- Berichten
- 2.982
Van de week liep ik bij de Makro tegen een mooi stuk kalfscarré aan. Niet te groot, maar groot genoeg om in zijn geheel te garen.
Op internet kwam ik een recept tegen van Herman den Blijker, om dit traag op 80 graden te garen tot 54 graden en daarna te laten rusten tot 60 graden kern.
Zogezegd de Q op 80 graden gebracht en ik ondertussen de carré klaar maken.
Ik heb deze tussen de ribben opgebonden, om hem zo wat dikker te maken.
Uit eigen tuin wat kruiden geplukt (rozemarijn, tijm, salie) en hier samen met knoflook een lekkere olie voor gemaakt.
Tijd voor om de carré op de kamado te leggen.
En natuurlijk iets te drinken er bij.
Ik heb 3,5 uur nodig gehad voor een stuk van net geen 900 gram.
Tussendoor regelmatig insmeren met de olie.
Daar wordt je dorstig van.
Ondertussen als begeleiding gekozen voor wortels, spruiten en aardappelen.
Ook deze mochten mee op de Q.
Ik zei dus, dorstig
Gelukkig kwam ik er tijdig achter dat dit op de kamado met 80 graden niet gaat werken. Snel de oven in dus...
Na 3,5 uur met kern 52 graden besloten te gaan affakkelen voor wat extra smaak.
Herman deed dit niet, maar die houdt zeker niet zo van bbq'n
.
En dan het eind resultaat na even rusten.
En hoe ziet er dat op het bordje uit.
Nog vragen of het lekker was?




Dit was echt botermals. Geweldige garing.
Ook de bijgerechten hadden gelukkig redelijk wat rook mee gekregen. Een top bordje zo.
Op internet kwam ik een recept tegen van Herman den Blijker, om dit traag op 80 graden te garen tot 54 graden en daarna te laten rusten tot 60 graden kern.
Zogezegd de Q op 80 graden gebracht en ik ondertussen de carré klaar maken.
Ik heb deze tussen de ribben opgebonden, om hem zo wat dikker te maken.
Uit eigen tuin wat kruiden geplukt (rozemarijn, tijm, salie) en hier samen met knoflook een lekkere olie voor gemaakt.
Tijd voor om de carré op de kamado te leggen.
En natuurlijk iets te drinken er bij.
Ik heb 3,5 uur nodig gehad voor een stuk van net geen 900 gram.
Tussendoor regelmatig insmeren met de olie.
Daar wordt je dorstig van.
Ondertussen als begeleiding gekozen voor wortels, spruiten en aardappelen.
Ook deze mochten mee op de Q.
Ik zei dus, dorstig

Gelukkig kwam ik er tijdig achter dat dit op de kamado met 80 graden niet gaat werken. Snel de oven in dus...
Na 3,5 uur met kern 52 graden besloten te gaan affakkelen voor wat extra smaak.
Herman deed dit niet, maar die houdt zeker niet zo van bbq'n

En dan het eind resultaat na even rusten.
En hoe ziet er dat op het bordje uit.
Nog vragen of het lekker was?




Dit was echt botermals. Geweldige garing.
Ook de bijgerechten hadden gelukkig redelijk wat rook mee gekregen. Een top bordje zo.