- Berichten
- 574
Met een vriendenweekend op komst had ik me vrijwillig aangemeld om pulled pork te maken. Onderstaande is een testbroodje, want hé, je moet eerst ff testen voor je wat weggeeft 
Dat valt meestal wel in de smaak. Nu een keer niet van procureur zoals ik altijd doe, maar een boston butt. Woensdag kwam ie binnen, en gelijk wat getrimd, geïnjecteerd dat (doe ik nooit eigenlijk) en in de rub gezet. Daar heb ik dan weer geen foto van.
Maar goed, donderdagochtend, vandaag thuiswerken, en wekkertje op de normale tijd van 04:45. 05:00 uur de q aan, en alles staat klaar om 05:15
Iets later mocht ie er op
Nu begon het grote wachten (ehh, werken natuurlijk). De temperatuur bleef goed stabiel, dat lukte me vaak niet, maar was me bij een vorige sessie ook al opgevallen. Zal ik het eindelijk door hebben?
Na ruim 5 uur even spieken en voorzien van een glace, kern weet ik niet uit mijn hoofd, maar zal ergens tussen 60 en 65 gelegen hebben
Toen na een uurtje of 7, ff na 12 uur, in te pakken. Uiteindelijk om 16:00 uur er uit gehaald, om te laten dampen en rusten in een koelbox.
17:15 weer uitgepakt. Precies 12 uur later dan vanmorgen. Het bot pakte ik er zo uit
Daarna pullen, een mooie bak vol. Eerst het grootste deel vacumeren, want het moet een beetje in porties mee.
Om vervolgens, na de kleine wat eten gegeven te hebben, zelf een broodje, of eigenlijk twee, te proeven.
Het werd een geslaagd weekend, met prima broodjes

Dat valt meestal wel in de smaak. Nu een keer niet van procureur zoals ik altijd doe, maar een boston butt. Woensdag kwam ie binnen, en gelijk wat getrimd, geïnjecteerd dat (doe ik nooit eigenlijk) en in de rub gezet. Daar heb ik dan weer geen foto van.
Maar goed, donderdagochtend, vandaag thuiswerken, en wekkertje op de normale tijd van 04:45. 05:00 uur de q aan, en alles staat klaar om 05:15
Iets later mocht ie er op
Nu begon het grote wachten (ehh, werken natuurlijk). De temperatuur bleef goed stabiel, dat lukte me vaak niet, maar was me bij een vorige sessie ook al opgevallen. Zal ik het eindelijk door hebben?

Na ruim 5 uur even spieken en voorzien van een glace, kern weet ik niet uit mijn hoofd, maar zal ergens tussen 60 en 65 gelegen hebben
Toen na een uurtje of 7, ff na 12 uur, in te pakken. Uiteindelijk om 16:00 uur er uit gehaald, om te laten dampen en rusten in een koelbox.
17:15 weer uitgepakt. Precies 12 uur later dan vanmorgen. Het bot pakte ik er zo uit
Daarna pullen, een mooie bak vol. Eerst het grootste deel vacumeren, want het moet een beetje in porties mee.
Om vervolgens, na de kleine wat eten gegeven te hebben, zelf een broodje, of eigenlijk twee, te proeven.
Het werd een geslaagd weekend, met prima broodjes