- Berichten
- 1.428
Vanavond even een proefrun gedaan voor een diner volgende maand. Nadat ik dit geproefd heb weet ik dat ik dit niet alleen volgende maand ga maken.
Heerlijk!
Het recept is afkomstig van Herman den Blijker en thefatjudge.nl: https://thefatjudge.nl/2013/04/12/langzaam-gegaarde-procureur-met-appeltjes/amp/
Gisteren een procureur van 1,9 kg voorbereid. Gelukkig viel er niet veel aan bij te trimmen. Zag er goed uit. Daarna in de marinade gezet. Ik had helaas geen donker bier, maar er gingen zoveel sterke smaakmakers in dat dat denk ik niet veel uitgemaakt heeft. Gewoon maar een simpel pilsje er in gegooid. De marinade even geproefd en die smaakte helemaal super.
De bierlucht kwam me vanochtend wel tegemoet toen ik de koelkast open trok.
Gisteravond hebben we natuurlijk de persconferentie over nieuwe coronamaatregelen gezien, dus heb ik vanochtend mijn procureur nog maar een paar boostervaccinaties met marinade gegeven.
De ketel aangemaakt met een indirecte opstelling. Aan één kant aangestoken en maar een klein stukje rookhout erbij van een wijnvat. Het ruikt heerlijk, maar dit is de eerste keer dat ik dit gerecht maak en daarom wil ik het ook niet overdrijven.
De temperatuur volgens het recept zou 80 graden moeten zijn, maar daar ben ik wel van afgeweken. Ik zat tussen 110 en 120.
Na 1,5 uur nog een keer een laagje marinade eroverheen gestreken. En een uur later nog een keer.
Toen de kerntemperatuur ca. 58 was, heb ik de schuiven open gezet en de appeltjes erbij gedaan.
Aardappelen gekookt en ‘ready to serve’. Groente was ik een heetje
En nog één foto dan om te laten zien hoe het er aangesneden uit zag.
Gezin vond het heerlijk, dus dit gaan we vaker maken.
Waar jullie me misschien nog wel mee kunnen helpen: Ik zit nog een beetje te twijfelen over de hoeveelheid rookhout. Je proefde het wel, maar het was heel subtiel. Voor mijn diner heb ik straks bijna het dubbele gewicht aan vlees. Kan ik dan klakkeloos de dubbele hoeveelheid rookhout gebruiken?

Het recept is afkomstig van Herman den Blijker en thefatjudge.nl: https://thefatjudge.nl/2013/04/12/langzaam-gegaarde-procureur-met-appeltjes/amp/
Gisteren een procureur van 1,9 kg voorbereid. Gelukkig viel er niet veel aan bij te trimmen. Zag er goed uit. Daarna in de marinade gezet. Ik had helaas geen donker bier, maar er gingen zoveel sterke smaakmakers in dat dat denk ik niet veel uitgemaakt heeft. Gewoon maar een simpel pilsje er in gegooid. De marinade even geproefd en die smaakte helemaal super.
De bierlucht kwam me vanochtend wel tegemoet toen ik de koelkast open trok.

Gisteravond hebben we natuurlijk de persconferentie over nieuwe coronamaatregelen gezien, dus heb ik vanochtend mijn procureur nog maar een paar boostervaccinaties met marinade gegeven.
De ketel aangemaakt met een indirecte opstelling. Aan één kant aangestoken en maar een klein stukje rookhout erbij van een wijnvat. Het ruikt heerlijk, maar dit is de eerste keer dat ik dit gerecht maak en daarom wil ik het ook niet overdrijven.
De temperatuur volgens het recept zou 80 graden moeten zijn, maar daar ben ik wel van afgeweken. Ik zat tussen 110 en 120.
Na 1,5 uur nog een keer een laagje marinade eroverheen gestreken. En een uur later nog een keer.
Toen de kerntemperatuur ca. 58 was, heb ik de schuiven open gezet en de appeltjes erbij gedaan.
En nog één foto dan om te laten zien hoe het er aangesneden uit zag.
Gezin vond het heerlijk, dus dit gaan we vaker maken.
Waar jullie me misschien nog wel mee kunnen helpen: Ik zit nog een beetje te twijfelen over de hoeveelheid rookhout. Je proefde het wel, maar het was heel subtiel. Voor mijn diner heb ik straks bijna het dubbele gewicht aan vlees. Kan ik dan klakkeloos de dubbele hoeveelheid rookhout gebruiken?