BasBQ
Beef en Steak

Hazenpeper

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.838
Altijd fijn wanneer je broer je belt en vraagt of je wat hazen komt uitsnijden.
LJDO6135.JPG
PHRO0185.JPG
WXAA9632.JPG


De bekende foto's die mijn broer ook al in zijn hachee topic heeft laten zien..
De ruggen zijn voor later.
De bouten en schouders mooi opgedeeld.
Ik heb een recept van Julius Jaspers gebruikt. Vrij eenvoudig, maar vaak geldt less is more.


De bouten en schouders van de meeste vliezen ontdaan. Alles is niet nodig, want dat wordt toch zacht door combinatie van de marinade en het stoven.
20220115_154949.jpg


Beetje wijn en groenten er bij. En 48 uur laten staan.
20220115_160422.jpg
20220115_162705.jpg


Na 2 dagen mochten de bouten en schouders er uit. Even afspoelen, droogdeppen en daarna voor een half uurtje op de Q met wat beukenhout.
20220117_141533.jpg
20220117_141846.jpg
20220117_141859.jpg
20220117_150649.jpg



Hierna wat spekblokjes bakken, bouten in de pot en de gezeefde marinade er bij.
20220117_150719.jpg

20220117_152949.jpg


Dit mocht een paar uur pruttelen. Uiteindelijk 3,5 uur laten staan met de Q op 110 graden.
20220117_184118.jpg


Zo die zien er gaar uit.
20220117_184314.jpg


Tijd om te plukken, alle kapot geschoten botjes verwijderen, te samen met wat kogeltjes.
20220117_185544.jpg
20220117_185637.jpg



Terug in de pot. Deze keer gewoon binnen, toch net iets makkelijker om get af te maken. Monteren met wat ontbijtkoek en pure chocolade.
20220117_190122.jpg
20220117_190520.jpg


Nog geen 10 minuten later was alles mooi opgelost en ingedikt.
20220117_190748.jpg



Dat mocht een nachtje terug de koelkast in. Stoofvlees, peper, goulash, hachee.... Het wordt alleen maar beter na een nachtje rusten...

En dan vergeten we nog bijna de eindfoto😂.
20220118_184520.jpg



Damn, dat was echt weer super lekker. Top recept, ga ik vaker gebruiken 😋.
 
Mooi gerecht en mooi verhaal. Zit hier echt van te genieten.
 
Mooi compleet verslag ,Van het haasje naar het bordje.
Ziet er goed uit 👌
 
lekker man. das een mooi bordje eten.
en precies wat je zegt: even een nachtje laten staan (y)
 
ziet er lekker uit!

Mooi om zo van begin tot eind alles te doen.
 
Met chocolade, dat is nieuw voor mij. Mooi verslag zo, wel tijdrovend lijkt me met botjes etc uitzoeken, eer van je werk!
 
Je kunt wel zien dat jij weet hoe de hazen lopen.... Maar serieus, ziet er heerlijk uit. Zeker met dit troosteloze weer buiten lust ik dat wel.
 
Ziet er heerlijk uit 😋!
 
Mooi verslag en een prachtig gerecht! Ziet er super lekker uit.
 
Het ziet er in ieder geval heerlijk uit. Jammer dat hier wild weinig op het menu staat maar met deze foto’s kan ik me vriendin misschien overtuigen. 🍫 ;)
 
Wow schitterend, mooie toevoeging die chocolade.
 
Dit ziet er fantastisch uit Remco!
Mooi ook dat je de wijn na het marineren opnieuw gebruikt hebt als vloeistof in de stoof. Weggooien is zonde 😁
 
Goed bezig geweest Broer. Altijd leuk om weer eens met vlees te stoeien.
Deze met choco moet ik eens proeven, denk wel dat ik die lust.
 
Dit ziet er fantastisch uit Remco!
Mooi ook dat je de wijn na het marineren opnieuw gebruikt hebt als vloeistof in de stoof. Weggooien is zonde 😁
Tuurlijk, zit te veel smaak in.
Ik bewaar ook altijd al het vocht wat vrij komt bij pp etc.... Liquid gold, of zuinige Hollander? 🤣🤣
 
Nou, je mag trots zijn. Lekker recept zo met die chocolade.
Mooi dat je tezamen met Bram van het wild wat geweldig lekkers maakt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan