- Berichten
- 170
Met mijn vriendin een "random" uitdaging aangegaan om vanaf maandag a.s. 3 weken geen vlees meer te eten. Met pijn in m'n hart, kwam ik later achter. Want in wilde nog zoveel nieuws proberen op de kamado. Uiteindelijk vond zij het ook een goed idee om nog eens een lekker stukje vlees te maken, maar even geen varken meer.
Kogeltje vanochtend opgehaald bij een nieuwe zaak in Nijmegen. Enkel peper en zout gebruikt. Met een jus en zelfgemaakte kruidenboter voor ernaast. En Oven frietjes, altijd lekker
Reversed sear was nieuw voor me dus toch wel spannend.. Indirect op 130 tot kern 45 graden. Daarna de boel opgestookt om de kogel een mooi korstje te geven. Aardig gelukt maar was te druk met andere dingen. Wellicht daarna een onaangename verrassing toen ik de kogel weer op de Q wilde leggen. (zie laatste zin)
Uiteindelijk een heerlijk maaltje hoewel de kwaliteit van de biefstuk misschien niet helemaal top was. Echter is dit puur gevoel en heb ik geen vergelijkingsmateriaal.
Ook mijn nieuwe cookperfect kunnen gebruiken. Had de eerste terug gestuurd omdat Ie niet werkte. Gelukkig doet deze het top. De nieuwe thermapen ook
Uiteindelijk heerlijk gegeten. Met 3 man 1200 gram op. Warm bord is een leermoment voor de volgende keer. Werd toch snel koud wat natuurlijk logisch is.
Ook jammer: verkeerde pan op de BBQ gedaan ivm nog geen gietijzeren rooster. Die brak dus in 2....
Edit: foto's verkeerd om geplaatst zie ik nu

Kogeltje vanochtend opgehaald bij een nieuwe zaak in Nijmegen. Enkel peper en zout gebruikt. Met een jus en zelfgemaakte kruidenboter voor ernaast. En Oven frietjes, altijd lekker

Reversed sear was nieuw voor me dus toch wel spannend.. Indirect op 130 tot kern 45 graden. Daarna de boel opgestookt om de kogel een mooi korstje te geven. Aardig gelukt maar was te druk met andere dingen. Wellicht daarna een onaangename verrassing toen ik de kogel weer op de Q wilde leggen. (zie laatste zin)
Uiteindelijk een heerlijk maaltje hoewel de kwaliteit van de biefstuk misschien niet helemaal top was. Echter is dit puur gevoel en heb ik geen vergelijkingsmateriaal.
Ook mijn nieuwe cookperfect kunnen gebruiken. Had de eerste terug gestuurd omdat Ie niet werkte. Gelukkig doet deze het top. De nieuwe thermapen ook

Uiteindelijk heerlijk gegeten. Met 3 man 1200 gram op. Warm bord is een leermoment voor de volgende keer. Werd toch snel koud wat natuurlijk logisch is.
Ook jammer: verkeerde pan op de BBQ gedaan ivm nog geen gietijzeren rooster. Die brak dus in 2....
Edit: foto's verkeerd om geplaatst zie ik nu

