- Berichten
- 371
Hoi,
Gisteren bij de Makro een Brisket gekocht van ongeveer 3,5kg.
Het leek alleen de flat en bij het prepareren vanochtend leek dat inderdaad zo te zijn.
Ik heb al wel een keer brisket ear gemaakt, maar nog nooit brisket zelf.
Na wat vet te hebben verwijderd heb ik de brisket ingesmeerd met Worcestershire saus en daarna Bovine Bold van de Plow Boys erop.
Genoeg gepraat:




7:10u

8:39u

10:27u
Temperatuur staat al langer dan een uur op 69 graden. (stall denk ik)
Bark is nog niet naar volle tevredenheid dus ik laat 'm nog even liggen.

13:00u
Temp zit al een tijdje op de 70 graden. Tijd om de boel iets te versnellen dus ik heb 'm in folie ingepakt. De bark was mahonie, dus nog niet echt "zwart" zoals je wel eens ziet op de youtube filmpjes. Ik heb gedurende de sessie elk uur met water/azijn gesprietst, dus misschien had ik iets van appelsap kunnen gebruiken om door die suikers het wat donkerder te kunnen laten zijn?
15:30u
De temperatuur is al een tijdje boven de 90 graden. Eerst op 92 graden geprikt, voelde nog wat stug, op 94 ook en uiteindelijk op 96 van de barbecue afgehaald. In nieuw folie gewikkeld en ingepakt in een handdoek in een koelbox (piepschuimen doos) gelegd. Ik heb de jus afgegoten in een bakje voor straks. Is dat voornamelijk vet of zal het daadwerkelijk jus zijn en goed te gebruiken zijn bij het serveren?

Straks van het aansnijden zal ik nog wel een foto plaatsen ;-)
17:30u
Eten!



Was prima gelukt. Droogt wel snel op. Dus een kwastje met de jus (die overgebleven was voor het rusten in de koelbox) eroverheen en daardoor blijft het wel allemaal wat sappiger. Verder prima smaak. De korst was aardig pittig gekruid maar verder niet overheersend.
Conclusie: goed gelukt (maar ik heb geen vergelijkingsmateriaal met iemand anders/restaurant of whatsoever)
Toch heeft m'n vrouw liever een flat iron steak of een ordinaire sparerib dus ik ga dit niet elke maand maken. Neemt niet weg dat het leuk was om te doen en dat ik het zeker nog wel een keertje ga maken.
Nogmaals, hij viel niet tegen maar ik had ook niet een "wow" gevoel dus waarom die amerikanen er dan zo dol op zijn??
Gisteren bij de Makro een Brisket gekocht van ongeveer 3,5kg.
Het leek alleen de flat en bij het prepareren vanochtend leek dat inderdaad zo te zijn.
Ik heb al wel een keer brisket ear gemaakt, maar nog nooit brisket zelf.
Na wat vet te hebben verwijderd heb ik de brisket ingesmeerd met Worcestershire saus en daarna Bovine Bold van de Plow Boys erop.
Genoeg gepraat:




7:10u

8:39u

10:27u
Temperatuur staat al langer dan een uur op 69 graden. (stall denk ik)
Bark is nog niet naar volle tevredenheid dus ik laat 'm nog even liggen.

13:00u
Temp zit al een tijdje op de 70 graden. Tijd om de boel iets te versnellen dus ik heb 'm in folie ingepakt. De bark was mahonie, dus nog niet echt "zwart" zoals je wel eens ziet op de youtube filmpjes. Ik heb gedurende de sessie elk uur met water/azijn gesprietst, dus misschien had ik iets van appelsap kunnen gebruiken om door die suikers het wat donkerder te kunnen laten zijn?
15:30u
De temperatuur is al een tijdje boven de 90 graden. Eerst op 92 graden geprikt, voelde nog wat stug, op 94 ook en uiteindelijk op 96 van de barbecue afgehaald. In nieuw folie gewikkeld en ingepakt in een handdoek in een koelbox (piepschuimen doos) gelegd. Ik heb de jus afgegoten in een bakje voor straks. Is dat voornamelijk vet of zal het daadwerkelijk jus zijn en goed te gebruiken zijn bij het serveren?

Straks van het aansnijden zal ik nog wel een foto plaatsen ;-)
17:30u
Eten!



Was prima gelukt. Droogt wel snel op. Dus een kwastje met de jus (die overgebleven was voor het rusten in de koelbox) eroverheen en daardoor blijft het wel allemaal wat sappiger. Verder prima smaak. De korst was aardig pittig gekruid maar verder niet overheersend.
Conclusie: goed gelukt (maar ik heb geen vergelijkingsmateriaal met iemand anders/restaurant of whatsoever)
Toch heeft m'n vrouw liever een flat iron steak of een ordinaire sparerib dus ik ga dit niet elke maand maken. Neemt niet weg dat het leuk was om te doen en dat ik het zeker nog wel een keertje ga maken.
Nogmaals, hij viel niet tegen maar ik had ook niet een "wow" gevoel dus waarom die amerikanen er dan zo dol op zijn??
Laatst bewerkt: