BasBQ
Beef en Steak

Wat een geweldig artikel, we gaan er allemaal aan

Al zit er natuurlijk wel een kern van waarheid in


(en nee, ik lees niet standaard de Margriet, kwam toevallig ergens voorbij)

houtskool op barbecue = schadelijk voor gezondheid
Om even tegengas te geven:

Gezondheid: Voor ons niet van toepassing, wij bbq'en niet met grote rookwolken en verbrand vlees, dat heet cremeren en doet een echte bbq'er niet.
Milieu: gebruik kokosbriketten of anders marabu houtskool, marabu wordt gemaakt van mangrovebossen als ik mij niet vergis en dat woekert schijnbaar zo enorm snel dat wordt gezien als onkruid dat gerooid moet worden.

Zo, wij kunnen weer met een gerust hart de bbq aansteken ;)
 
Zorg er daarnaast altijd voor dat het rooster van de barbecue zo’n 25 tot 40 centimeter boven je kolen hangt.

oei ! zouden ze al ooit van de caveman style gehoord hebben?
 
Dat zijn zo van die artikels :cautious:
In de tijd van de dioxinecrisis in België was dit een enorme ramp. In 1 sigaret bleek meer dioxine te zitten als in zo een kip. Maar roken was geen ramp.

Heb ooit een artikel gelezen dat Op gas BBQ’en schadelijker zou zijn als op houtskool. Reden dat mijn vader 2 electrische BBQ’s heeft :rolleyes: kun je even goed ge vlees bakken op een electrisch fornuis in een grillpan;)
 
Artikel om aan weekbladvulling te doen.
Open kattenluikjes in stampen......

Lekker Q-en en nadenken bij wat je doet.
By the way, die terrashaarden veroorzaken meer fijnstof dan de Q-ers bij elkaar.
 
Zorg er daarnaast altijd voor dat het rooster van de barbecue zo’n 25 tot 40 centimeter boven je kolen hangt.

oei ! zouden ze al ooit van de caveman style gehoord hebben?
Ja vast wel maar hoe oud werden deze "mensen"?
 
Ook de milieusector (clubs) is inmiddels een bedrijfstak die zich zelf in leven houdt door overheids subsidies en elkaar de baantjes toe schuift. Misschien dat er ook eens naar gekeken kan worden wat dit voor schadelijke gevolgen heeft voor het milieu.
Geen leuke dingen meer mogen doet dat is goed voor je gezondheid. :p Kunnen we straks allemaal een 10 strippen kaart kopen bij de GGZ
 
Zolang ze het stoken van pellets in centrales bio noemen. Rest my case :cool:
En zodra zo'n centrale 'BIO' heet mogen ze hout importeren uit Amerika, met een grote stookolie-stokende boot hier naartoe brengen en opstoken in de centrales.
 
En zodra zo'n centrale 'BIO' heet mogen ze hout importeren uit Amerika, met een grote stookolie-stokende boot hier naartoe brengen en opstoken in de centrales.
dat vind ik dus echt bizar. ik irriteer me eraan dat de overheid dit zwaar subsidieert en ondertussen de bevolking probeert over te halen overal een LED lampje in te draaien. heb geen probleem met die LED lamp, maar wel met die subsidie. Alsof we een stel sukkels zijn.
Sorry, moest ik ff kwijt.
 
Zullen we maar niet beginnen over zonnepanelen en windmolens zeker? Of de ongegronde angst voor kerncentrales (de beste oplossing momenteel)?

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
. ik irriteer me eraan dat de overheid dit zwaar subsidieert en ondertussen de bevolking probeert over te halen overal een LED lampje in te draaien.

Dat is een mooi voorbeeld, een paar maanden geleden hebben we de spots in ons huis vervangen en dachten voor led te gaan, maar, een gewone dimbare spot kostte nog geen 3 € het stuk en een led spot meer dan 30 € het stuk. Welke denk je dat we genomen hebben?
 
30 euro - 3 euro = 27 euro gedeelt door de kwh prijs van 23 cent = 117000 watt als je lampje nu 50 watt is moet ie 2340 uur branden voor je hem
eruit hebt. Als de lamp 300 dagen 8 uur brand is de meerprijs eruit. Niet helemaal waar want de led verbruikt ook stroom. Daar tegenover staat dat een halogeen lamp meestal maar een levensduur van 1000 uur heeft en een led??? 10000 20000 30000. Wie het weet mag het zeggen maar goedkoop is duurkoop als de lamp veel brand. Alleen al met vervangen 10 halogeen lampen voor een led loop je gelijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan