sjoerdbriket
Vuurmaker
- Berichten
- 60
Na het trimmen van 2 stukken buikspek, hield ik er nog lekker wat ribfingers aan over. Omdat er vandaag wat vrienden langskomen deze gisteren uit de vriezer gehaald.
Daarnaast ook nog een losse lap vlees die ik niet wilde gebruiken voor mijn ontbijtspek, deze getrimd, in repen gesneden, dubbelgevouwen omdat ze anders te dun waren en vastgebonden. Zie hier de improvisatievingers.
In mijn eigen basisrub gezet.
Bij veel recepten zie ik dat ze op 150° 90 minuten lang liggen. Hier worden dan vaak de Iberico vingers gebruikt. De mijnen zijn een stuk minder vet dus ga ze op 110° 80 minuten maken, anders worden ze te droog.
Nog een variatie is dat ik ze klaarmaak als spareribs/porkbelly burntends.
•45 minuten roken (kersen)
•20 minuten in de ovenschaal met colaglaze en boter
•15 minuten los op de q, zonder fratsen.
Houd jullie op de hoogte als ik begonnen ben.-

Daarnaast ook nog een losse lap vlees die ik niet wilde gebruiken voor mijn ontbijtspek, deze getrimd, in repen gesneden, dubbelgevouwen omdat ze anders te dun waren en vastgebonden. Zie hier de improvisatievingers.


In mijn eigen basisrub gezet.

Bij veel recepten zie ik dat ze op 150° 90 minuten lang liggen. Hier worden dan vaak de Iberico vingers gebruikt. De mijnen zijn een stuk minder vet dus ga ze op 110° 80 minuten maken, anders worden ze te droog.
Nog een variatie is dat ik ze klaarmaak als spareribs/porkbelly burntends.
•45 minuten roken (kersen)
•20 minuten in de ovenschaal met colaglaze en boter
•15 minuten los op de q, zonder fratsen.
Houd jullie op de hoogte als ik begonnen ben.-