- Berichten
- 1.910
Vandaag de wekker maar even gezet om pulled pork te maken. Ik heb wel eerder PP gemaakt, maar niet sinds ik lid ben van dit mooie forum. Ik heb de manier van Noskos aangehouden maar met een andere rub en saus.
Ik had nog een stuk procureur over. Net genoeg om PP van te maken.
In de rub gezet en daarna de Q op temperatuur laten komen. Voor de snelle manier gegaan. 125 graden. Laatste keer dat ik PP maakte was ik laat begonnen en was ik midden in de nacht klaar.
Eerst een beetje kersen chunks erbij om zo veel mogelijk van de rook te genieten.
De buren deden inmiddels de ramen open en merkten ook dat ik bezig was schat ik zo in.
Inmiddels had ik de eerste bak koffie achter de kiezen en werd de rest van het gezin wakker.
Volgens Dennis zijn beschrijving na 5 uur de procureur ingepakt en de thermometer geplaatst. Op naar de 90 graden om te testen of ie klaar is.
Ondertussen even langs de bouwmarkt. In deze tijden kun je de gemaakte afspraak niet vergeten. Gelukkig blijft de Q goed op temperatuur. Kan ik ondertussen door de Grilleye ook in de gaten houden. Aan de andere kant, als ik in de bouwmarkt sta kan ik er weinig aan veranderen.
Terug gekomen ging alles nog steeds goed. Omdat het zonnetje heerlijk scheen maar een paar lekkere biertjes gedronken in de tuin.
Omstreeks 16.45 uur gaf de thermometer aan dat het stuk vlees 90 graden was. Even de test gedaan met de thermapen. Naar mijn idee nog net niet goed. Dus nog even 20 minuten laten liggen. Na die 20 minuten gleed de thermapen door het vlees als een heet mes door boter. Was toen tussen de 94 en 95 graden c.
Tijd om het vlees van de Q te halen en om te laten ademen zodat het niet verder gaart. Als je dit ruikt dan wil je eigenlijk gelijk je tanden erin zetten.
Na vijftien minuten weer ingepakt voor de laatste 45 minuten. Wat kunnen 45 minuten lang duren.
45 minuten later mocht de alufolie verwijderd worden. Het sap lekker in de braadslee laten zitten. Dit kan straks mooi in het vlees zitten. In de tussentijd nog de BBQsaus opgewarmd. Ik gebruikte Black Jack, smokey.
Nu maar pullen en mixen met de saus.
Eerder op de dag had ik al een potje rode uien in appelazijn gemaakt. Past er heerlijk bij. Past trouwens bij veel gerechten goed. Zelfs op een boterham met kaas.
En het eindresultaat. Lekker op een Surinaams puntje.
We hebben nog over voor morgen. Kan niet wachten.
Bedankt voor het kijken.
Ik had nog een stuk procureur over. Net genoeg om PP van te maken.
In de rub gezet en daarna de Q op temperatuur laten komen. Voor de snelle manier gegaan. 125 graden. Laatste keer dat ik PP maakte was ik laat begonnen en was ik midden in de nacht klaar.

Eerst een beetje kersen chunks erbij om zo veel mogelijk van de rook te genieten.
De buren deden inmiddels de ramen open en merkten ook dat ik bezig was schat ik zo in.
Inmiddels had ik de eerste bak koffie achter de kiezen en werd de rest van het gezin wakker.
Volgens Dennis zijn beschrijving na 5 uur de procureur ingepakt en de thermometer geplaatst. Op naar de 90 graden om te testen of ie klaar is.
Ondertussen even langs de bouwmarkt. In deze tijden kun je de gemaakte afspraak niet vergeten. Gelukkig blijft de Q goed op temperatuur. Kan ik ondertussen door de Grilleye ook in de gaten houden. Aan de andere kant, als ik in de bouwmarkt sta kan ik er weinig aan veranderen.
Terug gekomen ging alles nog steeds goed. Omdat het zonnetje heerlijk scheen maar een paar lekkere biertjes gedronken in de tuin.
Omstreeks 16.45 uur gaf de thermometer aan dat het stuk vlees 90 graden was. Even de test gedaan met de thermapen. Naar mijn idee nog net niet goed. Dus nog even 20 minuten laten liggen. Na die 20 minuten gleed de thermapen door het vlees als een heet mes door boter. Was toen tussen de 94 en 95 graden c.
Tijd om het vlees van de Q te halen en om te laten ademen zodat het niet verder gaart. Als je dit ruikt dan wil je eigenlijk gelijk je tanden erin zetten.
Na vijftien minuten weer ingepakt voor de laatste 45 minuten. Wat kunnen 45 minuten lang duren.
45 minuten later mocht de alufolie verwijderd worden. Het sap lekker in de braadslee laten zitten. Dit kan straks mooi in het vlees zitten. In de tussentijd nog de BBQsaus opgewarmd. Ik gebruikte Black Jack, smokey.
Nu maar pullen en mixen met de saus.
Eerder op de dag had ik al een potje rode uien in appelazijn gemaakt. Past er heerlijk bij. Past trouwens bij veel gerechten goed. Zelfs op een boterham met kaas.
En het eindresultaat. Lekker op een Surinaams puntje.
We hebben nog over voor morgen. Kan niet wachten.
Bedankt voor het kijken.
Laatst bewerkt: