- Berichten
- 730
Het is erg lang geleden dat ik iets gepost heb, maar het kwam er gewoon niet van.
Wel de BBQ aangestoken, maar niets nieuws geprobeerd, gewoon ribbels en buikspek en BCC.
Met verjaardag en de kerst heel erg verwent met boek van Jord, een weber rotisserie en een gietijzeren rooster voor de weber mastertouch 57cm.
De rotisserie met kip was mijn ùitdaging`voor de eerste keer.
Het is een maiskip geworden, net ff lekkerder.
Inwaarts 1 citroen in plakken, 2 knoflook, klontje roomboter, 4 tak rozemarijn uit tuin.
Ingesmeerd met olie, gewone kipkruiden gebruikt dit keer.
De kip ongeveer 1 uur ff laten rusten, terwijl ik aan het opsteken was van firestarter (16 briketten)
Tegelijkertijd de Kersenhoutsnippers even laten weken.
In de korfjes lag nog oud spul, hete kolen gewoon er overheen gedaan.
Opstelling indirect opgezet.
Vergat ik bijna het bakje met heet water en de snippers ook, lekker bezig. lol.
Temperatuur zat niet zo hoog, ongeveer 150 a 160 soms,
na 45 minuten kerntemperatuur niet bereikt, bij 1 uur 75 graden. dat wel.
Ik heb na 45 minuten de korfjes naar binnen geschoven voor donkere huid.
Met 5 kwartier eraf gehaald, in ovenschaal geplaatst met alufolie eroverheen.
Zo heeft het gerust en na 1 uur was vrouwlief thuis en hebben we het lekker opgegeten met franse frietjes erbij.
Temperatuur was precies goed. Citroen en knoflook was qua smaak aanwezig, zelf vond ik de smaak van rozemarijn te verwaarlozen.
Voor herhaling vatbaar natuurlijk, zeker weten, misschien variatie dan met andere kruiden en ook onderhuids insmeren.......
Erg blij met de rotisserie, heb mooie dingen gezien met picanha, die staat bovenaan lijstje met todo's.
Wel de BBQ aangestoken, maar niets nieuws geprobeerd, gewoon ribbels en buikspek en BCC.
Met verjaardag en de kerst heel erg verwent met boek van Jord, een weber rotisserie en een gietijzeren rooster voor de weber mastertouch 57cm.
De rotisserie met kip was mijn ùitdaging`voor de eerste keer.
Het is een maiskip geworden, net ff lekkerder.
Inwaarts 1 citroen in plakken, 2 knoflook, klontje roomboter, 4 tak rozemarijn uit tuin.
Ingesmeerd met olie, gewone kipkruiden gebruikt dit keer.
De kip ongeveer 1 uur ff laten rusten, terwijl ik aan het opsteken was van firestarter (16 briketten)
Tegelijkertijd de Kersenhoutsnippers even laten weken.
In de korfjes lag nog oud spul, hete kolen gewoon er overheen gedaan.
Opstelling indirect opgezet.
Vergat ik bijna het bakje met heet water en de snippers ook, lekker bezig. lol.
Temperatuur zat niet zo hoog, ongeveer 150 a 160 soms,
na 45 minuten kerntemperatuur niet bereikt, bij 1 uur 75 graden. dat wel.
Ik heb na 45 minuten de korfjes naar binnen geschoven voor donkere huid.
Met 5 kwartier eraf gehaald, in ovenschaal geplaatst met alufolie eroverheen.
Zo heeft het gerust en na 1 uur was vrouwlief thuis en hebben we het lekker opgegeten met franse frietjes erbij.
Temperatuur was precies goed. Citroen en knoflook was qua smaak aanwezig, zelf vond ik de smaak van rozemarijn te verwaarlozen.
Voor herhaling vatbaar natuurlijk, zeker weten, misschien variatie dan met andere kruiden en ook onderhuids insmeren.......
Erg blij met de rotisserie, heb mooie dingen gezien met picanha, die staat bovenaan lijstje met todo's.