BasBQ
Beef en Steak

Mijn hut...

Mooi hoor!
Die vuurschaal, gebruik je die ook echt op die plek onder het afdak?
Dat ligt echt aan het soort hout en hoe droog. Als dat niet oke is is het roken, en no go! Meestal knal ik die ook naar het midden toe.

Eigenlijk moet ik een gesloten systeem, zoals ik in mn woonkamer heb, maar de heater in mn hut is vaak al genoeg.

D7F3FBF7-61E3-4CE3-8F4B-43DFED09C656.jpeg
 
Dat ligt echt aan het soort hout en hoe droog. Als dat niet oke is is het roken, en no go! Meestal knal ik die ook naar het midden toe.

Eigenlijk moet ik een gesloten systeem, zoals ik in mn woonkamer heb, maar de heater in mn hut is vaak al genoeg.

Bekijk bijlage 21129

Het nadeel van zo'n gesloten systeem is dat je gauw een hoop geld kwijt bent.. zeker als je het netjes inclusief dakdoorvoer doet. Bovendien ben je niet meer zo flexibel...

Goede bierkeuze overigens 👌
 
We hebben gisteren flink door kunnen weken en het de planken van het dak liggen, op één randje na.

BBQ-hut-10.jpg

Mijn zoon en knecht;)

BBQ-hut-11.jpg

Het dak is klaar voor inspectie..

BBQ-hut-12.jpg


Vandaag helaas niks kunnen doen ivm regen. Volgende keer ga ik in het voorjaar bouwen in plaats van de herfst:(.

Hopelijk kunnen we morgen weer wat vooruitgang boeken.
 
Gisteren en vandaag tussen de buien door toch nog weer een beetje vooruitgang kunnen boeken. De boeidelen en de dakbedekking zitten er op. Nu alleen nog de dakrand afwerken en de deuren plaatsen.


BBQ-hut-14.jpg

EPDM op het dak, de waterdichtheid en het afschot zijn inmiddels getest ;)

BBQ-hut-13.jpg

Mevr N. is inmiddels begonnen met het verven van de wanden.

Het volgende project wordt een vlonder onder de luifel zodat de Monolith er kan komen te staan. Het materiaal is besteld maar vanwege de huidige situatie is de levertijd achterlijk lang dus het gaat nog wel een paar weken duren voordat ik daarmee kan beginnen.

In de tussentijd ga ik wel alvast de verlichting regelen:giggle:
 
Dat begint er al heel goed uit te zien Piet.
 
Weer een kleine update. Al het constructie werk is klaar, nu alleen nog de laatste restjes verven.

BBQ-hut-15.jpg

Nu nog even zo, straks mag hij op z'n eigen plekje staan!

BBQ-hut-16.jpg
 
Schitterend plekje. Netjes hoor.
 
Mooi plekje zo, wij zijn ook qua bouwwerk bijna klaar. Ik moet nog een rij boeideel fixen. Die verwacht ik vrijdag. Wel mooi dat je ook een schuurtje hebt. Die kon ik helaas niet maken in verband met de ruimte. Ook wij kunnen niet makelijk bij de achterkant. Maar de achterkant zit op het noordoosten. Hij staat nu een goed maand, en met alle regenbuien is het eigenlijk niet nat.
 
Gaaf project! Wordt mooi, daar gaan jullie veel plezier van hebben vermoed ik! (y)
 
De werkzaamheden liggen de komende twee weken stil omdat ik in Verweggistan aan het werk ben. Maar als ik terug ben is het vlonderhout er ook en gaan we met gezwinde spoed verder.
 
En dan maar hopen op een mooie nazomer, aangezien tuinset en loungeset pas 1 september worden geleverd. Dus ik ben bang dat het genieten doorschuift naar volgend jaar.
 
Afgelopen weekend weer even kunnen klussen en een mooi begin gemaakt met de vlonder. Mevr N. heeft de afgelopen weken terwijl ik niet thuis was tussen de buien door de verfkwast ter hand genomen en alle resterende delen in de verf gezet.

Het frame van de vlonder is klaar en nu moeten alleen de vloerplanken er nog in, hopelijk heb ik daar het eind van de week nog tijd voor zodat de Monolith eindelijk op zijn eigen plekje kan staan.

BBQ-hut-17.jpg

By day...

BBQ-hut-18.jpg

By night...
 
Heerlijke plek zo
 
Voorlopig de laatste update, vrijwel al het constructiewerk is klaar en mijn Monolith kan op z'n nieuwe vaste plek staan.

BBQ-hut-19.jpg


Wat moet er verder nog gebeuren? Nou de laatste puntjes m.b.t. verf en afkitten en zo moeten nog gedaan worden. Ik ben niet erg tevreden over de daktrim dus dat gaat waarschijnlijk nog veranderd worden en de onderkant van de dak overhang aan de zijkanten ga ik nog dicht maken. Er moet ook nog verlichting boven de Monolith komen.

Een ander punt is rook afzuiging, is dat nodig? Zo ja hoe gaan we dat doen? Kortom ik ben voorlopig nog wel even bezig, maar de hut is functioneel en ik kan droog barbecueën!
 
Afgelopen paar dagen toch nog weer wat tijd gevonden voor een paar upgrades, de verlichting en de wandcontactdozen zijn geïnstalleerd. Nu heb ik geen verlengsnoer meer nodig voor de looftlighter en de heatermeter. Veel handiger :giggle:
De verlichting is nu nog niet zo nodig maar die tijd komt vanzelf wel weer.

Ik heb er ook al een paar low en slow sessies opzitten onder de luifel en de rook viel erg mee, er blijft niets hangen onder het dak en de rook gaat er gewoon via de voorzijde uit.

BBQ-hut-20.jpg


Volgende project wordt het omtoveren van de onkruidjungle tot een tuin.o_O
 
Terug
Bovenaan Onderaan