- Berichten
- 403
Omdat ik nog een gietijzeren pan opnieuw van een laagje moest voorzien, mijn vrouw ziek was en we gisteren al quiche zouden eten… En daarnaast… was het heeeeuuul lang geleden dat ik een recept plaatste hier.
Daarom, quiche op het menu.
Ik heb het recept en bereiding hieronder uitgewerkt, fotootjes daar weer onder.
Was me ”te eenvoudig” om mee te doen met de signature dish, want eenvoudig is het. Voorbereiding ca een minuut of twintig, de rest doet de Q.
In de categorie “foutje, bedankt”:
Ik was alleen vergeten de randjes eraf te snijden en die in “de hoek” te drukken. Ik wilde iets te snel, want druk programma.
Lekker?
Voor de lunch morgen nog twee stukjes bewaard, anders was die op.
Quiche met tonijn en paprika van de kamado
Recept:
De plaatjes:
Klaar voor de start
De taart erop
Taart na een half uurtje
Ready to eat
De doorsnede
Daarom, quiche op het menu.
Ik heb het recept en bereiding hieronder uitgewerkt, fotootjes daar weer onder.
Was me ”te eenvoudig” om mee te doen met de signature dish, want eenvoudig is het. Voorbereiding ca een minuut of twintig, de rest doet de Q.
In de categorie “foutje, bedankt”:
Ik was alleen vergeten de randjes eraf te snijden en die in “de hoek” te drukken. Ik wilde iets te snel, want druk programma.
Lekker?
Voor de lunch morgen nog twee stukjes bewaard, anders was die op.
Quiche met tonijn en paprika van de kamado
Recept:
- Taartvorm ca 23cm.
- 5 plakkes bladerdeeg / croissantdeeg uit blik of quiche deeg (van de super of tante fanny).
- 2 eetlepels paneermeel.
- 2 blikjes tonijn op olie (netto 185g en op waterbasis werkt ook gewoon hoor, dan zwemt ie ook niet meer weg).
- 1 rode paprika (of geel of groen als je dat mooier vindt).
- 3 bosuitjes.
- 100ml room.
- 2 eieren.
- 75g geraspte oude kaas (met belegen kaas lukt het ook wel).
- PeZo of Aromat.
- Laat de tonijn goed uitlekken
- Paprika schoonmaken en julienne snijden.
- Bosui schoonmaken en in kleine ringetjes snijden.
- Verkreukel het bakpapier en leg die als bodem in de bakvorm.
- Deeg in bakvorm doen en gaatjes prikken in de bodem.
- Paneermeel over de bodem uitstrooien.
- Paprika, bosui en tonijn over de bodem verdelen.
- Eieren loskloppen met room en PeZo/Aromat.
- Mengsel over de quiche strooien.
- Aftoppen met oude kaas.
- Kamado op 225 graden indirect.
- Pizzasteen op rooster.
- Quiche op de pizzasteen.
- Na 30 minuten de pizzasteen eronder vandaan halen.
- Na nog eens 15 minuten controleren of die gaar is.
- Gaar? Dan kan die eraf, niet gaar, dan nog een 10-15 min langer.
- Haal de quiche uit de vorm en zet op rooster.
- Eet smakelijk.
De plaatjes:
Klaar voor de start
De taart erop
Taart na een half uurtje
Ready to eat
De doorsnede
Laatst bewerkt: