- Berichten
- 1.910
Omdat het bijna Pasen is en de vrouw dan altijd 'Drob' maakt kon ik het deze keer niet laten om zelf de handen uit de mouwen te steken en te testen of dit ook op de Q kan. Het Roemeense gerecht bestaat voornamelijk uit rundergehakt en kippenlevertjes. Nou ben ik persoonlijk niet zo'n fan van lever (en hart en niertjes en tong...), maar dit gerecht vind ik erg lekker. Leverworst en paté lust ik ook.
De Drob wordt vaak gemaakt voor feestdagen zoals kerst en Pasen. Met Pasen stopt men er nog hardgekookte eieren in.
Eerst maar eens het boodschappenlijstje. Ik heb er twee gemaakt dus op de foto's zul je zien dat ik inderdaad dubbel zoveel gebruik van de ingrediënten.
300 gram rundergehakt (iets meer is niet erg)
400 gram kippenlevers
4 eieren
1 Ui
Bosje Dille
3 teentjes knoflook
Peper en zout
(3 hard gekookte eieren om erin te stoppen)
Allereerst even de uitjes fijnsnijden en fruiten in een beetje olie.
Ondertussen de kippenlevers schoonmaken en vet verwijderen. Daarna in een pannetje water 10 minuutjes koken.
De gefruite uitjes even laten afkoelen en dan mengen met het gehakt, de geperste knoflook, de eieren en de dille. Op smaak brengen met peper en zout.
Nadat de kippenlevers een beetje afgekoeld zijn mogen ze de blender in om ze fijn te malen en daarna goed door het gehaktmengsel kneden.
Hierna stort je het mengsel in een bakblik. Nu kun je als je dat wilt de hardgekookte eieren er in drukken.
En wat van het mengsel er weer overheen zodat je de eieren niet meer ziet.
Nu gaat het bakblik 45 tot 60 minuten op de Q. Moet uiteraard indirect. Hierna eraf en even laten staan zodat het vocht wat op het vlees ligt weer opgenomen kan worden door het vlees.
En dan maar een lekker stuk aansnijden. Kan warm maar ook koud gegeten worden.
Dit was de eerste keer dat ik het maakte op de Q. In de oven wordt de buitenkant vaak iets donkerder. Ik denk dat ik het de volgende keer een kwartiertje langer op de Q laat. Ik wist ook niet wat de kerntemperatuur moest wezen. Nu was het zo'n 76 graden.
Voor wat betreft de smaak... het was heerlijk. Weer eens wat anders.
Bedankt voor het kijken en een fijn paasweekend.
De Drob wordt vaak gemaakt voor feestdagen zoals kerst en Pasen. Met Pasen stopt men er nog hardgekookte eieren in.
Eerst maar eens het boodschappenlijstje. Ik heb er twee gemaakt dus op de foto's zul je zien dat ik inderdaad dubbel zoveel gebruik van de ingrediënten.
300 gram rundergehakt (iets meer is niet erg)
400 gram kippenlevers
4 eieren
1 Ui
Bosje Dille
3 teentjes knoflook
Peper en zout
(3 hard gekookte eieren om erin te stoppen)
Allereerst even de uitjes fijnsnijden en fruiten in een beetje olie.
Ondertussen de kippenlevers schoonmaken en vet verwijderen. Daarna in een pannetje water 10 minuutjes koken.
De gefruite uitjes even laten afkoelen en dan mengen met het gehakt, de geperste knoflook, de eieren en de dille. Op smaak brengen met peper en zout.
Nadat de kippenlevers een beetje afgekoeld zijn mogen ze de blender in om ze fijn te malen en daarna goed door het gehaktmengsel kneden.
Hierna stort je het mengsel in een bakblik. Nu kun je als je dat wilt de hardgekookte eieren er in drukken.
En wat van het mengsel er weer overheen zodat je de eieren niet meer ziet.
Nu gaat het bakblik 45 tot 60 minuten op de Q. Moet uiteraard indirect. Hierna eraf en even laten staan zodat het vocht wat op het vlees ligt weer opgenomen kan worden door het vlees.
En dan maar een lekker stuk aansnijden. Kan warm maar ook koud gegeten worden.
Dit was de eerste keer dat ik het maakte op de Q. In de oven wordt de buitenkant vaak iets donkerder. Ik denk dat ik het de volgende keer een kwartiertje langer op de Q laat. Ik wist ook niet wat de kerntemperatuur moest wezen. Nu was het zo'n 76 graden.
Voor wat betreft de smaak... het was heerlijk. Weer eens wat anders.
Bedankt voor het kijken en een fijn paasweekend.