Hi BBQ vrienden,
Even een vraag. Vanwege de schaatskoorts dit weekend geen low en slow, maar Hot & Fast
dus ik heb ongeveer alles bij elkaar een uurtje de tijd voordat t op tafel moet ivm werk.
Morgen bij de lokale slager 'goeie kogelbiefstuk of biefstuk van de haas' en een andere steak erbij om het even uit te proberen qua smaak beleving.
We zijn met z'n 3-tjes waarvan 2 echte biefstuk liefhebbers. Wil 3 stukken van 200-250 gram. garing richting medium-rare/medium
Nu heb ik een beetje zitten zoeken, maar kom er niet echt uit qua bereiding, en dan eigenlijk meer de plaatsing van het rooster (gietijzer) voor op de Bastard (L)
Plaats je nu voor hot & fast, het rooster op de rand van de 'firebox' (dus zonder RVS ring waar je je RVS- of gietijzer rooster weer op kan plaatsen) of op de verhoger?
Zit te denken qua bereiding om 2 zones te creeren, dus een directe kant voor het direct grillen en de andere kant voor indirect.
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Alvast bedankt voor tips en een goed weekend
Als dit draadje in een ander forum deel thuishoort, dan hoor ik het ook graag.
Even een vraag. Vanwege de schaatskoorts dit weekend geen low en slow, maar Hot & Fast

dus ik heb ongeveer alles bij elkaar een uurtje de tijd voordat t op tafel moet ivm werk.
Morgen bij de lokale slager 'goeie kogelbiefstuk of biefstuk van de haas' en een andere steak erbij om het even uit te proberen qua smaak beleving.
We zijn met z'n 3-tjes waarvan 2 echte biefstuk liefhebbers. Wil 3 stukken van 200-250 gram. garing richting medium-rare/medium
Nu heb ik een beetje zitten zoeken, maar kom er niet echt uit qua bereiding, en dan eigenlijk meer de plaatsing van het rooster (gietijzer) voor op de Bastard (L)
Plaats je nu voor hot & fast, het rooster op de rand van de 'firebox' (dus zonder RVS ring waar je je RVS- of gietijzer rooster weer op kan plaatsen) of op de verhoger?
Zit te denken qua bereiding om 2 zones te creeren, dus een directe kant voor het direct grillen en de andere kant voor indirect.
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Alvast bedankt voor tips en een goed weekend
Als dit draadje in een ander forum deel thuishoort, dan hoor ik het ook graag.