BasBQ
Beef en Steak

Buikspek op Oosterste wijze

 

Marcel23

Vuurmaker
Berichten
61
Aangezien het weekend volledig in het teken stond van de barbecue, heb ik besloten om te experimenteren met buikspek.
De ingesneden buikspek zaterdag in de marinade gezet.
Gisteren vanaf een uur of 14.00 tot 18.00 op continu 120 graden gehouden.
De smaak was heerlijk maar de structuur had ik toch andere verwachtingen bij. Maar goed aldoende leert men.

1000019832.jpg


1000019884.jpg


1000019885.jpg
 
Het ziet er heel lekker uit hoor.
Hij was nog behoorlijk drillerig 😊
Op welke temperatuur heb je m eraf gehaald?

Ik heb m de laatste keer (met kerst) tot een graad of 93 laten gaan..
 
Het ziet er heel lekker uit hoor.

Op welke temperatuur heb je m eraf gehaald?

Ik heb m de laatste keer (met kerst) tot een graad of 93 laten gaan..
Ik heb hem bij 74 graden eraf gehaald. Dus daar ligt het waarschijnlijk aan.

Was die bij jou wel van goede structuur?
 
Je hebt buikspek dat vetter is en meer vlezig.
Niet iedereen houdt van de vette variant.
Verder doorgaren heeft hier ook de voorkeur.
 
Ze zwoerd inprikken met kleine gaatjes en dan zout eroverheen een dag van te voren zorgt ook voor een knapperige huid.

Zie ook mensen ze insmeren met azijn of wijnazijn maar zelf nog geen ervaring mee.
 
Hij ziet er wel goed uit.

Wat eerder al aangegeven is, hoe verder gegaard hoe beter (lees malser) hij wordt.
Zoals @SandyMan aangeeft, vanaf 93 of hoger moet hij zo uit elkaar vallen.
 
Helemaal mee eens. Paar gemaakt, eerste keer met 74 eraf gehaald. Daarna bacon brisket gemaakt op 93 graden, veeel beter!
 
In de herkansing is altijd een goede optie.
Ik had even niet gezien dat je spek met zwoerd had. Zwoerd knapperig krijgen is ook weer een kunst apart maar voor de variant zonder zwoerd is doorgaren de beste optie.
 
In de herkansing is altijd een goede optie.
Ik had even niet gezien dat je spek met zwoerd had. Zwoerd knapperig krijgen is ook weer een kunst apart maar voor de variant zonder zwoerd is doorgaren de beste optie.
Nee hoor hij was ook zonder zwoerd.
Met zwoerd moet ik ook nog een keer proberen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan