Na jaren op een weber gekookt te hebben toch overstag gegaan en een Big green egg Large aangeschaft.
Maar wat ga ik er dan de eerste keer op leggen… het worden pork belly burnt ends!
Rond de middag begonnen met het in blokjes snijden van het buikspek en alles in de rub (A touch of sweet van Southern Dutch BBQ) gezet.
Vervolgens mocht hij dan voor het eerst aan:
Alles rustig op temperatuur laten komen en afgeregeld op 130 graden.
Vervolgens 2 chunks kersen toegevoegd en het geheel voor 3 uur laten roken.
Na 3 uur mochten de blokjes buikspek er even af om in een ander bakje te gaan met honing, boter en lichte bastardsuiker erover.
Dit weer afgedekt met aluminiumfolie en weer terug op de bbq voor 2 uur.
Na 2 uur mochten ze er weer af om lekker door de saus (noskos) te rollen. En daarna weer snel terug op de bbq voor een 20 min.
Zo zagen ze er na 20 min uit:
Ze waren heel erg lekker, net is net snoep haha
Maar wat ga ik er dan de eerste keer op leggen… het worden pork belly burnt ends!
Rond de middag begonnen met het in blokjes snijden van het buikspek en alles in de rub (A touch of sweet van Southern Dutch BBQ) gezet.
Vervolgens mocht hij dan voor het eerst aan:
Alles rustig op temperatuur laten komen en afgeregeld op 130 graden.
Vervolgens 2 chunks kersen toegevoegd en het geheel voor 3 uur laten roken.
Na 3 uur mochten de blokjes buikspek er even af om in een ander bakje te gaan met honing, boter en lichte bastardsuiker erover.
Dit weer afgedekt met aluminiumfolie en weer terug op de bbq voor 2 uur.
Na 2 uur mochten ze er weer af om lekker door de saus (noskos) te rollen. En daarna weer snel terug op de bbq voor een 20 min.
Zo zagen ze er na 20 min uit:
Ze waren heel erg lekker, net is net snoep haha