BasBQ
Beef en Steak

Less is More: Portobello's met knoflook van de Q

 
 
 
 

SandyMan

Gerijpt
Berichten
2.859
Wat is Less is More?
een tomaat op een bordje?
of is het misschien alleen rund met zout?
is het zelf maken van een chimmichurrie erbij al too much?

Lastig toch..
Ik heb mijn interpretatie genomen: Less = More.. Weinig ingredienten, lekker eten.
Jamie Oliver heeft er een heel boek mee geschreven.
Een max van 5 ingredienten per gerecht.
Kleine letters: dat is exclusief de standaard spullen in je huis zoals; olijf olie, rode wijn azijn, zout en peper..

Uit dit boek maken wij 1 gerecht erg vaak, uit de oven.
En weetje, less is more, 5 ingredienten, heerlijk eten.. Lets go!

Boekje gereed, al weet je na 2 keer maken echt wel wat je moet doen..
Al meteen een 'pro-tip' als je denkt bij het eten, ik lust hier X bij, plak een post-it in het boek en de volgende keer herinner het je nog.. ;)
IMG_5654.JPG


De Weber mocht weer aan, ik heb hem gemist tijdens mijn vakantie zeg;
IMG_5658.JPG


Nu ik toch in de achtertuin was, kon ik meteen wat salie verzamelen voor het recept..
Mijn hemel, wat is onze moestuin ontploft tijdens onze vakantie.
De fles-pompoen heeft alles overgenomen! De sa;ie heeft het zwaar gehad maar gelukkig nog genoeg mooie blaadjes..
IMG_5659.JPG


Vervolgens alle ingredienten gepakt en begonnen met snijden.
4 tenen knoflook in flinterdunne plakken.
350g tomaten kleiner gemaakt (halve partjes)
en de portobello's ontdaan van hun velletje (in stukjes/reepjes).
De blaadjes salie heb ik heel gelaten, zodat ze wel de smaak afgeven, maar ik ze niet hoef te eten.
IMG_5656.JPG


Dit velletje, knoflook en de tomaten gaan vervolgens in een braadslede en meng ik met olijfolie, rode wijnazijn en zout en peper.
vervolgens leg ik de portobello's met de onderkant naar boven, tussen de tomaten.
Op naar de BBQ!
IMG_5657.JPG


Recept zegt oven in, 200 graden.
Weber volle bak aan, alles open. en de braadslede er indirect bij gezet;
IMG_5660.JPG


Na 10 minuten mocht het 5e ingredient erop; de kaas.
Wij gaan graag voor een mix met parmazaanse kaas en milde gerasp kaas.
IMG_5662.JPG
\

Dat mag een goede 25 minuten op de bbq.
Wij hebben het vandaag wat langer laten staan, want ik vond dat de kaas nog wel even mocht, en de tomaten ook.
In de oven heb je toch meer bovenwarmte dan in de kogel van de weber-57.
Toen kwam het eraf;
IMG_5664.JPG


De geuren die uit de ketel kwamen, die salie, de tomaat, de kaas, de rode wijn azijn.. wat is dit toch een lekker recept.
De oplettende kijker mist nog een iets..

En wij zijn hem niet vergeten.. de postit: MET CIABATTA!
Dus ook die heeft nog even de grill gezien (geen foto's van) maar helpt echt met het opvegen van die lekkere sappen uit de braadslede!

Vervolgens nog even goed zitten voor de deelnamende foto, zojuist kort bewerkt en hiermee gaan we mee doen:
final.jpg


Less = More.
Knoflook, Salie, Tomaat, Portobello en parmazaanse kaas. 5 ingredienten, veel liefde, geweldige smaak.

Bedankt voor het lezen, op de volgende jongens!
 
Laatst bewerkt:
Ziet er goed uit
Door de ciabatta goed aan te drukken kan de slee zo de kast weer in
 
lekker zeg. weer een heel mooi vega recept. Gaat hier zeker ook gemaakt worden
dank voor het delen Sander. Ziet er goed uit.

BTW, behalve je moestuin is je gazon ook ontploft
Leuk al die foto's van mensen die terug zijn van vakantie. Allemaal verwilderde tuinen 😂
 
Mooi recept. Zal,zeker lekker gesmaakt hebben
Ga ik eens toe voegen aan de lijst met openstaande projecten.
 
Ziet er goed uit
Door de ciabatta goed aan te drukken kan de slee zo de kast weer in

haha jij snapt hem!

Ik zie alleen maar... We want more, we want more... Lekkerrrr
Leuk recept Sander.
Mooi recept. Zal,zeker lekker gesmaakt hebben
Ga ik eens toe voegen aan de lijst met openstaande projecten.
Bedankt!

lekker zeg. weer een heel mooi vega recept. Gaat hier zeker ook gemaakt worden
dank voor het delen Sander. Ziet er goed uit.

BTW, behalve je moestuin is je gazon ook ontploft
Leuk al die foto's van mensen die terug zijn van vakantie. Allemaal verwilderde tuinen 😂
Bedankt Rick! inderdaad zeg. eindelijk helemaal opgeladen op vakantie en dan deze tuin zien..
We gaan de tuin maar onderhanden nemen.. beetje bij beetje.. :cautious:
 
Mooi gerecht Sander! Dit volgt de filosofie van de fotowedstrijd goed.

Het boek heb ik ook op de plank liggen. Deze ga ik dus zeker een keer proberen.
 
Ja man, wat een zaligheid! Wat staat je Webertje ook weer mooi te shinen op die foto zeg!

Mooi werk Sander, veel succes met de wedstrijd!
 
Mooi gerecht Sander! Dit volgt de filosofie van de fotowedstrijd goed.

Het boek heb ik ook op de plank liggen. Deze ga ik dus zeker een keer proberen.

thx!
Fijn boekje vind ik het, door 5 ingredienten is het makkelijk te onthouden ook :)


Ja man, wat een zaligheid! Wat staat je Webertje ook weer mooi te shinen op die foto zeg!

Mooi werk Sander, veel succes met de wedstrijd!
Merci'kesss Sander :D
 
Dat heb je weer mooi gemaakt Sander. Wat een heerlijke plaatjes en een mooi verslag.
Dit zou ik ook graag eens willen proeven. Zier er heerlijk uit top 👌
 
Terug
Bovenaan Onderaan