Goedenavond allen,
Na aanschaf eerder deze week van een mooie kamado stond vandaag de eerste keer op het programma. Een low en slow sessie waarbij er spare ribs op het menu stonden.
3 racks kalfs spare ribs op het welbekende ikea rekje. De eerste setup was even zoeken en een volgorde vinden (met vlammen tot gevolg, had de deksel open gelaten toen ik bezig was met de steen inpakken. Vlees lag er dus nog niet op) maar uiteindelijk een stabiele temperatuur van 108 graden gevonden. Vlees erop en terug laten komen op temperatuur l.
Gedachte was om het 3-2-1 principe te hanteren. Dus 3 uur de spare ribs laten roken (rookhout was veel eerder op, door de openstaande klep).
3 uur laten liggen (misschien is dit de fout wel) en eraf gehaald. Ik vond ze toen al taai en stug. 2 uur stomen en een uur grillen. Het resultaat was zeer smaakvol maar zeer taaie spare ribs, sommige stukken niet t eten.
Hebben jullie enig idee, wat ik volgende keer anders moet doen? Heb ik te lang gerookt? Heb ik een andere beginnersfout gemaakt?
Ik heb gebruik gemaakt van een indirecte opstelling met de deflector plate op het diepste punt. Omgevingstemperatuur was constant tussen de 106-110 (meter is gecontroleerd, werkt goed), dome thermometer was ook constant.
Dank voor jullie meedenken en input alvast!
Na aanschaf eerder deze week van een mooie kamado stond vandaag de eerste keer op het programma. Een low en slow sessie waarbij er spare ribs op het menu stonden.
3 racks kalfs spare ribs op het welbekende ikea rekje. De eerste setup was even zoeken en een volgorde vinden (met vlammen tot gevolg, had de deksel open gelaten toen ik bezig was met de steen inpakken. Vlees lag er dus nog niet op) maar uiteindelijk een stabiele temperatuur van 108 graden gevonden. Vlees erop en terug laten komen op temperatuur l.
Gedachte was om het 3-2-1 principe te hanteren. Dus 3 uur de spare ribs laten roken (rookhout was veel eerder op, door de openstaande klep).
3 uur laten liggen (misschien is dit de fout wel) en eraf gehaald. Ik vond ze toen al taai en stug. 2 uur stomen en een uur grillen. Het resultaat was zeer smaakvol maar zeer taaie spare ribs, sommige stukken niet t eten.
Hebben jullie enig idee, wat ik volgende keer anders moet doen? Heb ik te lang gerookt? Heb ik een andere beginnersfout gemaakt?
Ik heb gebruik gemaakt van een indirecte opstelling met de deflector plate op het diepste punt. Omgevingstemperatuur was constant tussen de 106-110 (meter is gecontroleerd, werkt goed), dome thermometer was ook constant.
Dank voor jullie meedenken en input alvast!