- Berichten
- 10.084
En een beetje sla, maar dat hoefde van mij niet in de titel
Beste bbq collega's,
Een tijdje geleden is een flat iron in mijn vriezer beland en deze ging gisteren klaar gemaakt worden.
Gekozen is om deze als gevulde rollade aan het spit te bereiden bij een temp van ca 150gr en een blokje eik als rookhout
Erbij wat zelf gebakken naan en een (kant en klare
) salade.
Eens kijken wat we in de (koel)kast hadden voor de vulling:
ontbijtspek
knoflookpasta
selderij (zou ik niet meer gebruiken overigens)
tijm
salade kaas (soort van fetta)
een restje pepertjes uit een potje
een handje rucola
de flat iron blijken 2 plakjes te zijn.
met een goed scherp mes is vlinderen altijd wel mogelijk. Vervolgens beide lapjes naast elkaar gelegd, belegd met vanalles
Verder geen zout of rub toegevoegd en dat bleek achteraf ook niet nodig.
en toen oprollen. Samen met dochterlief het opbinden geoefend
in de folie ff uitrusten in de koelkast
en dan mag de bbq aan. spitje erop en gaan
na een klein uurtje mag de rollade eraf
touwtjes eraf en aansnijden
en op het bordje
man man man, wat was het weer lekker. Het vlees was boterzacht.
we hebben genoten
en als afsluiter hadden we nog een home-made bananen-spekkoek in de toko gescoord van de week.
smaakte helemaal top
Dank voor het kijken
Rick

Beste bbq collega's,
Een tijdje geleden is een flat iron in mijn vriezer beland en deze ging gisteren klaar gemaakt worden.
Gekozen is om deze als gevulde rollade aan het spit te bereiden bij een temp van ca 150gr en een blokje eik als rookhout
Erbij wat zelf gebakken naan en een (kant en klare

Eens kijken wat we in de (koel)kast hadden voor de vulling:
ontbijtspek
knoflookpasta
selderij (zou ik niet meer gebruiken overigens)
tijm
salade kaas (soort van fetta)
een restje pepertjes uit een potje
een handje rucola
de flat iron blijken 2 plakjes te zijn.
met een goed scherp mes is vlinderen altijd wel mogelijk. Vervolgens beide lapjes naast elkaar gelegd, belegd met vanalles
Verder geen zout of rub toegevoegd en dat bleek achteraf ook niet nodig.
en toen oprollen. Samen met dochterlief het opbinden geoefend
in de folie ff uitrusten in de koelkast
en dan mag de bbq aan. spitje erop en gaan
na een klein uurtje mag de rollade eraf
touwtjes eraf en aansnijden
en op het bordje
man man man, wat was het weer lekker. Het vlees was boterzacht.
we hebben genoten
en als afsluiter hadden we nog een home-made bananen-spekkoek in de toko gescoord van de week.
smaakte helemaal top
Dank voor het kijken
Rick