Beef en Steak

Zalm van plank + Koffie rubbed ribeye

 
 
 
 

SandyMan

Gerijpt
Berichten
3.177
Even geleden mocht ik bij mijn maat eten en die toverde een geweldig stuk vlees van de BGE met koffierub. Die heb ik onthouden dus toen @Revers88 met de hint kwam van gratis verzending bij van Beekum, heb ik een potje koffierub gescoord. (Spoiler: die is lekker)

Vervolgens vond ik mezelf terug in de Makro en kocht ik een mooi stuk Ribeye (er was even twijfel maar 't is echt zo) van 2 kilo en een kleine 1,5 kilo zalm.

De zalm in mootjes gesneden en een stuk groot gelaten om te gebruiken als voorgerechtje. Ik zag namelijk een recept van BGE voorbij komen en die moest ik maken, uitgebreide beschrijving heb ik in het recepten deel geschreven.

De zalm in de marinade.
6FFA6E6D-D6DD-4416-BF26-A16572AEFA1E.jpeg


Ik heb 2 dikke steaks gesneden van de ribeye en in de koffierub gezet.
E1AC53CC-11B6-4E69-B24D-EEA52A60100B.jpeg


Vervolgens indirect laten garen tot 52c, in de rook van hickory.
37213D59-22D3-4618-8E70-30C955697473.jpeg


Toen die bereikt was ging het vlees in een koeltas en de zalm op de plank.
66F715A9-316B-445C-9EF8-67C7A3527C30.jpeg


Toen daar de 55c piekte, mooi opgemaakt en lekker van genoten als voorgerecht. Hij was echt super goed, veel te snel op haha
0C0711B7-6870-4882-B174-D684747A4F72.jpeg


Even het wijntje op drinken en weer naar buiten. Lekkere groenten gegrild voor ernaast en een camembert je voor de vrouw. Vervolgens was het gietijzer mooi heet en klaar voor de reversed sear van de ribeye.
EC62364F-DE08-4DFE-8434-03FE1865DA11.jpeg


Die kwam er zalig mooi vanaf en was enorm lekker met een aantal mooie zoutvlokken.
70318061-FAE5-4891-A514-73D24A3D8DCD.jpeg


Lekker gegeten met wat aardappel mousseline (zo noemde de vrouw het.. Een aardappel puree met slagroom en lekkere kruiden zoals dille en peterselie), en dus de Gegrilde groenten.
Top!
25993E0F-1FDC-40DF-845E-09B92CDC9401.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Dit ziet er smakelijk uit. Dat van die koffierub had ik eerder moeten weten. Laatst nog een paar potten bij van Beekum besteld.
Ik had al vaker zitten zien bij voorgaande bestellingen en toen was hij er niet. maandje of 2 geleden stond hij er ineens tussen.
 
WoW Sander, dat ziet er fantastisch uit.
Dit ziet er smakelijk uit. Dat van die koffierub had ik eerder moeten weten. Laatst nog een paar potten bij van Beekum besteld.
Schitterend maaltje hebben jullie gemaakt!! Dat zal gesmaakt hebben inderdaad.
Bedankt!

Blij te lezen dat die koffierub goed is. Heb β€˜m
Onlangs ook mee besteld.
Snel gebruiken dus ;)
Het vers-folietje wat op de kruiden zit was bij mij in de verzending al een mini beetje los gekomen, dus had al kunnen ruiken.
Dat zorgde er ook wel voor dat het in de versnelling ging.. haha

Gelukkig heb ik nog wat ribeye over.
 
Ik veb eigenlijk nog geen rubs op goeie steak gebruikt. Altijd PEZO.
ik heb ergens gelezen dat een koffie de smaak van het vlees juist versterkt.
Nu zit er in deze rub wel meer lekkers natuurlijk, maar je hoeft geen hele ruige smaak te verachten hoor. :)
 
ik heb ergens gelezen dat een koffie de smaak van het vlees juist versterkt.
Nu zit er in deze rub wel meer lekkers natuurlijk, maar je hoeft geen hele ruige smaak te verachten hoor. :)
Ben zelf benieuwd. Ik las vaak over die koffierub hier en dus ook effectief naar zitten zoeken. Uiteindelijk in huis. Wel al eens aan geproefd en de koffie komt er echt wel door. Wilde hem eens proberen op spareribs, maar mss eerstdaags eens op een steak doen.
 
Prachtig gedaan Sander, slim ook om wat tijd te kopen tussen de garing en het afgrillen. Fijn dat het goed gelukt is! De zalm bonbons zien er ook zalig uit zeg!
 
Koffie zorgt voor een wat aardsere smaak aan je vlees. Eigenlijk bedoeld voor dingen als brisket, beef rubs en zo. In mijn NOSKOS the Beef zit koffie van Single Estate Coffee Roasters een branderij hier in de buurt. Op een hoge temperatuur zoals bij een steak geeft het wat meer bitters, daar moet je van houden.
 
een branderij hier in de buurt.
Dat vind ik een mooi gebaar, Dennis.
Affakkelen bij Pernis (quote van het picanha filmpje), koffie uit de buurt in de kruidenmix. Wat ben je toch een lokale goedzak 😬
Support the locals he, mooi, doe ik ook graag.

De zalm bonbons zien er ook zalig uit zeg!
Bedankt kerel, ik kan maar 1 ding zeggen: maken maken maken!


De vrouw zat vandaag al naast me: "Wanneer gaan we die weer eten?"
 
Dat vind ik een mooi gebaar, Dennis.
Affakkelen bij Pernis (quote van het picanha filmpje), koffie uit de buurt in de kruidenmix. Wat ben je toch een lokale goedzak 😬
Support the locals he, mooi, doe ik ook graag.
Buiten dat ik graag lokale ondernemers steun heeft Single Estate ook zo'n beetje de beste koffie van Nederland. Bij menig sterrenrestaurant krijg je hun koffie geserveerd. En samen met Patrick heb ik gezocht naar een koffie die het goed doet in mijn rub.
 
Wauw. Eten als een koning.
Ziet er fantastisch uit zeg.

Met dit soort gerechten denk ik wel eens : wat zijn we gegroeid qua eten sinds het serieuze bbq-en.
Dit Is weer een toppertje Sander
 
Wauw Sander dat zijn een paar mooie zalmbonbons geworden :love: die wil ik ook πŸ“ de rest, het vlees en puree zien er natuurlijk ook gewoon heerlijk uit, dat was weer een mooie maaltijd.
 
Wauw. Eten als een koning.
Ziet er fantastisch uit zeg.

Met dit soort gerechten denk ik wel eens : wat zijn we gegroeid qua eten sinds het serieuze bbq-en.
Dit Is weer een toppertje Sander
Bedankt, kerel!
Klopt. Het is eigenlijk beter-dan-restaurantwaardig wat we kunnen.

Wauw Sander dat zijn een paar mooie zalmbonbons geworden :love: die wil ik ook πŸ“ de rest, het vlees en puree zien er natuurlijk ook gewoon heerlijk uit, dat was weer een mooie maaltijd.
Bedankt Jet! Snel maken samen met Ewald.
 
Terug
Bovenaan Onderaan