BasBQ
Beef en Steak

ik en mijn barbecue('s)

 
 

Reem

Pitmaster
Berichten
574
Hallo allemaal !

Graag stel ik mezelf en mijn barbecue aan jullie voor.
Na een tijdje hier mee gelezen te hebben, de stap genomen om mezelf aan te melden.
Ik ben begonnen met een Weber 57 Master Touch GBS. Vorig jaar hier fanatiek mee aan het bbq-en. Dat ging in het begin niet altijd even makkelijk....
Het werd wat eenvoudiger na de aanschaf van de Weber iGrill.
Omgevingstemperatuur en kerntemperatuur werden zo al wat makkelijker bereikt.
Maar ik stelde het alarm in, de igrill zou aangeven als de temperatuur te hoog of te laag werd, en ik werd hier toch wel behoorlijk zenuwachting van.
Hij bleef maar piepen ! Mede omdat ik nog niet zo handig was om de temperatuur constant te houden.
Na een aantal keren gaat dat veel beter en stel ik de wekker ook niet meer in. Ik kijk nu zelf af en toe op de app of het nog goed gaat en hoef niet veel meer bij te stellen.
bbbbq.jpg


Ondertussen al heel veel klaar gemaakt: picanha, picanha aan spit, beer can chicken, pulled pork, rib eye, spare ribs, nog een keer spare ribs, nog veel meer spare ribs !
De eerste keer waren de spare ribs super ! Daarna was het net effe anders, dus nog een keer proberen en nog maar een keer. We aten 3 keer in de week spare ribs.
Het moest en zou weer zo worden als de eerste keer. Nou dat lukt nu aardig.
Maar favoriet hier in huis is bavette rollade !
Ze noemen me thuis dan ook de grillmaster, maar dat komt meer omdat de rest zich er (nog) niet aan waagt. Ik heb ook nog heel veel te leren.
Ons gezin bestaat overigens uit man, vrouw en zoon.
Buiten koken bevalt ons prima en met een overkapping aan de schuur kan dit nu het hele jaar.

Naast de weber bezit ik ook een Joy Stove die ik alleen gebruik om op te koken. Ideaal ding ! Grillen op de bbq en kookpannetje op de stove.


bbq (12).jpg


KamaDO of KamaDON`T

vaak gedacht of ik een Kamado zou aanschaffen of niet. Door alle enthousiaste verhalen hier op dit forum lijkt met dat ook wel wat.
Maar ik heb nog zoveel te leren op mijn Weber, dat wil ik eerst goed onder de knie krijgen.
Tot ik nu in de winter een keer in de kou aan het stoeien was om de weber constant te houden. Uiteindelijk een kleine kamado aangeschaft !
Weer een hele andere manier van bbq en erg leuk om er bij te hebben. Voor ons 3-en groot genoeg. Oke, lange strenge spare-ribs passen er niet op, maar die maak ik dan maar wat kleiner !
Een grote kamado zal er vast nog wel eens komen, maar voor nu kan ik alle kanten op.


bbq (8).jpg


Verder heel veel bbq-boeken waar ik eigenlijk alleen nog maar door heen blader (de meeste gerechten haal ik van dit forum...).

Omdat ik toch wel vaak terug val in het oude vertrouwde (spare-ribs :) , bavette, pulled pork) het voornemen genomen om nu eerst iets uit de bbq-boeken te maken.....(ik hoor het me nog zeggen...).
Daarnaast vind ik het een kunst om alles tegelijk af te krijgen (hoofdgerecht en bijgerechten). We blijven oefenen.

Ik hoop hiermee ook een bijdrage op dit forum te kunnen bieden en lees met veel plezier jullie berichten !

Remy
 
Welkom, aan equipment alvast geen gebrek. Joy stove ziet er mooi nostalgisch uit.
 
Welkom bij het genootschap

Al een mooi setje staan zo
 
Welkom en je materiaal ziet er goed uit. Ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de geruchten die er in liggen.
 
laat ik daar nu net geen foto`s van hebben :( Maar wat ik al een paar keer op de stove heb gemaakt, is draadjesvlees:


bbq (10).jpg


bbq (11).jpg
 
Welkom Remy, leuk introductie verhaal. Het forum is weer heel wat bbq ervaring rijker zo👌🏼
 
welkom hier
mooi spul heb je staan
 
Welkom Remy
Lekker bezig al!
 
Welkom Remy, veel plezier en inspiratie hier!

Mooi spul inderdaad, maar vooral ook zo glimmend en schoon. Knap hoor. Mijn Joy Stove ziet er - zeg maar - iets anders uit.
 
hahaha ik gebruik de Stove enkel en alleen voor het opwarmen van pannen. Het rooster om vlees of vis op te maken gebruik ik niet. Zo blijft ie tot nu toe aardig schoon. Het is overigens wel echt een leuk apparaat om te gebruiken. Wordt echt heel heet en door kooltjes toe te voegen of weg te halen, goed te regelen qua temperatuur. En ik vind het er ook leuk bij staan !
 
hahaha ik gebruik de Stove enkel en alleen voor het opwarmen van pannen. Het rooster om vlees of vis op te maken gebruik ik niet. Zo blijft ie tot nu toe aardig schoon. Het is overigens wel echt een leuk apparaat om te gebruiken. Wordt echt heel heet en door kooltjes toe te voegen of weg te halen, goed te regelen qua temperatuur. En ik vind het er ook leuk bij staan !
Moet alleen altijd zo lachen om dat schuifje. Dat hele apparaat is zo lek als een mandje en toch die suggestie dat je de warmte zou kunnen doseren met die luchtschuif... haha! Bij mij morst er zo nu en dan wat en dat brandt dan zo lekker in in dat gietaluminium. Ach, hij wordt gebruikt!
 
dat klopt idd. De twee klepjes aan de zijkant vind ik dan wel weer handig. Daar vul ik het houtskool/briketten mee aan en kan ook checken of er nog genoeg in ligt zonder de pan eraf te halen
 
Hey Remy welkom hiero op t forum.
Dat de eerste ribbels het lekkerst waren herken ik ook, en dat is nog niet gelukt te evenaren, hahahaha gewoon doorgaan!
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
Terug
Bovenaan Onderaan