BasBQ
Beef en Steak

Philly Cheese Steak sandwich

 
 
 
 

Free_ltd

BBQ Junkie
Berichten
5.126
Gisteren zei mijn vrouw dat ze even naar de Aldi ging met de vraag of ze iets moest mee brengen voor mij. Dus ik zei dat als er iets speciaals ligt, zoals soms een tomahawk in de Lidl, dat ze dit maar moest mee brengen.
Het enige dat ze hadden, en dat ze heeft meegebracht, waren 2 Ierse steaks die aan de dunne kant waren. Dus ff denken en twijfelde aan opnieuw gyros te maken, maar dan van rund. Maar toen schoot me te binnen dat ik toch eens heel graag Philly cheese steak sandwich wilde maken. Deze morgen dus naar de super om old cheddar en room te gaan kopen, en vergeet dan wel de ajuinen omdat ik dacht dat er thuis nog waren. Maar goed, het kan ook wel zonder.

Lekker de steaks medium gebakken en voor de zoon hamburgertjes. Ik had een tijdje terug de sauspan van Petromax gekocht omdat deze zowel deksel als schenktuit heeft. Eerst wat boter erin, dan geraspte kaas en langzaam room erbij dat hij lekker smeuïg wordt.

Ciabatta belegd met reepjes steak, met daarop jalepeño, overkiept met de kaassaus en dan nog wat rucola erop. Wat een feest was dit. Heerlijk gewoon. Dit is er eentje dat regelmatig gaat terug komen. Volgende keer wel nog gebakken ajuin erbij. Niet dat we het miste, maar de meeste recepten hebben het erbij.

IMG_6574.jpeg


IMG_6587.jpeg


IMG_6589.jpeg


IMG_6591.jpeg


IMG_6592.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er lekker uit! Staat hier ook al een tijdje op het lijstje om te maken.
 
Laatst bewerkt:
Mooi broodje!
Toch ook maar eens gaan maken.
 
Zal gesmaakt hebben 😋
 
Wat een heerlijk broorje, had ik zeker gelust.
 
Mooi broodje!
Toch ook maar eens gaan maken.

Awel, dit is nu eens zo simpel.
Terwijl de KJ opwarmt heb ik die kaassaus al gemaakt dat znkel boter, kaas en room is. Strak bakken en broodje maken.

Nu had ik alles direct waardoor ik de saus er ff af moest nemen en daarna terug zetten omdat het te hard ging. Volgende keer doe ik 1 deel indirect en het rooster hoger aan die kant zodat ik de saus daar warm kan laten. En volgende keer dan ook eerst ff ajuintje bakken voor erbij.
 
Gisteren zei mijn vrouw dat ze even naar de Aldi ging met de vraag of ze iets moest mee brengen voor mij. Dus ik zei dat als er iets speciaals ligt, zoals soms een tomahawk in de Lidl, dat ze dit maar moest mee brengen.
Het enige dat ze hadden, en dat ze heeft meegebracht, waren 2 Ierse steaks die aan de dunne kant waren. Dus ff denken en twijfelde aan opnieuw gyros te maken, maar dan van rund. Maar toen schoot me te binnen dat ik toch eens heel graag Philly cheese steak sandwich wilde maken. Deze morgen dus naar de super om old cheddar en room te gaan kopen, en vergeet dan wel de ajuinen omdat ik dacht dat er thuis nog waren. Maar goed, het kan ook wel zonder.

Lekker de steaks medium gebakken en voor de zoon hamburgertjes. Ik had een tijdje terug de sauspan van Petromax gekocht omdat deze zowel deksel als schenktuit heeft. Eerst wat boter erin, dan geraspte kaas en langzaam room erbij dat hij lekker smeuïg wordt.

Ciabatta belegd met reepjes steak, met daarop jalepeño, overkiept met de kaassaus en dan nog wat rucola erop. Wat een feest was dit. Heerlijk gewoon. Dit is er eentje dat regelmatig gaat terug komen. Volgende keer wel nog gebakken ajuin erbij. Niet dat we het miste, maar de meeste recepten hebben het erbij.
 
Laatst ook gemaakt met een entrecote.
Eerst ui in fijne halve ringen en groene paprika in blokjes gebakken in de skillet.
Vlees mooi medium gebakken en dan in fijne plakjes gesneden, de kaassaus precies op dezelfde manier gemaakt zoals je beschrijft.
En dan alles mooi gedresseerd tussen broodjes van de arabische supermarkt (De korst van deze broodjes zit precies tussen krokant en zacht, zeker wanneer je ze enkele minuten in de oven steekt en ze hebben een lekkere zachte binnenkant).
Het waren wel uit de kluiten gewassen lange broodjes, we hadden zelfs teveel.
De restjes zijn de dag nadien ook nog lekker trouwens (mooi strak in aluminiumfolie wikkelen en dag nadien een 25-tal minuten in een oven van 180°, de korst van de broodjeszijn dan terug mooi krokant en de kaassaus nog lekker smeuïg).


Dat sauspannetje ziet er leuk uit, zeker handig met die schenktuit (zal dat maar eens op verlanglijstje zetten)
Philly Cheese Steak zal hier vanaf nu regelmatig eens op het menu staan.
 
Laatst ook gemaakt met een entrecote.
Eerst ui in fijne halve ringen en groene paprika in blokjes gebakken in de skillet.
Vlees mooi medium gebakken en dan in fijne plakjes gesneden, de kaassaus precies op dezelfde manier gemaakt zoals je beschrijft.
En dan alles mooi gedresseerd tussen broodjes van de arabische supermarkt (De korst van deze broodjes zit precies tussen krokant en zacht, zeker wanneer je ze enkele minuten in de oven steekt en ze hebben een lekkere zachte binnenkant).
Het waren wel uit de kluiten gewassen lange broodjes, we hadden zelfs teveel.
De restjes zijn de dag nadien ook nog lekker trouwens (mooi strak in aluminiumfolie wikkelen en dag nadien een 25-tal minuten in een oven van 180°, de korst van de broodjeszijn dan terug mooi krokant en de kaassaus nog lekker smeuïg).


Dat sauspannetje ziet er leuk uit, zeker handig met die schenktuit (zal dat maar eens op verlanglijstje zetten)
Philly Cheese Steak zal hier vanaf nu regelmatig eens op het menu staan.
Ik was aan het kijken voor een pannetje, maar het was meestal ofwel schenktuit ofwel deksel en Petromax heeft dus beiden. Voor die kaas was de schenktuit niet nodig. Gewoon met de lepel gedaan. Maar met andere dunnere sauzen is dat wel handig.

Die ciabatta's zijn ook aan de lange kant hier. Waren er uit de super die we nog moesten afbakken in de oven. Lijkt me lekkerder om het brood nog eventjes aan te grillen op het rooster. Hier hadden we die ciabatta in 2 gedaan en van de 2de heb ik nog 1/4de gegeten en toen zaten we vol.

Hier komt hij nu ook vaker op tafel. Gewoon al omdat er zo weinig werk aan is voor zoiets heerlijks.
 
Lekker man. Ga ik hier ook eens maken.
 
Cheessteak is goud. Ik zou de reepjes iets dunner gesneden hebben. Maar dat is persoonlijk natuurlijk. Hoe dan ook had ik dit niet afgeslagen
 
Cheessteak is goud. Ik zou de reepjes iets dunner gesneden hebben. Maar dat is persoonlijk natuurlijk. Hoe dan ook had ik dit niet afgeslagen

Kan ik de volgende keer eens doen. Had niet echt een idee hoe dik het best zou zijn. Maar het was wel in orde bij het eten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan