BasBQ
Beef en Steak

Pizzasteen & deeg recept

 

M_grill

Sprokkelaar
Berichten
42
Hey allen, mijn vorige pizzasteen is helaas laatst gescheurd door dat er iets op is gevallen. Nu wil ik zo een nieuwe kopen maar moet ik nog op bepaalde kwaliteit letten? Of is een gemiddelde pizzasteen van de makro prima?

Heeft iemand daarnaast een succesvol recept om zelf deeg te maken?

Alvast bedankt!
 
Dikte van de steen is van belang i.c.m. de hoeveelheid te bereiden pizzas achter elkaar.
Ik heb een eenvoudige van Cadac, dus een willekeurige van de Makro zal zeker genoeg doen.
 
Zelf veel plezier gehad van de pizzasteen van Cadac maar ook van de Lidl is prima. Voordeel van een dikkere steen is dat je er meerdere pizza’s op kan maken, lees meer dan vier a vijf, zonder dat de steen te veel afkoelt.


Aanrader is de Ooni app, daar zit een calculator bij die alles voor je uitrekent.
 
Thx voor de reacties, uiteindelijk een pizzasteen bij de makro gehaald. Deeg qua smaak best aardig gelukt maar het op de pizzaschep krijgen en hem daarna op de steen leggen was echt een drama, hij bleef maar plakken en wilde niet van de schep af zelfs met een hoop extra bloem.. iemand tips? Was m’n deeg misschien al te plakkerig?
 
Even zoeken op dit forum brengt meerdere tips.
Van maismeel tot een bakpapiertje welke je na luttele seconden weer onder de pizza uit trekt.
 
Ik heb mijn recept van de video’s van Vito Iacopelli op Youtube. Dag van tevoren papje (poolish) aanmaken zonder zout en de dag erna deeg afmaken werkt voor mij perfect.
 
Thx voor de reacties, uiteindelijk een pizzasteen bij de makro gehaald. Deeg qua smaak best aardig gelukt maar het op de pizzaschep krijgen en hem daarna op de steen leggen was echt een drama, hij bleef maar plakken en wilde niet van de schep af zelfs met een hoop extra bloem.. iemand tips? Was m’n deeg misschien al te plakkerig?
Of je deeg te plakkerig was, is moeilijk te zeggen zonder foto’s.
wel is het handig om de bodem te vormen op een laag van maïsmeel.
dit wordt niet gelijk opgenomen door je deeg en laat het deeg als het ware van je plaat afrollen
 
Tegen het plakken van het deeg word ook wel droge griesmeel op de schep en steen gebruikt.
 
Zelf veel plezier gehad van de pizzasteen van Cadac maar ook van de Lidl is prima. Voordeel van een dikkere steen is dat je er meerdere pizza’s op kan maken, lees meer dan vier a vijf, zonder dat de steen te veel afkoelt.


Aanrader is de Ooni app, daar zit een calculator bij die alles voor je uitrekent.
Zojuist pizza gemaakt volgens de aanwijzingen in deze link van Frits.
-nog bedankt daarvoor-
SUPER gelukt. Geen kleefpartij en erg lekker.
Stretchen van het deeg nog oefenen en rond is ook nog wat lastig maar ik heb mijn eerste "familie ster" binnen.
Helaas geen foto van op de BBQ maar wel er vlak voor en erna.

Summit met plate setter / deflector en pizzasteen op het rooster.

Temperatuur van 350+ makkelijk te halen en idd een schone BBQ hierna....
02ab3b1920f1972d4cf174e9e91daa6f.jpg
82b40c40ba8e407c1bfdc62cb1241aff.jpg
6b2a1fc58124539a72d76542fad4c610.jpg
c9a3c4a8c933b8b348b3dcbddc9b94a2.jpg
6768bf5cc4ed60433c47e690bc77595a.jpg


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Top! Goed bezig.

Ik ben vandaag met dezelfde videos aan de slag gegaan. Ging perfect, tot ze van de aanrecht naar de Ooni moesten. Heb ze direct de vuilnisbak in kunnen schuiven :D denk dat ik ze te lang (dikke 20min) op de aanrecht heb laten liggen met alvast de saus en kaas..
 
Ja dat is denk ik veeeeeel te lang ;)
Ik vind 2 minuten al lang. Zodra de deegbal uit het krat komt, begint de stress haha.

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Top! Goed bezig.

Ik ben vandaag met dezelfde videos aan de slag gegaan. Ging perfect, tot ze van de aanrecht naar de Ooni moesten. Heb ze direct de vuilnisbak in kunnen schuiven :D denk dat ik ze te lang (dikke 20min) op de aanrecht heb laten liggen met alvast de saus en kaas..
🙄 dat weet ik wel zeker...... topping erop en dat stressen om ze erop te krijgen 🤔
 
Haha ik dacht even lekker ontspannen alles voor te bereiden :D
Maar daar begint de stress dus al.. goed om te weten, leermomentje!
 
Nee van bal naar bodem,
Op de schep
Toppen en direct op de BBQ.
Hard werken. En pizza voor pizza voor werken gaat niet.



Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Met zo'n hete Q werken is ook nog een dingetje....
Ondanks de lange lashandschoenen toch aardig wat haren van de arm

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Haha ik dacht even lekker ontspannen alles voor te bereiden :D
Maar daar begint de stress dus al.. goed om te weten, leermomentje!
De winst voor mij persoonlijk is dat het de vorige keer met haasten al plakte als de @#€&.........
Dit gaat veel beter en ze zijn super knapperig.
Goed stretchen van het deeg tot een super dunne bodem vraagt nog wat pizza's oefenen

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan