Beef en Steak

Quiche met tonijn en paprika

 
 

Marcel1973

Stoker
Berichten
403
Omdat ik nog een gietijzeren pan opnieuw van een laagje moest voorzien, mijn vrouw ziek was en we gisteren al quiche zouden eten… En daarnaast… was het heeeeuuul lang geleden dat ik een recept plaatste hier.

Daarom, quiche op het menu.
Ik heb het recept en bereiding hieronder uitgewerkt, fotootjes daar weer onder.
Was me ”te eenvoudig” om mee te doen met de signature dish, want eenvoudig is het. Voorbereiding ca een minuut of twintig, de rest doet de Q.

In de categorie “foutje, bedankt”:
Ik was alleen vergeten de randjes eraf te snijden en die in “de hoek” te drukken. Ik wilde iets te snel, want druk programma.

Lekker?
Voor de lunch morgen nog twee stukjes bewaard, anders was die op.

Quiche met tonijn en paprika van de kamado

Recept:
  • Taartvorm ca 23cm.
  • 5 plakkes bladerdeeg / croissantdeeg uit blik of quiche deeg (van de super of tante fanny).
  • 2 eetlepels paneermeel.
  • 2 blikjes tonijn op olie (netto 185g en op waterbasis werkt ook gewoon hoor, dan zwemt ie ook niet meer weg).
  • 1 rode paprika (of geel of groen als je dat mooier vindt).
  • 3 bosuitjes.
  • 100ml room.
  • 2 eieren.
  • 75g geraspte oude kaas (met belegen kaas lukt het ook wel).
  • PeZo of Aromat.
Voorbereiding:
  1. Laat de tonijn goed uitlekken
  2. Paprika schoonmaken en julienne snijden.
  3. Bosui schoonmaken en in kleine ringetjes snijden.
  4. Verkreukel het bakpapier en leg die als bodem in de bakvorm.
  5. Deeg in bakvorm doen en gaatjes prikken in de bodem.
  6. Paneermeel over de bodem uitstrooien.
  7. Paprika, bosui en tonijn over de bodem verdelen.
  8. Eieren loskloppen met room en PeZo/Aromat.
  9. Mengsel over de quiche strooien.
  10. Aftoppen met oude kaas.
Bereiding:
  1. Kamado op 225 graden indirect.
  2. Pizzasteen op rooster.
  3. Quiche op de pizzasteen.
  4. Na 30 minuten de pizzasteen eronder vandaan halen.
  5. Na nog eens 15 minuten controleren of die gaar is.
  6. Gaar? Dan kan die eraf, niet gaar, dan nog een 10-15 min langer.
  7. Haal de quiche uit de vorm en zet op rooster.
  8. Eet smakelijk.

De plaatjes:

Klaar voor de start
01211F41-E249-49E6-AE40-E7CD31E85E07.jpeg


De taart erop
9FABC978-EA3C-4D7C-B889-2785DEA3A065.jpeg


Taart na een half uurtje
C5684902-CAED-40DF-BD4F-62BABC5C6AD8.jpeg


Ready to eat
6313075E-3298-4FF9-AF36-AEADAF11BB39.jpeg


De doorsnede
22414A5E-8A2F-48C6-9431-9AE3D7DBCD1C.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Vurrukkulluk!

Begrijp alleen de pizzasteen niet, je hebt toch ook een deflector plate er in liggen.
 
Vurrukkulluk!

Begrijp alleen de pizzasteen niet, je hebt toch ook een deflector plate er in liggen.
Grappig, die vraag had ik verwacht, want daar zat mijn twijfel ook… En in dit geval dacht ik bij twijfel, wel doen.
Gedachte was om daarmee te voorkomen dat de bodem te hard zou gaan. Deflector zat er idd in. Het recept spreekt over 225 graden, daar waar ik op internet vrijwel steeds 180 graden lees. De schaal zelf heeft ook geen dikke bodem, dus vandaar. Zal volgende keer eens zonder proberen.
 
Ziet er heerlijk uit!
 
De reden waarom ik het vraag is dat je in een oven ook geen pizzasteen zou gebruiken.
De warmte in een kamado is toch anders dan in de oven, ik zou de volgende keer mikken op 200c en dan niet de pizzasteen gebruiken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan