BasBQ
Beef en Steak

Tips voor goede handschoenen

 

theDude

Kooltjesharker
Berichten
110
Heeft er iemand tips voor goede handschoenen? Ze moeten zeer hittebestendig en werend zijn want ideaal gezien zou ik hiermee ook een gloeiende pizza steel willen hanteren.
En liefst online te verkrijgen...

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
 
De prijs is inderdaad goed ja. Bedankt, dit is al een goede mogelijkheid

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
 
Ik heb die lashandschoenen ook en die bevallen uitstekend. Alleen een dik stuk staal van 400 graden ermee beet pakken is een ritje Beverwijk ben ik bang. Met die lashandschoenen van de Toolstation red ik het net met een hete ovenschaal van de BBQ naar de eettafel, dan worden ze serieus warm van binnen.

Investeer in een paar echt degelijke handschoenen als je staal gaat beetpakken: https://www.lpmw.nl/majestic-hittebestendige-handschoen-heat-beater-5-vingers-md60.04.50030
Deze hebben wij op werk bij de hardingsoven, die houden net wat langer vol.

Brandwonden zijn niet grappig.
 
Ik heb die lashandschoenen ook en die bevallen uitstekend. Alleen een dik stuk staal van 400 graden ermee beet pakken is een ritje Beverwijk ben ik bang. Met die lashandschoenen van de Toolstation red ik het net met een hete ovenschaal van de BBQ naar de eettafel, dan worden ze serieus warm van binnen.

Investeer in een paar echt degelijke handschoenen als je staal gaat beetpakken: https://www.lpmw.nl/majestic-hittebestendige-handschoen-heat-beater-5-vingers-md60.04.50030
Deze hebben wij op werk bij de hardingsoven, die houden net wat langer vol.

Brandwonden zijn niet grappig.
Deze hebben wij op t werk ook maar zijn zoo statistic pak altijd gewone dunne met een setje goede warmte handschoenen erover

Verstuurd vanaf mijn POT-LX1 met Tapatalk
 
Klopt, die handschoenen zijn erg dik. Het staal helemaal niet beet pakken is het allerbeste. Paar oogjes eraan lassen en ophengelen met een deugdelijke haak is wellicht nog beter.
 
Klopt, die handschoenen zijn erg dik. Het staal helemaal niet beet pakken is het allerbeste. Paar oogjes eraan lassen en ophengelen met een deugdelijke haak is wellicht nog beter.
als het te warm wordt om met lashandschoenen even te kunnen verplaatsen zou ik dit ook doen.
 
Ik dacht even nieuwe handschoenen te halen bij de action, maar NIET doen!!! 1x gebruikt met oppakken van platesetter bij 200gr, heb ze bijna uit mijn klauwen laten vallen! Ging gelukkig net goed, maar die meuk dus nooit meer!
aa178232ce9c1e2c773ffdc819db9c4c.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Ik dacht even nieuwe handschoenen te halen bij de action, maar NIET doen!!! 1x gebruikt met oppakken van platesetter bij 200gr, heb ze bijna uit mijn klauwen laten vallen! Ging gelukkig net goed, maar die meuk dus nooit meer!
aa178232ce9c1e2c773ffdc819db9c4c.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
Nee klopt , had het zelf ook al onder vonden met deze . Had me bedenkingen ook al omdat het geen leren zijn .
 
Hier gebruiken we de handschoenen van Basterd, (fiber thermo uitvoering) naar tevredenheid.
 
Ik gebruik deze lashandschoenen (via Bol.com) voor het pakken van hete onderdelen of pannen/skillet/plancha, erg tevreden over. Maar ook hiermee wil je hete onderdelen niet te lang vasthouden😅 “Quick hands” zullen we maar zeggen😉

B6A9BC2D-F064-414A-B159-2A1F8FA85E94.jpeg
 
Die had ik al bij de Weber, maar gaan niet zo lang mee en zijn stug dus niet altijd handig.
Ik heb nu Inkbird handschoenen via Amazon en die bevallen prima.
 
Lashandschoenen zijn in eerste plaats voor het beschermen van de lasser/bankwerker bij het lassen en snijden. Niet voor het oppakken van hete delen. En geloof mij, er is geen enkele bbq toepassing welke een hogere temperatuur behaald dan de laagste temperatuur in de heat affected zone bij het lassen.

Mijn advies koop een paar goede soepele gevoerde bbq handschoenen in de bbq shop en gebruik deze, eventueel tezamen met een droge, lees droge, katoenen keukendoek. Zeker als je iets op wilt pakken om van de q op tafel te zetten.
 
Ik gebruik al jaren tot volle tevredenheid lashandschoenen. Pak er ook roosters en platesetters mee.
 
Ik gebruik ook de lashandschoenen.
Maar zoals hierboven al gezegd als "quick hands".
Maar als ik echt hete delen ga verplaatsen probeer ik altijd een tang of zo te gebruiken.

Als je handschoenen vervuilen gaat de isolerende werking ook hard achteruit.......
Dus een keer vervangen kan geen kwaad

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
IK gebruik ook wel eens van die gewatteerde ovenwanten. IK moet net iets te lang lopen voor ik in de keuken ben met de lashandschoenen die ik heb.
 
Ik dacht even nieuwe handschoenen te halen bij de action, maar NIET doen!!! 1x gebruikt met oppakken van platesetter bij 200gr, heb ze bijna uit mijn klauwen laten vallen! Ging gelukkig net goed, maar die meuk dus nooit meer!
aa178232ce9c1e2c773ffdc819db9c4c.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

Een hete steen oppakken is natuurlijk niet zomaar iets, die blijft ook super warm.
Ik gebruik deze handschoenen van de action al jaren.
Als ik een hete steen wil opnemen gebruik ik oude versleten lashandschoenen als leren lap, en de action handschoenen over mijn handen.
Nog nooit problemen mee gehad.
 
Ik heb de grill guru handschoenen en die werken prima. Halve minuut een hete platesetter gaat makkelijk. Maar na een klein jaar gebruik beginnen er gaatjes in te komen. Tijd voor iets nieuws.
 
Ik heb grijze ovenwanten van The Bastard ooit uit de uitverkoop bij de AH en daar kan ik vooralsnog echt alles mee vast houden. Probleemloos 10-15 seconden.
 
De rode lashandschoenen met de lange kappen zoals hierboven als is beschreven zijn goede all rounders, matig vloeistofdicht maar daar heb ik eigenlijk nooit echt last van gehad, ja je voelt het snel warm worden als ze nat worden maar je hebt nog wel de tijd om het hete object neer te leggen.
Momenteel gebruik ik de Aramide Kevlar handschoenen van gohh deze zijn nog beter geisoleerd tegen de hitte, je kunt hete voorwerpen langer beethouden, een nadeel is dat ze slecht/niet vloeistofdicht zijn als deze nat worden heb je maar heel weinig tijd om een heet object neer te leggen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan