- Berichten
- 2.859
Wat is Less is More?
een tomaat op een bordje?
of is het misschien alleen rund met zout?
is het zelf maken van een chimmichurrie erbij al too much?
Lastig toch..
Ik heb mijn interpretatie genomen: Less = More.. Weinig ingredienten, lekker eten.
Jamie Oliver heeft er een heel boek mee geschreven.
Een max van 5 ingredienten per gerecht.
Kleine letters: dat is exclusief de standaard spullen in je huis zoals; olijf olie, rode wijn azijn, zout en peper..
Uit dit boek maken wij 1 gerecht erg vaak, uit de oven.
En weetje, less is more, 5 ingredienten, heerlijk eten.. Lets go!
Boekje gereed, al weet je na 2 keer maken echt wel wat je moet doen..
Al meteen een 'pro-tip' als je denkt bij het eten, ik lust hier X bij, plak een post-it in het boek en de volgende keer herinner het je nog..
De Weber mocht weer aan, ik heb hem gemist tijdens mijn vakantie zeg;
Nu ik toch in de achtertuin was, kon ik meteen wat salie verzamelen voor het recept..
Mijn hemel, wat is onze moestuin ontploft tijdens onze vakantie.
De fles-pompoen heeft alles overgenomen! De sa;ie heeft het zwaar gehad maar gelukkig nog genoeg mooie blaadjes..
Vervolgens alle ingredienten gepakt en begonnen met snijden.
4 tenen knoflook in flinterdunne plakken.
350g tomaten kleiner gemaakt (halve partjes)
en de portobello's ontdaan van hun velletje (in stukjes/reepjes).
De blaadjes salie heb ik heel gelaten, zodat ze wel de smaak afgeven, maar ik ze niet hoef te eten.
Dit velletje, knoflook en de tomaten gaan vervolgens in een braadslede en meng ik met olijfolie, rode wijnazijn en zout en peper.
vervolgens leg ik de portobello's met de onderkant naar boven, tussen de tomaten.
Op naar de BBQ!
Recept zegt oven in, 200 graden.
Weber volle bak aan, alles open. en de braadslede er indirect bij gezet;
Na 10 minuten mocht het 5e ingredient erop; de kaas.
Wij gaan graag voor een mix met parmazaanse kaas en milde gerasp kaas.
\
Dat mag een goede 25 minuten op de bbq.
Wij hebben het vandaag wat langer laten staan, want ik vond dat de kaas nog wel even mocht, en de tomaten ook.
In de oven heb je toch meer bovenwarmte dan in de kogel van de weber-57.
Toen kwam het eraf;
De geuren die uit de ketel kwamen, die salie, de tomaat, de kaas, de rode wijn azijn.. wat is dit toch een lekker recept.
De oplettende kijker mist nog een iets..
En wij zijn hem niet vergeten.. de postit: MET CIABATTA!
Dus ook die heeft nog even de grill gezien (geen foto's van) maar helpt echt met het opvegen van die lekkere sappen uit de braadslede!
Vervolgens nog even goed zitten voor de deelnamende foto, zojuist kort bewerkt en hiermee gaan we mee doen:
Less = More.
Knoflook, Salie, Tomaat, Portobello en parmazaanse kaas. 5 ingredienten, veel liefde, geweldige smaak.
Bedankt voor het lezen, op de volgende jongens!
een tomaat op een bordje?
of is het misschien alleen rund met zout?
is het zelf maken van een chimmichurrie erbij al too much?
Lastig toch..
Ik heb mijn interpretatie genomen: Less = More.. Weinig ingredienten, lekker eten.
Jamie Oliver heeft er een heel boek mee geschreven.
Een max van 5 ingredienten per gerecht.
Kleine letters: dat is exclusief de standaard spullen in je huis zoals; olijf olie, rode wijn azijn, zout en peper..
Uit dit boek maken wij 1 gerecht erg vaak, uit de oven.
En weetje, less is more, 5 ingredienten, heerlijk eten.. Lets go!
Boekje gereed, al weet je na 2 keer maken echt wel wat je moet doen..
Al meteen een 'pro-tip' als je denkt bij het eten, ik lust hier X bij, plak een post-it in het boek en de volgende keer herinner het je nog..
De Weber mocht weer aan, ik heb hem gemist tijdens mijn vakantie zeg;
Nu ik toch in de achtertuin was, kon ik meteen wat salie verzamelen voor het recept..
Mijn hemel, wat is onze moestuin ontploft tijdens onze vakantie.
De fles-pompoen heeft alles overgenomen! De sa;ie heeft het zwaar gehad maar gelukkig nog genoeg mooie blaadjes..
Vervolgens alle ingredienten gepakt en begonnen met snijden.
4 tenen knoflook in flinterdunne plakken.
350g tomaten kleiner gemaakt (halve partjes)
en de portobello's ontdaan van hun velletje (in stukjes/reepjes).
De blaadjes salie heb ik heel gelaten, zodat ze wel de smaak afgeven, maar ik ze niet hoef te eten.
Dit velletje, knoflook en de tomaten gaan vervolgens in een braadslede en meng ik met olijfolie, rode wijnazijn en zout en peper.
vervolgens leg ik de portobello's met de onderkant naar boven, tussen de tomaten.
Op naar de BBQ!
Recept zegt oven in, 200 graden.
Weber volle bak aan, alles open. en de braadslede er indirect bij gezet;
Na 10 minuten mocht het 5e ingredient erop; de kaas.
Wij gaan graag voor een mix met parmazaanse kaas en milde gerasp kaas.
Dat mag een goede 25 minuten op de bbq.
Wij hebben het vandaag wat langer laten staan, want ik vond dat de kaas nog wel even mocht, en de tomaten ook.
In de oven heb je toch meer bovenwarmte dan in de kogel van de weber-57.
Toen kwam het eraf;
De geuren die uit de ketel kwamen, die salie, de tomaat, de kaas, de rode wijn azijn.. wat is dit toch een lekker recept.
De oplettende kijker mist nog een iets..
En wij zijn hem niet vergeten.. de postit: MET CIABATTA!
Dus ook die heeft nog even de grill gezien (geen foto's van) maar helpt echt met het opvegen van die lekkere sappen uit de braadslede!
Vervolgens nog even goed zitten voor de deelnamende foto, zojuist kort bewerkt en hiermee gaan we mee doen:
Less = More.
Knoflook, Salie, Tomaat, Portobello en parmazaanse kaas. 5 ingredienten, veel liefde, geweldige smaak.
Bedankt voor het lezen, op de volgende jongens!
Laatst bewerkt: