- Berichten
- 3.177
Even geleden mocht ik bij mijn maat eten en die toverde een geweldig stuk vlees van de BGE met koffierub. Die heb ik onthouden dus toen @Revers88 met de hint kwam van gratis verzending bij van Beekum, heb ik een potje koffierub gescoord. (Spoiler: die is lekker)
Vervolgens vond ik mezelf terug in de Makro en kocht ik een mooi stuk Ribeye (er was even twijfel maar 't is echt zo) van 2 kilo en een kleine 1,5 kilo zalm.
De zalm in mootjes gesneden en een stuk groot gelaten om te gebruiken als voorgerechtje. Ik zag namelijk een recept van BGE voorbij komen en die moest ik maken, uitgebreide beschrijving heb ik in het recepten deel geschreven.
De zalm in de marinade.
Ik heb 2 dikke steaks gesneden van de ribeye en in de koffierub gezet.
Vervolgens indirect laten garen tot 52c, in de rook van hickory.
Toen die bereikt was ging het vlees in een koeltas en de zalm op de plank.
Toen daar de 55c piekte, mooi opgemaakt en lekker van genoten als voorgerecht. Hij was echt super goed, veel te snel op haha
Even het wijntje op drinken en weer naar buiten. Lekkere groenten gegrild voor ernaast en een camembert je voor de vrouw. Vervolgens was het gietijzer mooi heet en klaar voor de reversed sear van de ribeye.
Die kwam er zalig mooi vanaf en was enorm lekker met een aantal mooie zoutvlokken.
Lekker gegeten met wat aardappel mousseline (zo noemde de vrouw het.. Een aardappel puree met slagroom en lekkere kruiden zoals dille en peterselie), en dus de Gegrilde groenten.
Top!
Vervolgens vond ik mezelf terug in de Makro en kocht ik een mooi stuk Ribeye (er was even twijfel maar 't is echt zo) van 2 kilo en een kleine 1,5 kilo zalm.
De zalm in mootjes gesneden en een stuk groot gelaten om te gebruiken als voorgerechtje. Ik zag namelijk een recept van BGE voorbij komen en die moest ik maken, uitgebreide beschrijving heb ik in het recepten deel geschreven.
De zalm in de marinade.
Ik heb 2 dikke steaks gesneden van de ribeye en in de koffierub gezet.
Vervolgens indirect laten garen tot 52c, in de rook van hickory.
Toen die bereikt was ging het vlees in een koeltas en de zalm op de plank.
Toen daar de 55c piekte, mooi opgemaakt en lekker van genoten als voorgerecht. Hij was echt super goed, veel te snel op haha
Even het wijntje op drinken en weer naar buiten. Lekkere groenten gegrild voor ernaast en een camembert je voor de vrouw. Vervolgens was het gietijzer mooi heet en klaar voor de reversed sear van de ribeye.
Die kwam er zalig mooi vanaf en was enorm lekker met een aantal mooie zoutvlokken.
Lekker gegeten met wat aardappel mousseline (zo noemde de vrouw het.. Een aardappel puree met slagroom en lekkere kruiden zoals dille en peterselie), en dus de Gegrilde groenten.
Top!
Laatst bewerkt: