- Berichten
- 45
Net nieuw hier dus voor de eerste keer dat ik een bbq sessie post. 
Deze week bij de slager een stuk brisket besteld.


Gisteravond wat vet eraf gesneden en enigszins geprobeerd te trimmen. Wat me opviel was dat er weinig vet aanzat. En er zat ook nog een vlies welke er moeizaam van af ging.
Als injectie heb ik runderbouillon gebruikt.
Voor de rub heb een mengsel gemaakt van De Fik erin 1&2 en koffie. Rookhout is de whiskey snippers van weber ingepakt in aluminiumfolie.
Vanochtend om 8 uur de brisketop op de q gelegd. Helaas staat er redelijk wat wind maar de temperatuur in de q varieert tussen de 107 & 115 gr. Schuif staat nagenoeg dicht en in de deksel 1/3 open. Zodra we 71 gr hebben bereikt zal ik hem gaan inpakken.
Wordt vervolgd!!!

Deze week bij de slager een stuk brisket besteld.



Gisteravond wat vet eraf gesneden en enigszins geprobeerd te trimmen. Wat me opviel was dat er weinig vet aanzat. En er zat ook nog een vlies welke er moeizaam van af ging.
Als injectie heb ik runderbouillon gebruikt.
Voor de rub heb een mengsel gemaakt van De Fik erin 1&2 en koffie. Rookhout is de whiskey snippers van weber ingepakt in aluminiumfolie.
Vanochtend om 8 uur de brisketop op de q gelegd. Helaas staat er redelijk wat wind maar de temperatuur in de q varieert tussen de 107 & 115 gr. Schuif staat nagenoeg dicht en in de deksel 1/3 open. Zodra we 71 gr hebben bereikt zal ik hem gaan inpakken.
Wordt vervolgd!!!