Beef en Steak

Kerstham

 
 

BearPils

Kooltjesharker
Berichten
172
Voor Kerst voor het eerst eens een hele ham klaargemaakt.
Bij onze forumsponsor een speenvarkenham van 2,5kg gekocht.

Laten ontdooien, ingesneden en 36u in de pekel (rum, appelsap, kruiden, ...) gezet.
WhatsApp Image 2021-12-23 at 14.33.01.jpeg


Vervolgens heeft hij ongeveer 4u indirect (bij 200°C) op het keteltje gelegen met een hoop appelhout tot een kerntemperatuur van 63°C.
WhatsApp Image 2021-12-25 at 15.11.59.jpeg

Zoals gewoonlijk was alles weer op voor dat ik er aan dacht een mooie foto van het bordje te trekken.
Als bijgerechten had ik witloof, appelmoes, gratin aardappelen en een vleesjus met cranberry's.
Heerlijk mals vlees met een lekkere rooksmaak.

Volgende keer eens een poging doen om de zwoerd krokant te krijgen.
 
Dat is een mooi hammetje geworden.
Ziet er heerlijk uit.

Dat van baking soda heb ik ook vaker gehoord.
 
Met buikspek heb ik het wel eens gedaan, dat is me toen wel goed gelukt.
Deze keer had ik er gewoon niet zo veel zin in, maar achteraf wel zonde dat je dan een oneetbare zwoerd hebt natuurlijk...
 
Wateen mooi en lekker hammetje. 😋😋
Zal wel op zijn?
 
Lekker stukje vlees! Helaas geen krokante zwoerd maar dat is een goede reden om dit snel nog een keer te proberen.
 
Ik vind het er mooi uit zien, stoer stuk vlees.
 
Ziet er heerlijk uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan