- Berichten
- 1.184
Er is geen mooiere gelegenheid om de voorraad bacon bij te vullen dan international bacon day. Dus zogezegd zo gedaan, het avontuur begon op 27 augustus al met het kopen en pekelen van de buikspek. Voor dit avontuur gekozen voor een mooi stuk livar buikspek van de Hanos
Hierbij enkel colorozo zout plus suiker toegevoegd volgens de berekening die gebruikt wordt bij de Colorozozout rekenmachine op het genootschap. Vervolgens weer vacuum verpakt en klaar is kees.
Tot gisteren heb ik elke dag netjes het zakje omgedraaid. Gisteren heb ik de buikspek uit de verpakking gehaald, goed afgespoeld met koud water en vervolgens 1. nachtje in de koelkast op een rekje gelegd.
Aangezien vandaag een drukke dag wordt maar de dochter al vroeg uit de veren was stond de Q al om 7 uur aan om de buikspek klaar te maken. Opgestookt tot ongeveer 120 graden (ik doe het tegenwoordig vaak enkel afgaande op de thermometer in de dome dus pin me er niet op vast). Lekker stukje kersenhout er bij en
het wordt tijd om de buurtjes wakker te roken.
Na iets van 1.5-2 rook het in de tuin fantastisch lekker. Helaas kon ik de honger niet bedwingen en ben ik al gaan ontbijten maar anders had de bacon vandaag niet misstaan.
Nu nog even laten afkoelen en dan kan ik alles in plakjes snijden en vacumeren
Hierbij enkel colorozo zout plus suiker toegevoegd volgens de berekening die gebruikt wordt bij de Colorozozout rekenmachine op het genootschap. Vervolgens weer vacuum verpakt en klaar is kees.
Tot gisteren heb ik elke dag netjes het zakje omgedraaid. Gisteren heb ik de buikspek uit de verpakking gehaald, goed afgespoeld met koud water en vervolgens 1. nachtje in de koelkast op een rekje gelegd.
Aangezien vandaag een drukke dag wordt maar de dochter al vroeg uit de veren was stond de Q al om 7 uur aan om de buikspek klaar te maken. Opgestookt tot ongeveer 120 graden (ik doe het tegenwoordig vaak enkel afgaande op de thermometer in de dome dus pin me er niet op vast). Lekker stukje kersenhout er bij en
het wordt tijd om de buurtjes wakker te roken.
Na iets van 1.5-2 rook het in de tuin fantastisch lekker. Helaas kon ik de honger niet bedwingen en ben ik al gaan ontbijten maar anders had de bacon vandaag niet misstaan.
Nu nog even laten afkoelen en dan kan ik alles in plakjes snijden en vacumeren
