Beef en Steak

Eerste keer brisket, en dat voor m’n verjaardag!

 

TomPLZ

Sprokkelaar
Berichten
48
Vanochtend om 5 uur het wekkertje af laten gaan om hopelijk op tijd de brisket te kunnen gaan serveren.

Door menig persoon voor gek verklaard dat ik dit ging doen, maar ach... Je moet wat overhebben voor de hobby.

Allereerst een foto van de brisket net uit de verpakking:
C2AA490F-9E12-411B-A90F-247DB5FA393A.jpeg

35CA188E-9C15-4BC3-93F7-AE9B391B40A3.jpeg


vervolgens de getrimde versie:
D980D3B6-60BE-418A-9DE7-9FE32A437C64.jpeg

daarna een rub erop gedaan van zwarte peper, zout en een klein beetje knoflook en msg:
39063A46-E69F-443C-82E1-96BE68DA0BC7.jpeg

vervolgens op de kamado joe gelegd:
A8AC485D-EA0D-4380-BCE6-0D390AAA5C9F.jpeg

en nog een stukje van de point afgehaald dat als losse flap hing voor wat burnt ends:
AF700C91-C79C-424C-A729-DD1C1D3D6AC6.jpeg


Als laatste nog de vet-trimmings in een pan op een laag vuurtje gezet om Beef Tallow te maken :)
6F1B432E-B77C-4A57-A057-B3B5B2837670.jpeg

Wens me succes heren (en dames)!
 
Laatst bewerkt:
🥳 gefeliciteerd, flink kado zo op de vroege morgen. Succes en vooral veel plezier vandaag! Benieuwd naar het verloop en de rest vd fotos.
 
Update na 2 uurtjes in de rook van hickory chunks:
345280B3-6EEA-4BFD-A290-4DFE599D07E4.jpeg

Even een vraag: is het handig om dat plasje vocht te verwijderen, en zo ja: hoe kan dat het beste?
 
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag een mooi stuk vlees wat je op de Q hebt heel veel succes en vooral plezier en een heel fijne verjaardag.
 
Van harte gefeliciteerd! Nog even wachten op het feestmaal. Hopelijk heb je genoeg mensen uitgenodigd 😁
 
Gefeliciteerd!! En succes met de sessie!
 
Gefeliciteerd!
Mooi om te zien.
Veel succes vandaag we gaan het volgen..

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
En meteen van de restant trimsels gehakt gemaakt voor wat balletjes voor de gasten als hapje vooraf!
image.jpg
 
Runder gehakt balletjes altijd lekker of meng je er nog wat door?
 
Gefeliciteerd leuk om te volgen zo. Ik moet toch eens gaan inplannen wanneer ik mijn eerste Brisket ga doen


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
A818032B-C061-4B10-9EA9-ACF7184EE5F8.png

De interne temperatuur schiet wel hard omhoog na het inpakken. De temp die de meater aangeeft van de omgeving is niet helemaal juist (iets te hoog lijkt het). Kan het zijn dat de brisket (ca 7kg voor trimmen) al klaar is na 6 uur?
 
Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag 🥳 🥂
Brisket is zo ontzettend lekker, echt 1 van mijn favoriete stukken vlees, ben heel benieuwd naar het eindresultaat, succes 🍀
 
EFCBD5D1-09CA-4BE8-B27E-3026502E0028.jpeg

Alvast wat burnt ends als lunch. Dit is misschien wel het meest barbecue-igste stukje barbecue dat ik ooit gegeten heb.
Kwijl...
3C89F934-905C-4501-9A47-22A7358BDC5D.jpeg


Daarnaast net even in de brisket geprikt. Een groot stuk van de flat zakte de thermapen in door zn eigen gewicht zo mals. Denk nog een kwartiertje tot de rest dr ook is! Kan die mooi lang rusten!
 
Terug
Bovenaan Onderaan