- Berichten
- 80
In de vakantie was mijn 1e poging niet helemaal gegaan zoals gepland.
Vandaag mijn 2e poging om short ribs te maken. Om 9.00 uur had ik de bbq op 110 graden met de snake method. Vlees getrimd en in de BBQ Bacon rub gezet. Om 13.00 eraf gehaald en met boter en golden syrup in de folie terug op de bbq. Rond 17.00 uur hadden we de 91 graden bereikt. Planning was 92 graden maar op een of andere manier liep temperatuur iets terug. Daarom vlees eraf gehaald en laten rusten. Verder geen saus erop gedaan.
Het vlees was heel mals, maar op een of andere manier minder sappig dan gehoopt.
Vraagje voor de meer ervaren pitmasters. Wanneer je het vlees in de folie of butcherpaper terug op de bbq legt, leg je het vlees dan met het bot naar boven of naar beneden? Ik heb nu de botten naar beneden gelegd. Wellicht dat het daarom minder sappig is?
Vandaag mijn 2e poging om short ribs te maken. Om 9.00 uur had ik de bbq op 110 graden met de snake method. Vlees getrimd en in de BBQ Bacon rub gezet. Om 13.00 eraf gehaald en met boter en golden syrup in de folie terug op de bbq. Rond 17.00 uur hadden we de 91 graden bereikt. Planning was 92 graden maar op een of andere manier liep temperatuur iets terug. Daarom vlees eraf gehaald en laten rusten. Verder geen saus erop gedaan.
Het vlees was heel mals, maar op een of andere manier minder sappig dan gehoopt.
Vraagje voor de meer ervaren pitmasters. Wanneer je het vlees in de folie of butcherpaper terug op de bbq legt, leg je het vlees dan met het bot naar boven of naar beneden? Ik heb nu de botten naar beneden gelegd. Wellicht dat het daarom minder sappig is?