- Berichten
- 73
Hier mijn verslagje over de allereerste keer dat ik mij aan low @ slow waag. Excuseer mij voor de beginnersfouten. 
Om te beginnen met een chuck roast a 3,3 kilo, waarom niet voor de eerste keer..
8 uur in de rub
Ecobrasa briketten met een paar eiken chunks op de Weber Master Touch Premium e-5775. Ik heb de Minion methode gebruikt.
Op temperatuur laten komen en het vlees erop. Bij de Weber heb ik de kolenring met deflector gebruikt en het zo 4 uur laten staan en tussendoor een keer ingesmeerd met saus. Temperatuur zat al die tijd rond de 125-130 graden, lager kreeg ik het niet. Bij kerntemperatuur van 60 graden heb ik het ingepakt in aluminiumfolie en weer terug gelegd.
Zo heb ik het laten staan tot de kerntemperatuur 93 graden had bereikt. Daarna uitgepakt en nog 3 kwartier op de bbq.
Uiteindelijk was dit het resultaat.
Beginnersfouten heb ik zeker gemaakt. Teveel briketten waardoor de temperatuur lastig te beheersen was, supermarkt aluminiumfolie gebruikt (ging lekken, hele deflectorplaat onder de troep) en niet even de Weber van te voren goed warm stoken waardoor er nog valse lucht werd getrokken. En te weinig tijd voor genomen, het had wat langer gemogen.
Het vlees was wel erg lekker en trok goed uitelkaar! Wel waren er stukken vet die niet gesmolten waren dus dat was jammer.
Maar toch voor een eerste keer was het erg lekker tussen een broodje en colewsla afgeleid van jaimy oliver.

Om te beginnen met een chuck roast a 3,3 kilo, waarom niet voor de eerste keer..
8 uur in de rub

Ecobrasa briketten met een paar eiken chunks op de Weber Master Touch Premium e-5775. Ik heb de Minion methode gebruikt.


Op temperatuur laten komen en het vlees erop. Bij de Weber heb ik de kolenring met deflector gebruikt en het zo 4 uur laten staan en tussendoor een keer ingesmeerd met saus. Temperatuur zat al die tijd rond de 125-130 graden, lager kreeg ik het niet. Bij kerntemperatuur van 60 graden heb ik het ingepakt in aluminiumfolie en weer terug gelegd.

Zo heb ik het laten staan tot de kerntemperatuur 93 graden had bereikt. Daarna uitgepakt en nog 3 kwartier op de bbq.
Uiteindelijk was dit het resultaat.

Beginnersfouten heb ik zeker gemaakt. Teveel briketten waardoor de temperatuur lastig te beheersen was, supermarkt aluminiumfolie gebruikt (ging lekken, hele deflectorplaat onder de troep) en niet even de Weber van te voren goed warm stoken waardoor er nog valse lucht werd getrokken. En te weinig tijd voor genomen, het had wat langer gemogen.
Het vlees was wel erg lekker en trok goed uitelkaar! Wel waren er stukken vet die niet gesmolten waren dus dat was jammer.
Maar toch voor een eerste keer was het erg lekker tussen een broodje en colewsla afgeleid van jaimy oliver.