BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer PP in kamado

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.145
Zoals de titel al zegt.
Morgen eerste keer PP in mijn kamado.
Ik heb een stuk varkens spiering 2.2 kg. Voor timing en temperaturen en recept ga ik voor wedstrijd PP van NOSKOS (bedankt @ NOSKOS voor het delen ) Maar alles wel met een eigen twist.
Wij houden van iets pittigere gerechten. Ik heb nu al 30 ml sriracha toegevoegd aan de injectiemix.
Uien granulaat had ik niet in huis dus die niet gebruikt.
Voor de rub heb ik het vlees eerst een laagje sriracha gegeven en dan een rode BBQ mix van Aldi gebruikt, die gebruik ik ook al voor de spareribs. Vinden wij lekker hier.
Nu in koelkast tot morgen ochtend.
IMG_20210928_184108.jpg
 
Ziet er nu al top uit. Een beetje pit in de PP kan geen kwaad

Verstuurd vanaf mijn SM-N770F met Tapatalk
 
Merci, inderdaad een beetje pit mag altijd.
Morgen ochtend gaat de kamado aan met Merabo houtskool en appel en kers rookhout.
 
Merabo of marabu?
Mooie plannen zou overwegen om hem af te lakken met een pittige glaze.
Dat geeft vaak meer pittigheid dan aan het begin van de run.
Veel succes morgen

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
En we zijn vertrokken.
Er was wel redelijk veel vocht uit het vlees gekomen. Schat 1/3 van geïnjecteerde volume.
IMG_20210929_091956.jpg
 
Veel plezier met je PP-run.
 
Het vocht wat er uit komt is niet alleen injectievloeistof, maar ook vocht wat door het zout uit het vlees getrokken is. Dit is de reden waarom ik de rub pas een uur of twee voor het vlees op de q gaat aanbreng.

Verstuurd vanaf mijn SM-N770F met Tapatalk
 
Dan ga ik in de toekomst ook de rub later doen. Nu was er natuurlijk neen deel verloren.
Bedankt voor de tip.
 
5 uur bezig, kerntemp 66 gr C.
Vlees ingesmeerd met de glaze.
Opnieuw 2 uur wachten.
IMG_20210929_142015.jpg
 
Intussen ingepakt na 2 uur bij temp 75 gr C in alu folie.
Nu stijgt temperatuur duidelijk sneller.
 
Intussen ligt de PP te rusten.
Na 8u de 88 Gr C bereikt en het vlees voelt super zacht aan.
 
Heerlijk. Krijg er weer trek van...

Verstuurd vanaf mijn SM-N770F met Tapatalk
 
Ben benieuwd of hij pittig genoeg is ....
 
Missie geslaagd, gefeliciteerd met je knor.
 
Bedankt 👍
Pittig is het genoeg maar te zoet.
Volgende keer iets minder zoet zegt mijn vriendin ook.
Ik vind dat zelf ook. Dus volgende PP met andere saus.
Nu had ik een saus die ik op BBQ helden vond, toch een zeer goede BBQ saus voor mijn ribben.
Bedankt ook aan de BBQ helden als ze hier meelezen.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan