Een weekje later i.v.m. het anders lopen dan volgens planning.
Omdat ik het vlees vacuum verpakt had, kwam er niet zo veel vocht uit als gehoopt, en bij het openen van de verpakking, bleek al het vocht ineens verdwenen :-O
Verpakking opnieuw dicht geseald (en nu wel met lucht er in), en voor nog een weekje terug in de koeling.
Nu 1 week later, heb ik de hopelijk toch nog toekomstig Pancetta uit de zak verwijderd (echter vocht is er niet meer uitgekomen, maar ondanks dat voelt het vlees wel steviger aan.
Ondanks dat het niet ging zoals ik gehoopt had, zet ik het experiment wel gewoon door, als is het alleen maar om nog van te leren hoe het niet moet. (en wat er nog meer fout kan gaan)
1 ding heb ik al geleerd, door te vacumeren blijft het vocht in het vlees
Afgespoeld onder de kraan, en zo goed mogelijk droog gedept.
Vervolgens ingesmeerd met de peper/ laulier, en chili, en in een "speciale" kamer opgehangen om vervolgens een paar weekjes te rijpen. (weet nog niet hoe lang ik dit wil gaan doen)
Wordt vervolgd.
Mac