- Berichten
- 297
Hello friends,
Al een hele tijd (eigenlijk vanaf dat ik deze zomer de kettle kocht) was mijn ultieme droom om spareribs te maken.
Gewoon, omdat het awesome is. En omdat ik meermaals op Amerikaanse legerbasis’ heb gewerkt en daar was dit gerecht, inclusief side dishes, het ultieme relax-eten.
De coleslaw natuurlijk met eigen mayo, witte kool, wortel, rode ui en rode biet, blokjes augurk, kappertjes en een beetje peterselie.
De cornbread van een Amerikaanse site. Superleuk om te doen en makkelijk aan te passen naar spannendere smaakcombi’s of lekker zoet.
De ribs bij de slager gehaald (fijne vent). In een eigen rub gezet van zout, ui-& knoflookpoeder, komijn, gember, gerookte pittige paprika en Koreaanse rode peper.
Op de BBQ de snakemethode geprobeerd. Was nu de tweede keer. Leerpuntje: volgende keer met een flinkere thermische massa beginnen. ....ik moest nu wat bijstoken.
Na 3 uur roken de boel ingepakt en 2 uur met honing en boter weer weggelegd.
Wat te doen om je aandacht ergens anders op te vestigen zodat de verleiding tot kijken op de Q niet overheerst? Appelboom in chunks zagen!!!!!
Vervolgens uitpakken en weer op de grill. Nu insmeren met lekkere saus. Soort? 2 soorten mengen uit de koelkast, beetje tomatenpuree en citroensap (en water) erbij.
Nog een uurtje de tijd geven...... en:
Succes! Het had wat voeten in de aarde, maar ik ben er blij mee. En mijn vrouw gelukkig ook! Zo kun je 6 uur mooi besteden.
Al een hele tijd (eigenlijk vanaf dat ik deze zomer de kettle kocht) was mijn ultieme droom om spareribs te maken.
Gewoon, omdat het awesome is. En omdat ik meermaals op Amerikaanse legerbasis’ heb gewerkt en daar was dit gerecht, inclusief side dishes, het ultieme relax-eten.
De coleslaw natuurlijk met eigen mayo, witte kool, wortel, rode ui en rode biet, blokjes augurk, kappertjes en een beetje peterselie.
De cornbread van een Amerikaanse site. Superleuk om te doen en makkelijk aan te passen naar spannendere smaakcombi’s of lekker zoet.
De ribs bij de slager gehaald (fijne vent). In een eigen rub gezet van zout, ui-& knoflookpoeder, komijn, gember, gerookte pittige paprika en Koreaanse rode peper.
Op de BBQ de snakemethode geprobeerd. Was nu de tweede keer. Leerpuntje: volgende keer met een flinkere thermische massa beginnen. ....ik moest nu wat bijstoken.
Na 3 uur roken de boel ingepakt en 2 uur met honing en boter weer weggelegd.
Wat te doen om je aandacht ergens anders op te vestigen zodat de verleiding tot kijken op de Q niet overheerst? Appelboom in chunks zagen!!!!!
Vervolgens uitpakken en weer op de grill. Nu insmeren met lekkere saus. Soort? 2 soorten mengen uit de koelkast, beetje tomatenpuree en citroensap (en water) erbij.
Nog een uurtje de tijd geven...... en:
Succes! Het had wat voeten in de aarde, maar ik ben er blij mee. En mijn vrouw gelukkig ook! Zo kun je 6 uur mooi besteden.