- Berichten
- 3.177
Jawel, de mensen die in april al dit forum volgde zullen bij het zien van deze titel denken; dat heb ik eerder gezien.
Rick heeft in April besloten een paar schitterende plaatjes met mooie aansluitende tekst met ons te delen. Bedankt @Ridevi71 , broeder van een andere moeder.
Hij plaatste namelijk dit topic;
www.bbqgenootschap.nl
En ik postte toen:
En als ik zeg dat ik iets ga onthouden. Dan doen we dat ook. Dus zelfs nu 3 maanden later. Ik heb een maand vakantie gehad, en heb achteraf gezien veel te weinig de tijd genomen om eens lekker te braaien, dus bij het zien van de ochtendzon besloten om mijn schoonouders te smeken om aub te komen eten zodat ik iets kan maken van de Q. Gelukkig hadden ze nog geen boodschappen gedaan.
Post van @Ridevi71 stond nog in m'n to do, afvinken die hap. 4 varkenshaasjes en 4 punt paprika's gehaald. Rick gebruikte geitenkaas in zijn paprika's, wij hadden nog een half blokje feta liggen in de koelkast.
Begonnen met de varkenshaasjes open te snijden:
Ik heb nooit sriracha in huis dus heb een dotje chilisaus gebruikt. Daarnaast een zalige pittige kruidenrub die ik eens gekregen heb.
Hiermee de varkenshaasjes gevuld samen met wat lente ui en knoflook.
Vervolgens de spek eromheen gewikkeld en (poging doen tot) opbinden. Je zou zeggen dat ik als amateur worsten maker wel wat kan, maar nee.
Alhoewel, het is blijven zitten en het is compact gebleven.. Dus misschien moet ik niet zo zeiken..
De weber uit de schuur getrokken. Die vloekte eerst wat dat hij me zo gemist had etc (af en toe zijn het net grootmoeders), maar ik zei 'm dat hij aan de slag mocht en toen waren we weer vrienden. Er was rook!
En wat denk je? Het begon zowaar direct te regenen, gadverdamme! Gelukkig viel het mee.
Ze mochten er op en alles liep gestaag. De weber bleef opvallend strak op de 180 graden hangen, die rick gezegd had ook te gebruiken.
En verder met de punt paprika's. Een mengsel gemaakt van knoflook, feta, lente ui, peterselie en crème fraiche (dit laatste toegevoegd omdat de feta toch iets te weinig was.)
Tegen het einde van de varkenshaasjes mochten die erop.
De varkenshaasjes aan het eind van de rit nog even ingesmeerd met Smokey bbq saus, tijdens het smeren even een plaatje.
En toen de thermometer piepte, ze omgewisseld met de paprika's.
Ongeduldige ik, vond deze wat te lang duren dus heb ze in paren even boven het directe vuur gedaan..
Toen kwamen ze er uiteindelijk zo vanaf;
Het vlees heeft gerust in een koeltas, maar wilde het toch even nog terug op de grill.. Een soort reversed sear.
Daarna kwamen die er zo vanaf.
Frietjes erbij en het bordje zag er zo uit..
Smullen..
We hebben echt ontzettend lekker gegeten. De feta was lekker friszuur tegen de paprika maar niet overheersend, die gaat terug komen. De varkenshaas was super, gaat gewoon in het standaard assortiment aan bereidingen.
Bedankt @Ridevi71.
En de rest bedankt voor het lezen.
Ps. De gedraaide foto's kijk ik morgen wel naar.
Rick heeft in April besloten een paar schitterende plaatjes met mooie aansluitende tekst met ons te delen. Bedankt @Ridevi71 , broeder van een andere moeder.
Hij plaatste namelijk dit topic;
Gevuld: varkenshaas en puntpaprika
Beste BBQ collega's Gisteren weer heerlijk gegeten en dat wilde ik graag delen met jullie. Zoals de titel aangeeft: puntpaprika en varkenshaas. Voor nog erbij borrelbrood met kruidenboter uit de oven. De varkenshaas opengesneden en ingesmeerd met srirachasaus, eigen rubje erover, lente ui en...

En ik postte toen:
Raap me op, Rick. Dat ziet er potverdikkeme goed uit.
Even opensnijden om te vullen met lekkers, die gaan we zeker onthouden!
En als ik zeg dat ik iets ga onthouden. Dan doen we dat ook. Dus zelfs nu 3 maanden later. Ik heb een maand vakantie gehad, en heb achteraf gezien veel te weinig de tijd genomen om eens lekker te braaien, dus bij het zien van de ochtendzon besloten om mijn schoonouders te smeken om aub te komen eten zodat ik iets kan maken van de Q. Gelukkig hadden ze nog geen boodschappen gedaan.
Post van @Ridevi71 stond nog in m'n to do, afvinken die hap. 4 varkenshaasjes en 4 punt paprika's gehaald. Rick gebruikte geitenkaas in zijn paprika's, wij hadden nog een half blokje feta liggen in de koelkast.
Begonnen met de varkenshaasjes open te snijden:
Ik heb nooit sriracha in huis dus heb een dotje chilisaus gebruikt. Daarnaast een zalige pittige kruidenrub die ik eens gekregen heb.
Hiermee de varkenshaasjes gevuld samen met wat lente ui en knoflook.
Vervolgens de spek eromheen gewikkeld en (poging doen tot) opbinden. Je zou zeggen dat ik als amateur worsten maker wel wat kan, maar nee.
Alhoewel, het is blijven zitten en het is compact gebleven.. Dus misschien moet ik niet zo zeiken..
De weber uit de schuur getrokken. Die vloekte eerst wat dat hij me zo gemist had etc (af en toe zijn het net grootmoeders), maar ik zei 'm dat hij aan de slag mocht en toen waren we weer vrienden. Er was rook!
En wat denk je? Het begon zowaar direct te regenen, gadverdamme! Gelukkig viel het mee.
Ze mochten er op en alles liep gestaag. De weber bleef opvallend strak op de 180 graden hangen, die rick gezegd had ook te gebruiken.
En verder met de punt paprika's. Een mengsel gemaakt van knoflook, feta, lente ui, peterselie en crème fraiche (dit laatste toegevoegd omdat de feta toch iets te weinig was.)
Tegen het einde van de varkenshaasjes mochten die erop.
De varkenshaasjes aan het eind van de rit nog even ingesmeerd met Smokey bbq saus, tijdens het smeren even een plaatje.
En toen de thermometer piepte, ze omgewisseld met de paprika's.
Ongeduldige ik, vond deze wat te lang duren dus heb ze in paren even boven het directe vuur gedaan..
Toen kwamen ze er uiteindelijk zo vanaf;
Het vlees heeft gerust in een koeltas, maar wilde het toch even nog terug op de grill.. Een soort reversed sear.
Daarna kwamen die er zo vanaf.
Frietjes erbij en het bordje zag er zo uit..
Smullen..
We hebben echt ontzettend lekker gegeten. De feta was lekker friszuur tegen de paprika maar niet overheersend, die gaat terug komen. De varkenshaas was super, gaat gewoon in het standaard assortiment aan bereidingen.
Bedankt @Ridevi71.
En de rest bedankt voor het lezen.
Ps. De gedraaide foto's kijk ik morgen wel naar.
Laatst bewerkt: