BasBQ
Beef en Steak

1e keer Gyros: aan het spit !

 
 

Reem

Pitmaster
Berichten
574
BBQ`ers !

vandaag gaat het gebeuren: Gyros aan het spit !

dit naar aanleiding van de mooie voorbeelden van @silvester1986 en @knubbe


Gisteren de procureur van 2,4 kg in plakken gesneden, marinade gemaakt en een nachtje het vlees met marinade in de koelkast gezet.

Nou vanmorgen deed ik de koelkast open met m`n nuchtere maag....wow wat een lucht ! De uien-geur was zeer goed aanwezig...😷

Magoed, teken dat het ook goed in het vlees is getrokken na zo`n nachtje. Zo meteen het vlees uit de marinade halen en dan in de Gyros kruiden. Gaat het weer terug de koelkast in om laat in de middag aan het spit te rijgen.
in de loop van de dag zal ik de reportage aanvullen met het vervolg !!!

alvast wat plaatjes:

GYROS SPIT (1).JPG


GYROS SPIT (2).JPG


GYROS SPIT (3).JPG


GYROS SPIT (4).JPG


tot vanmiddag !
 
Laatst bewerkt:
Dat gaat smaken! Succes!
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
ben benieuwd hoor, ziet er goed uit!
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
Even een tussenstand: vlees inmiddels uit de marinade gehaald en lekker gekruid met Gyros kruiden.
Dat ruikt al erg lekker en belooft wat voor zo meteen als het aan het spit gaat !!
Wat zal het buiten weer lekker gaan ruiken ! 💪:giggle:(y)

GYROS KRUIDEN (1).JPG


GYROS KRUIDEN (2).JPG
 
Laatst bewerkt:
Zo zo, dit beloofd een mooi draadje te worden! Ik kijk uit naar de updates! 2.4kg, daar kan je wel aardig wat broodjes mee maken😋
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
Gyros aan het spit geregen, BBQ is aan het opwarmen, dan kunnen we met het spektakel beginnen !

GYROS AAN SPIT.JPG
 
u vraagt, wij draaien:

DRAAIEN MAAR ! (1).jpg


DRAAIEN MAAR ! (2).jpg


DRAAIEN MAAR ! (3).jpg


in de bak eronder nog wat water gedaan voor het opvangen van het vet
 
ondertussen ook de tzatziki gemaakt. Zo meteen alles lekker op een pita broodje:

tzatziki (1).jpg


tzatziki (2).jpg
 
en zie hier het resultaat !
Dit was echt zo gruwelijk lekker !!!!
Ga ik zeker nog vaker maken. Maar dan niet in een broodje maar meer andere Griekse gerechten er bij.

GYROS RESULTAAT (1).JPG


GYROS RESULTAAT (2).jpg


GYROS RESULTAAT (3).JPG
 
Wat een heerlijke plaatjes weer. Dit ziet er super uit. Staat hier ook nog op de wenslijst. Lekker op het spitje.
Dat moet smullen geweest zijn TOP
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
Wat een heerlijke plaatjes weer. Dit ziet er super uit. Staat hier ook nog op de wenslijst. Lekker op het spitje.
Dat moet smullen geweest zijn TOP

spitje blijft leuk ! gebruik het niet zo heel vaak, maar deze week toch al weer 2 keer en zo een tijdje weer niet. Maar mag eigenlijk niet ontbreken in het bbq assortiment ;)
 
hiervoor is een spitje gemaakt. man, wat ziet het er fantastisch lekker uit
schuif maar door
 
  • Haha
Waarderingen: Reem
Heerlijk!! Ik heb hem gisteren ook gemaakt, was top!
Wel een beetje veel 2600gram procureur, maar gelukkig heb ik inmiddels een vaccumeermachine😁.
Heb dus gisteren maar iets van 1500 aan het spit gedaan, dus heb nog wat te goed 😉

D0C537F1-A700-446B-973C-A948921E3078.jpeg
 
Heerlijk!! Ik heb hem gisteren ook gemaakt, was top!
Wel een beetje veel 2600gram procureur, maar gelukkig heb ik inmiddels een vaccumeermachine😁.
Heb dus gisteren maar iets van 1500 aan het spit gedaan, dus heb nog wat te goed 😉

Bekijk bijlage 15264

was leuk om te maken he ! :)
het afsnijden van het vlees vond ik eigenlijk nog het leukste om te doen.
dus het is zo te zien toch nog goed gekomen met de opstelling van jouw kamado ?!
mooie spit trouwens !
en zo`n vaccumeermachine staat hier ook nog op het wensenlijstje !
 
Mooie rapportage hoor. Ware kunstenaars hier!
Staat ook zeker op mijn wensenlijstje.
Binnenkort ook de spit maar eens aanslingeren.
 
Kun je eigenlijk dit ook met kip maken? Of zal dat te droog worden?
 
Mooie rapportage hoor. Ware kunstenaars hier!
Staat ook zeker op mijn wensenlijstje.
Binnenkort ook de spit maar eens aanslingeren.
Bedankt ! (y)
ik kan het je zeker aanraden. Wij vonden het eigenlijk misschien wel lekkerder dan pulled pork.
Vond het ook leuker om te maken. En het afsnijden van het vlees was erg geinig om te doen.

of je dit van kip kan maken ? geen idee. Je kan ook pulled-chicken maken, dus dit waarschijnlijk ook wel. Maar of de Gyros kruiden net zo lekker zijn op kip durf ik je niet te zeggen.
Dit was voor mij ook de eerste keer dat ik dit maakte.
Maar ga het zeker vaker doen ! Maar dan niet meer in een broodje (of alleen de tweede dag, want we konden er echt twee dagen van eten), maar met meer andere Griekse gerechten er bij.
Was wel gezellig dit hoor, playlist met Griekse muziek er bij, net of in het Grieks restaurant zaten....💪😂(y)
 
Kun je eigenlijk dit ook met kip maken? Of zal dat te droog worden?
Ja hoor dat kan zeker! Zou ik wel kippendij pakken en de bereiding iets wat aanpassen.. Smaak gaat dan meer richting kipshoarma. Zijn wel wat recepten te vinden op internet. Garen tot een kern van 70 graden en voila!
 
was leuk om te maken he ! :)
het afsnijden van het vlees vond ik eigenlijk nog het leukste om te doen.
dus het is zo te zien toch nog goed gekomen met de opstelling van jouw kamado ?!
mooie spit trouwens !
en zo`n vaccumeermachine staat hier ook nog op het wensenlijstje !
Ja was heerlijk! En de opstelling was prima! Heb de temperatuur wel iets opgeschroefd en het duurde bij mij iets langer dan aangegeven in het recept. Maar zeker voor herhaling vatbaar. En ik heb nog een 1200 gram ongegaard liggen 🤗
 
Terug
Bovenaan Onderaan