Robbie146
Tondelzoeker
- Berichten
- 17
Tsja, als nieuweling hier moet je toch ergens beginnen.
Vandaag dus 4 poten en een klein kippetje als eerste gerecht op de gloedje nieuwe Weber Master Touch GBS Premium bereid.
De poten met mosterd ingesmeerd en met Franky's Pork Prank (BBQ-On) Award Winning Pork Rub (Die vind iedereen hier lekker).
De kip zelf met olijfolie en ook met Franky's Pork Prank (BBQ-On) Award Winning Pork Rub aan de binnen en buitenkant.
Nog wat uien en knoflook eronder om lekker mee te laten pruttelen en gaan met het spul.
Ruim een uur op indirect, 180 graden met een beetje Mesquite snippers en de kerntemperaturen (borst en dij) waren prima.
De Q lek nog aardig rook, maar dat komt door de kromme deksel (zie voorstel topic).
Ik heb vilt klaarliggen maar omdat (hopelijk) de deksel vervangen wordt onder garantie vond ik het niet de moeite dat nu te plakken.
Al met al top gegeten, nog nooit zo'n malse kip op het bord gehad.
Ik was verbaasd hoe makkelijk een Weber kogel goed op temperatuur te houden is.
Op wat botten en een karkas na was er niets meer terug te vinden
Vandaag dus 4 poten en een klein kippetje als eerste gerecht op de gloedje nieuwe Weber Master Touch GBS Premium bereid.
De poten met mosterd ingesmeerd en met Franky's Pork Prank (BBQ-On) Award Winning Pork Rub (Die vind iedereen hier lekker).
De kip zelf met olijfolie en ook met Franky's Pork Prank (BBQ-On) Award Winning Pork Rub aan de binnen en buitenkant.
Nog wat uien en knoflook eronder om lekker mee te laten pruttelen en gaan met het spul.
Ruim een uur op indirect, 180 graden met een beetje Mesquite snippers en de kerntemperaturen (borst en dij) waren prima.
De Q lek nog aardig rook, maar dat komt door de kromme deksel (zie voorstel topic).
Ik heb vilt klaarliggen maar omdat (hopelijk) de deksel vervangen wordt onder garantie vond ik het niet de moeite dat nu te plakken.
Al met al top gegeten, nog nooit zo'n malse kip op het bord gehad.
Ik was verbaasd hoe makkelijk een Weber kogel goed op temperatuur te houden is.
Op wat botten en een karkas na was er niets meer terug te vinden