BasBQ
Beef en Steak

Nieuwe bbq

emjuwar

Tondelzoeker
Berichten
3
Hallo,

Heb me nog maar net voorgesteld op het forum maar ondertussen dan toch vrouwlief kunnen overtuigen van een nieuwe bbq aan te schaffen.
Als we voor het wat serieuzere werk willen gaan, dan ook met degelijk materiaal  ;)

Na veel zoeken op verschillende forums ben ik uiteindelijk voor deze gegaan: https://www.fonteyn.nl/buitenkeuken/golden-s-cast-iron-cooker-zwart-met-zijtafels/

Het enige wat ik mij hierbij af vraag of is of ik buiten het seasonen van de grates ook de hele binnenkant zou moeten seasonen? Aangezien het een volledige cast iron bbq is.
En in hoe verre moet ik dan uitkijken met het raken van het vilt?

Alle advies is welkom  B-)



 
Ik heb hem nu een aantal maanden in gebruik en ik had voor de zekerheid de binnenkant van de schaal tot waar de kolen niet liggen een paar keer in de olie gezet maar het lijkt er op dat hier ook een soort van coating op zit dus niet echt nodig is.
Ik heb deze er los bij gekocht voor toen nog geen 25 euro en die past perfect.
https://www.bol.com/nl/p/divide-and-conquer-xl/9200000091202448/?s2a=
Voor bijv pizza op hoge temp vind ik dit net wat makkelijker.
Deze past er ook perfect in met een maatwerk rooster van Wildkamp

https://www.bol.com/nl/p/plate-setter-xl/9200000097504336/?s2a=
Hou je vilt zo veel mogelijk schoon.
 
Thanks voor het advies Daan. Seasonen van de dome is dan ook niet nodig?
En beide items zijn momenteel redelijk prijzig. Dus ik ga nog even afwachten daarmee, maar wel goed om weten dat er wel nog extra's zijn die passen op dit merk.

Donderdag of vrijdag is het zover! Zaterdag paar biefstukken bakken denk ik  :D

 
Wat ik zo aan de dome kan zien is dat het lijkt alsof er een laagje op zit maar in het kader baat het niet dan schaadt het niet heb ik er toch een paar keer olie op gesmeerd.
Probeer om Jodenhaas te pakken te krijgen, veel lekkerder dan biefstuk en ook nog eens betaalbaarder. Ik haal het bij Makro maar als je het bij een echte slager vraagt heeft hij het ook wel liggen. Een Ezeltje is ook een prima stukje vlees en is anders dan de naam zegt gewoon rund, ook prima ipv gewone biefstuk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan