BasBQ
Beef en Steak

Kalfs Brisket

 
 
 
 

Nosmo

Gerijpt
Berichten
3.741
Ik heb bij de slager een stuk kalfsborst weten te scoren. De bedoeling is dat ik dit ga bereiden volgens Big Bob Gibson's slow smoked beef brisket recept.
Er zat een dunner, minder mooi stuk vlees aan dat ik weg gesneden heb maar verder de zelfde behandeling gegeven heb als het grote stuk. Dit gaat morgen ook op de WSM en kan ik dan mooi gebruiken als test stuk.

Mooi stukje kalf.
brisket1.jpg


Gerubd volgens BBG's recept.
brisket2.jpg


Morgenochtend gaat het vlees op de smoker.


wordt vervolgd....
 
Ziet er mooi ui nosmo, ik ga het volgen morgen
 
Ben benieuwd naar het resultaat, ik ga dit draadje ook volgen
 
Ik denk dat dit een stuk zachter is dan een beef brisket omdat het nog niet echt heeft gewerkt zoals bij een koe en dus nog niet erg taai is. Heb geen idee of een brisket bereiding daarom wel de juiste is. Ben dus erg benieuwd naar je eindresultaat!
 
Het vlees is vanochtend om 7 uur op de WSM gegaan, de temperatuur is inmiddels 66C. Ik ga door tot 74C en dan gaat het vlees in de folie.

@Noskos: Ik had het zelfde idee, maar het insteken van de food probe ging behoorlijk moeilijk. Het vlees is dus taaier en steviger dan ik dacht.

 
Even wat tussendoor foto's

Vanochtend om 7 uur.
brisket3.jpg


10:15.
brisket4.jpg


Het ruikt al erg lekker in de tuin. :D

 
Nog weer even een kleine update;

De interne temperatuur was 74C dus tijd voor de Texas crutch.
brisket5.jpg


In de folie met een klein beetje water en nog wat rub.
brisket6.jpg



 
Frits zei:
Ik ben jaloers ;).

Spiffs zei:
Ik ook Frits!
wat was het adres ook alweer? de wind staat net verkeerd.... :)

Het helemaal niet nodig om jaloers te zijn jongens. ;)
brisket7.jpg


Dit is dus het "proefstukje" het grote stuk ligt nu te rusten.
 
Ziet er erg vervelend uit ;)
 
De laatste foto;

brisket8.jpg


Erg lekker en goed mals, je kunt het bijna "pullen". Er zit wel erg veel vet tussen het vlees wat niet weggesmolten is.

Het is al weer bijna op, van het restant ga ik kroketten maken.  ;D
 
Mooi hoor en dan ook nog brisket kroketten het moet niet gekker worden ;)
 
ziet er echt verrukkelijk vreselijk onwijs lekker uit  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan