sjoerdbriket
Vuurmaker
- Berichten
- 60
Allen, aanstaand weekeinde krijg ik mijn vacuümzuiger binnen. Deze ga ik gebruiken om mijn buikspek (1500 gram) droog te pekelen.
Voor de pekel heb ik
• 37,5 gram nitrietzout (0,6%)
•15 gram lichte basterdsuiker
•insmeren met ahornsiroop
Ik zit te twijfelen of ik er nog een variant op moet maken, met wat cayennepeper, gerookt paprikapoeder, gemberpoeder, zwarte peper oid.
Wil alleen niet overseasonen. Zonde om mijn eerste zelfgemaakte bacon te verpesten met een overdaad aan kruiden en specerijen
Als rookhout gebruik ik een mix tussen kersen- en appelhout.
Houd jullie graag op de hoogte van dit langetermijnproject
Suggesties, ervaringen?
Voor de pekel heb ik
• 37,5 gram nitrietzout (0,6%)
•15 gram lichte basterdsuiker
•insmeren met ahornsiroop
Ik zit te twijfelen of ik er nog een variant op moet maken, met wat cayennepeper, gerookt paprikapoeder, gemberpoeder, zwarte peper oid.
Wil alleen niet overseasonen. Zonde om mijn eerste zelfgemaakte bacon te verpesten met een overdaad aan kruiden en specerijen

Als rookhout gebruik ik een mix tussen kersen- en appelhout.
Houd jullie graag op de hoogte van dit langetermijnproject

Suggesties, ervaringen?