- Berichten
- 232
Een week of wat geleden waren er graan gevoerde bavette vlees in de aanbieding. En toevallig had ik nog wat ruimte over in de vriezer, dus meegenomen. Aangezien ik in diverse platforms gevulde bavette rollade tegen kwam, wilde ik het zelf ook eens proberen.
Bij het uitpakken van het vlees zag ik wat "extra" stukken zitten, deze eraf gesneden, zodat ik mooi stuk overhield. Vervolgens vlinderen, moet zeggen dat dit niet heel makkelijk is. Bavette is natuurlijk al niet heel dik van zich zelf. Helaas had ik op twee plekjes gaten gecreëerd. Welke ik als een chirurg met de losgesneden stukjes dicht gemaakt had.
Vervolgens de vulling erop gelegd, truffelpesto, prosciutto, rucola, gebrande pijnboompitjes en parmezaanse kaas. Voor de zekerheid alles nog eens gecontroleerd om vervolgens de bavette strak op te rollen.
Ik was best te vrede hoe hij eruit zag na het vastzetten. Ik was ook maar net klaar toen ik de vraag hoorde "Joh, eten we die kappertjes en zongedroogde tomaatjes er los bij ofzo?" Na wat intern gevloek, knipte ik de rollade open om de kappertjes en de zongedroogde tomaatjes toe te voegen aan de vulling.
De rollade lag klaar voor de Q. Welke ik in een indirecte en een directe opzet had ingedeeld. Koepel temperatuur rond de 200 a 210gr. Als eerste had ik nog de twee laatste losse stukjes gegrild. Mmm dat was best lekker zo tussen de bereiding door. De kids wilde kippenvleugelstjes, welke ik voorzien heb met een rub van Kosmos Honey Chipotle Killer Bee, indirect op het rooster had neergelegd. De bavette ging op het directe deel, en regelmatig ff draaien. Halverwegen heb ik ook alvast wat heerlijke cherry tomaatjes op het rooster gelegd. Ik heb uiteindelijk de kippenvleugeltjes nog afgelakt met een mengsel van tomatenketchup en honing, om de pitje van de rub wat te camoufleren.
bij een kern van ongeveer 54gr heb ik de rollade eraf gehaald, en de asperges erop gelegd. Ondertussen werd in de keuken de Hash Brown klaargemaakt. Ik zag dit voorbij komen ergens (Hier op het forum of op facebook). Het is een soort rösti, vrij simpel te maken. Twee grote aardappelen raspen, 2 uien in halve ringen. Dit goed uitknijpen in een theedoek. Daarna in een kom doen, 2 eetlepels bloem en twee eieren erbij. Ik had ook nog wat kleine julienne gesneden gerookte spekjes liggen. Deze heb ik er ook nog bij gedaan. Goed roeren, en in een koekenpan met wat olie in kleine porties opbakken.
Hierna de rollade in plakken van 2 cm gesneden en de borden opgemaakt. Het vlees heb ik nog wat voorzien met Maldon gerookte zoutflakes en peper. Uiteraard de kippenvleugeltjes op tafel gezet.
Het was de eerste bavette rollade die ik gemaakt had (basis recept gebruikt van de website Grill Bill BBQ). Het vlees was heerlijk mals en het geheel smaakte zo lekker. Toch heb ik wel wat puntjes die ik aanpas. Ik denk dat ik het korter direct op de Q laat liggen, en via indirect laat garen. Hierdoor hoop dat het vlees iets meer rosé blijft. Maar echt, bavette is al met gewoon peper en zout al super lekker, maar als rollade mag het er zeker ook zijn.
Bij het uitpakken van het vlees zag ik wat "extra" stukken zitten, deze eraf gesneden, zodat ik mooi stuk overhield. Vervolgens vlinderen, moet zeggen dat dit niet heel makkelijk is. Bavette is natuurlijk al niet heel dik van zich zelf. Helaas had ik op twee plekjes gaten gecreëerd. Welke ik als een chirurg met de losgesneden stukjes dicht gemaakt had.
Vervolgens de vulling erop gelegd, truffelpesto, prosciutto, rucola, gebrande pijnboompitjes en parmezaanse kaas. Voor de zekerheid alles nog eens gecontroleerd om vervolgens de bavette strak op te rollen.
Ik was best te vrede hoe hij eruit zag na het vastzetten. Ik was ook maar net klaar toen ik de vraag hoorde "Joh, eten we die kappertjes en zongedroogde tomaatjes er los bij ofzo?" Na wat intern gevloek, knipte ik de rollade open om de kappertjes en de zongedroogde tomaatjes toe te voegen aan de vulling.
De rollade lag klaar voor de Q. Welke ik in een indirecte en een directe opzet had ingedeeld. Koepel temperatuur rond de 200 a 210gr. Als eerste had ik nog de twee laatste losse stukjes gegrild. Mmm dat was best lekker zo tussen de bereiding door. De kids wilde kippenvleugelstjes, welke ik voorzien heb met een rub van Kosmos Honey Chipotle Killer Bee, indirect op het rooster had neergelegd. De bavette ging op het directe deel, en regelmatig ff draaien. Halverwegen heb ik ook alvast wat heerlijke cherry tomaatjes op het rooster gelegd. Ik heb uiteindelijk de kippenvleugeltjes nog afgelakt met een mengsel van tomatenketchup en honing, om de pitje van de rub wat te camoufleren.
bij een kern van ongeveer 54gr heb ik de rollade eraf gehaald, en de asperges erop gelegd. Ondertussen werd in de keuken de Hash Brown klaargemaakt. Ik zag dit voorbij komen ergens (Hier op het forum of op facebook). Het is een soort rösti, vrij simpel te maken. Twee grote aardappelen raspen, 2 uien in halve ringen. Dit goed uitknijpen in een theedoek. Daarna in een kom doen, 2 eetlepels bloem en twee eieren erbij. Ik had ook nog wat kleine julienne gesneden gerookte spekjes liggen. Deze heb ik er ook nog bij gedaan. Goed roeren, en in een koekenpan met wat olie in kleine porties opbakken.
Hierna de rollade in plakken van 2 cm gesneden en de borden opgemaakt. Het vlees heb ik nog wat voorzien met Maldon gerookte zoutflakes en peper. Uiteraard de kippenvleugeltjes op tafel gezet.
Het was de eerste bavette rollade die ik gemaakt had (basis recept gebruikt van de website Grill Bill BBQ). Het vlees was heerlijk mals en het geheel smaakte zo lekker. Toch heb ik wel wat puntjes die ik aanpas. Ik denk dat ik het korter direct op de Q laat liggen, en via indirect laat garen. Hierdoor hoop dat het vlees iets meer rosé blijft. Maar echt, bavette is al met gewoon peper en zout al super lekker, maar als rollade mag het er zeker ook zijn.