- Berichten
- 209
Met moeilijke avondeters kom je vaak op Pizza of broodje hamburgers uit. Een overheerlijke gerookte cassourel zullen ze niet proberen.
Maar onze kinderen houden de schimmel wel van het brood. Geef ze een snee mik en je krijgt een blije blik.
En laat ik nou net een nieuwe broodpan hebben gekregen van de kerstman
Dus even een mooi deegje maken
100% meel
55% water
2% zout
0,5% droge gist
Vooruit, 55,24% water
Dan alles mengen en even kneden
En na een minuutje of 15 hebben we een mooie bol
Even wegzetten voor de 1e rijs
Als het deeg verdubbeld is even doorslaan en vormen naar de broodpan
En dan de broodpan in voor de 2e rijs
Intussentijd was het al tijd voor het avondeten. Dus de weber een lekker jamaican jerk gerecht in de skillet laten klaar maken. De gloeiende briketten die daarna over waren klaar gelegd voor de broodpan. Het brood was inmiddels weer wat gegroeid en klaar om gebakken te worden.
Het brood had wat langer mogen rijzen maar ik was bang dat het dan tijdens het bakken de deksel eraf zou gaan drukken(dit viel ontzettend mee)
Kooltjes erop en eronder
Dan na een x aantal minuten later( vergeten om de tijd te onthouden) mocht ie eraf. Kerntemperatuur was al over de 95 graden heen
En voila
De onderkant was een beetje hard gegaan of te lang.
Tijdens het typen besef ik ineens dat er een tijd bij de foto's staat. Bij de details gekeken en om 20:01 stond ie erop en om 21:00 ging ie eraf. Ruim een uur dus, misschien was daarom de bodem ook wat te hard...
de volgende ochtend melde de oudste zich netjes dat ie honger had, dus tijd voor mik. Standaard antwoord als je vraagt: wat wil je op je brood, appelstroop of jam.
HAGESAG!
Dus een vrolijk bammetje om de dag te starten
Nog net op tijd een kiekje kunnen schieten
Onze benjamin had zich inmiddels ook gemeld en kon niet wachten op papa's brood
En het was een goei stukske mik. Misschien eens passen of de pan op de wga past. Elke dag vers brood op de camping bakken
Heb nu alweer zin in de vakantie
Maar onze kinderen houden de schimmel wel van het brood. Geef ze een snee mik en je krijgt een blije blik.
En laat ik nou net een nieuwe broodpan hebben gekregen van de kerstman

Dus even een mooi deegje maken
100% meel
55% water
2% zout
0,5% droge gist
Vooruit, 55,24% water
Dan alles mengen en even kneden
En na een minuutje of 15 hebben we een mooie bol
Even wegzetten voor de 1e rijs
Als het deeg verdubbeld is even doorslaan en vormen naar de broodpan
En dan de broodpan in voor de 2e rijs
Intussentijd was het al tijd voor het avondeten. Dus de weber een lekker jamaican jerk gerecht in de skillet laten klaar maken. De gloeiende briketten die daarna over waren klaar gelegd voor de broodpan. Het brood was inmiddels weer wat gegroeid en klaar om gebakken te worden.
Het brood had wat langer mogen rijzen maar ik was bang dat het dan tijdens het bakken de deksel eraf zou gaan drukken(dit viel ontzettend mee)
Kooltjes erop en eronder
Dan na een x aantal minuten later( vergeten om de tijd te onthouden) mocht ie eraf. Kerntemperatuur was al over de 95 graden heen
En voila
De onderkant was een beetje hard gegaan of te lang.
Tijdens het typen besef ik ineens dat er een tijd bij de foto's staat. Bij de details gekeken en om 20:01 stond ie erop en om 21:00 ging ie eraf. Ruim een uur dus, misschien was daarom de bodem ook wat te hard...
de volgende ochtend melde de oudste zich netjes dat ie honger had, dus tijd voor mik. Standaard antwoord als je vraagt: wat wil je op je brood, appelstroop of jam.
HAGESAG!
Dus een vrolijk bammetje om de dag te starten
Nog net op tijd een kiekje kunnen schieten
Onze benjamin had zich inmiddels ook gemeld en kon niet wachten op papa's brood
En het was een goei stukske mik. Misschien eens passen of de pan op de wga past. Elke dag vers brood op de camping bakken

Heb nu alweer zin in de vakantie