosterd
bloem
50 gram boter

Stappen:
Riblappen grillen
Prei, bleekselderij en winterpeen grillen

Het vlees in blokjes en de groenten fijnsnijden.

De Dutch Oven op de Q en de boter smelten. De uien braden en de laatste minuut de knoflook er bij. Als de uien glazig zijn, de bloem er bij en goed doorroeren.
Vlees, groenten, bouillonblokje en bier toevoegen en het stoven kan beginnen.
In een skillet even de peper roosteren en samen met de gedroogde tijm even vijzelen en aan de stoof toevoegen.

Na ca 2 uur, de ontbijtkoek beleggen met wat mosterd en in de pan doen. Na nog 1 uur, even doorroeren en de stoof is klaar.

De foto's:

20220526_141829.jpg
20220526_143355.jpg
20220526_143448.jpg
20220526_145651.jpg
20220526_145656.jpg
20220526_145659.jpg
20220526_145836.jpg
20220526_150814.jpg
20220526_151237.jpg
20220526_161201.jpg
20220526_173658.jpg
20220526_174157.jpg



We hebben heerlijk gegeten :D
 
Ziet er heerlijk uit!
Merk je ook nog smaakverschil met stoven op fornuis of oven, of is het gewoon leuk om je Bbq te gebruiken?
 
Lekker hoor. Had je die mosterd niet gewoon erbij kunnen gooien? 😉
Ziet er heerlijk uit!
Merk je ook nog smaakverschil met stoven op fornuis of oven, of is het gewoon leuk om je Bbq te gebruiken?
Je kunt je vlees natuurlijk even wat rook geven, of je hele stoof.
 
Lekker bordje.

Wat die alcohol en de kids betreft, hoef je echt geen alcoholvrij bier te gebruiken. Die alcohol kookt daaruit en is dus altijd childproof.

Edit: blijkbaar zou het toch verschil maken. Lees post Rogier.
 
Laatst bewerkt:
Lekker hoor. Had je die mosterd niet gewoon erbij kunnen gooien? 😉

Je kunt je vlees natuurlijk even wat rook geven, of je hele stoof.
Ik smeer de mosterd ook altijd op het brood. Vraag me niet waarom, maar zo hebben we het van thuis mee gekregen :ROFLMAO:
 
Ziet er heerlijk uit!
Merk je ook nog smaakverschil met stoven op fornuis of oven, of is het gewoon leuk om je Bbq te gebruiken?
Ik denk dat als je de 2 naast elkaar legt, je zeker verschil proeft. Maar het was vooral leuk om mijn BBQ te gebruiken.
 
Lekker hoor. Had je die mosterd niet gewoon erbij kunnen gooien? 😉

Je kunt je vlees natuurlijk even wat rook geven, of je hele stoof.
Geen idee, in 1 van mijn inspiratiegerechten deden ze het ook zo :D.
 
Bij flamberen lijkt me dat idd niet verwaarloosbaar. Daar gebruik je sterke drank. Bij stoven met een biertje van ~5%: "Na meer dan 2 uur stoven van gerechten waaraan alcohol is toegevoegd, is meer dan 90% van de alcohol verdwenen."
Je gooit er 1 biertje in. Stel je eet alles op met 4 man en iedereen eet evenveel. Dan krijgen ze het equivalent van 0.25fles*(1-.09) = 0.025 fles bier van 5%. Oftewel 1/40ste fles bier binnen. Maar, realistischer, wss eten ze een kleinere portie dan een kwart van je hele stoofpot, en je schrijft dat je niet 2 uur, maar 3 uur hebt gestoofd. Daarnaast staat er niet dat 90% verdampt na 2 uur maar meer. Ik denk dat ze dan echt dik minder dan 1/100ste fles bier krijgen. Nog geen slokje. Die zou ik persoonlijk wel aandurven. Maar dat moet iedereen uiteraard voor zichzelf bepalen. En als er ook gewoon 0.0% bier beschikbaar is, waarom niet? Ziet er iig super lekker uit! Ik ben dol op stoofpot!
 
Frietje stoofvlees is super. Goed excuus om eens de DO in de zomer uit de kast te kunnen halen. Ik vind stoven op de Q ook fijner. Een van de redenen is dat bij mij die stoofjes vaak meer dan 6u staan te pruttelen. En dan is toch je hele huis vergeven van de kook lucht. Hoe goed je afzuigkap ook is. En de toevoeging van rook/gril smaak vind ik lekkerder. Dus alleen maar win-win 😎
 
Wel ook niet vergeten dat 0,0% bier ook gewoon bier was in de brouwerij.
De alcohol wordt eruit gedistilleerd.
In vele alcohol vrije bieren zit dan nog een kleine hoeveelheid alcohol.
Al zie ik er geen probleem in.
 
Mooie stoof.
Het voedingscentrum neem ik al jaren met een flinke korrel zout.
Als je hier te veel over gaat nadenken mag je je kinderen ook geen rijp fruit meer geven. Of afbak brood. Hier kan allemaal alcohol in zitten, en zo zijn er nog veel meer voedingsmiddelen.
Het gaat niet zozeer of het er in zit maar hoeveel.
 
Wel ook niet vergeten dat 0,0% bier ook gewoon bier was in de brouwerij.
De alcohol wordt eruit gedistilleerd.
In vele alcohol vrije bieren zit dan nog een kleine hoeveelheid alcohol.
Al zie ik er geen probleem in.
Klopt. Vroeger werd het alcoholvrij gebrouwen en zat er zo een afwaswatersmaak aan. Nu halen ze de alcohol eruit en dat kan ik best pruimen. Overlaatst die Leffe Bruin 0.0% gedronken en die is lekker. De Blonde daarentegen is echt niet te drinken. Elk jaar hou ik me alcoholvrij van 3 januari tot 31 maart en dan probeer ik er veel.
 
Terug
Bovenaan Onderaan