- Berichten
- 1.910
Door drukte heb ik de laatste tijd weinig gepost. Gelukkig wel gebruik gemaakt van de Q. Afgelopen weekend lekker wat ribben gehaald bij de Makro.
De ribben eerst van het vlies ontdaan en daarna ruim in de Basis rub van @noskos gezet. In de tussentijd de barbecue op een temperatuur van ongeveer 110 c laten komen. Een blokje kersen en hickory voor het rook en daarna de ribbetjes erop gelegd.
Na 3 uurtjes met de deksel dicht te hebben gelegen was het tijd om de ribben met wat boter, bruine suiker en maple syrop, in het aluminiumfolie in te pakken. De geur was nu al heerlijk als je de tuin in loopt.
In de tussentijd het recept van @noskos Hog-Apple Baked Beans als leidraad gebruikt om een lekker bijgerecht te maken. Ik heb hier mijn eigen twist aangegeven. Onder andere met witte bonen, gezeefde tomaten en een simpele Unox rookworst. Hier heb ik niet veel foto's van ( besefte me te laat dat ik nog geen inzending had voor de fotowedstrijd van deze maand). Dom Dom Dom. Deze mochten naast de ribbels om twee uur rook te trekken.
Na een uurtje in de folie was het tijd om de ribben hun jasje uit te trekken. De geuren die je dan tegemoet komen in combinatie met de bonen..... pffff.
Nu voor de laatste keer mogen de ribben terug. Na een half uur in de BBQ saus gezet van Sweet Baby Ray's Honey Chipotle.
Een half uurtje nadat de saus erop was gesmeerd geprikt met de thermapen. Het vlees was lekker mals en 90C. Tijd om het bordje op te maken. Wat een heerlijke combinatie. De ribben waren heerlijk, maar ik was echt verrast door de bonen. Wat een smaak. Lekker met de appelcompote er door heen.
Zeker een aanrader en ga ik vaker maken!
Bedankt voor het lezen.
De ribben eerst van het vlies ontdaan en daarna ruim in de Basis rub van @noskos gezet. In de tussentijd de barbecue op een temperatuur van ongeveer 110 c laten komen. Een blokje kersen en hickory voor het rook en daarna de ribbetjes erop gelegd.
Na 3 uurtjes met de deksel dicht te hebben gelegen was het tijd om de ribben met wat boter, bruine suiker en maple syrop, in het aluminiumfolie in te pakken. De geur was nu al heerlijk als je de tuin in loopt.

In de tussentijd het recept van @noskos Hog-Apple Baked Beans als leidraad gebruikt om een lekker bijgerecht te maken. Ik heb hier mijn eigen twist aangegeven. Onder andere met witte bonen, gezeefde tomaten en een simpele Unox rookworst. Hier heb ik niet veel foto's van ( besefte me te laat dat ik nog geen inzending had voor de fotowedstrijd van deze maand). Dom Dom Dom. Deze mochten naast de ribbels om twee uur rook te trekken.
Na een uurtje in de folie was het tijd om de ribben hun jasje uit te trekken. De geuren die je dan tegemoet komen in combinatie met de bonen..... pffff.
Nu voor de laatste keer mogen de ribben terug. Na een half uur in de BBQ saus gezet van Sweet Baby Ray's Honey Chipotle.
Een half uurtje nadat de saus erop was gesmeerd geprikt met de thermapen. Het vlees was lekker mals en 90C. Tijd om het bordje op te maken. Wat een heerlijke combinatie. De ribben waren heerlijk, maar ik was echt verrast door de bonen. Wat een smaak. Lekker met de appelcompote er door heen.
Zeker een aanrader en ga ik vaker maken!
Bedankt voor het lezen.