Beef en Steak

Weber Summit e6 1 ste run

Linders007

Tondelzoeker
Berichten
11
Beste allen,

Ik heb vandaag mijn Weber Summit binnengekregen en ben nu bezig met een testrun.
wil morgen wat spareribs gaan proberen maar ik krijg de temp niet laag.
Onderste schuif staat volledig dicht en de bovenste op 1/4 open.
temp blijft oplopen??????
Gebruik nu wel andere houtskool als morgen maar volgens mij is de mix hetzelfde (nu house of charcoal en morgen ECHT groen)

alvast bedankt voor de hulp
20220204_174417.jpg
 
De summit staat ook op mijn verlanglijstje dus ga dit even volgen, niets beter dan praktijkervaring van een medelid.
 
Nagenoeg vol tot een centimeter of 2 onder de ring. dit ook omdat ik wilde schoonbranden
Als je veel houtskool in één keer aan hebt is het lastig om de temperatuur omlaag te krijgen. Zelf steek ik voor low & slow 1 wokkel in het midden en dan is die vrij rap rond de 110 graden.
 
Als je veel houtskool in één keer aan hebt is het lastig om de temperatuur omlaag te krijgen. Zelf steek ik voor low & slow 1 wokkel in het midden en dan is die vrij rap rond de 110 graden.
ik had 3 blokjes in het midden aangestoken had er nog liggen die niet lekker aangingen mede door de wind. Zou dan inderdaad te veel zijn geweest in 1 keer. Morgen maar eens proberen met 1 blokje in het midden . Dankjewel
 
Nagenoeg vol tot een centimeter of 2 onder de ring. dit ook omdat ik wilde schoonbranden

Ik denk ook dat je te enthousiast begonnen bent.

Het is lastig om de temperatuur omlaag te krijgen als je een volle mand aan het gloeien hebt.

Beter rustig beginnen en dan langzaam opschroeven dan vol gas beginnen en doorschieten.
 
Ik denk inderdaad dat ik te hard van stapel ben gelopen ( nogal enthousiast met het nieuwe speelgoed)
Ik heb de temp terug op +- 120 graden. en blijft nu lekker hangen. Bedankt voor de tips
 
Ik heb ook een Summit en vul hem doorgaans met de hoeveelheid houtskool van een flinke firestarter. Meer is niet nodig, met zo’n hoeveelheid hou je hem prima een uurtje of tien op 120/130 graden
 
Dekken je vlinders de luchtgaten geheel af ? Als deze verkeerd in elkaar zitten (volgorde 1-2-3) dan komt er nog lucht door.
Succes.
 
Dekken je vlinders de luchtgaten geheel af ? Als deze verkeerd in elkaar zitten (volgorde 1-2-3) dan komt er nog lucht door.
Succes.
Dit heb ik inderdaad voor het aansteken gecontroleerd en ze sluiten volledig.

Verstuurd vanaf mijn SM-G981B met Tapatalk
 
Ik heb ook een Summit en vul hem doorgaans met de hoeveelheid houtskool van een flinke firestarter. Meer is niet nodig, met zo’n hoeveelheid hou je hem prima een uurtje of tien op 120/130 graden
Ik neem aan de grote starter van weber dan ?

Verstuurd vanaf mijn SM-G981B met Tapatalk
 
Even totaal wat anders .
Wat een fijne bbq is dit zeg wat een totaal andere ervaring . Al jaren loop ik te klooien met een bbq die eigenlijk nooit echt aan wilde. Zo'n rechthoekig model waarvan je het kolenrooster in hoogte kan aanpassen naar nu dit wow echt wow. Elke kleine verstelling geeft reactie . Ik heb nog nooit (ook door totaal geen ervaring) een hoopje houtskool zo mooi zien branden en reageren. Nu nog even de juiste houtskool en hoeveelheid. Ik heb niet eens wat gebakken btw maar vanaf 16.00 vanmiddag bezig geweest met kijken hoe die reageert en brand . FANTASTISCH


Verstuurd vanaf mijn SM-G981B met Tapatalk
 
Ik heb niet eens wat gebakken btw maar vanaf 16.00 vanmiddag bezig geweest met kijken hoe die reageert en brand .

En dat is de enigste manier om te leren hoe je bbq werkt en reageert.

(Ik had er misschien wat hamburgers opgelegd maar allee…)
 
Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik liever een kleine weber / ecobrasa firestarter gebruik dan een grote. 9 van de 10 keer levert zo'n kleine starter genoeg temperatuur om meteen op 110 te kunnen beginnen. Bij een grote firestarter heb ik vaak het gevoel dat ik meteen moet knijpen om de temperatuur terug te brengen.
Heerlijke barbecue. Heb 'm bijna een jaar. Rotisserie bevalt me ook erg goed.
Binnenkort ga ik op jacht voor een speksteen voor o.a. pizza en ook om op de diffuser te leggen als extra hitteschild/barrière...
Blijft leuk deze hobby en de summit bevalt me echt 100%.
 
Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik liever een kleine weber / ecobrasa firestarter gebruik dan een grote. 9 van de 10 keer levert zo'n kleine starter genoeg temperatuur om meteen op 110 te kunnen beginnen. Bij een grote firestarter heb ik vaak het gevoel dat ik meteen moet knijpen om de temperatuur terug te brengen.
Heb jij dan genoeg voor een lange run met een 3kg ecobrasa chimney? Goeie tip.
 
Ik denk dat Zaagmans de Minion Methode gebruikt met een 1kg starter brandende kolen. Zo doe ik het ook in mijn Summit Charcoal.
 
Kan me helemaal aansluiten bij de vorige sprekers. Heel tevreden met de Summit.
Ik gebruik tot nu toe gewoon houtskool en steek die afhankelijk van mijn gewenste temperatuur gewoon in de BBQ aan op 1-2 of 3 plaatsen.
Als het te heet wordt kan ik hem met knijpen gewoon goed terug regelen.
Ca 15 minuten dicht en hij is uit.


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan